GRADSKI DOMOVI ZA STARIJE NEZNATNO OŠTEĆENI

GRADSKI DOMOVI ZA STARIJE NEZNATNO OŠTEĆENI

30. ožujak, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

Svi domovi za starije i nemoćne, koji su u nadležnosti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom su sigurni za korisnike, kojih je u ovom trenutku u smještaju 3836. Niti jedan dom nije pretrpio veće štete uzrokovane potresom. Riječ je o 11 domova koji djeluju na 17 lokacija.

Na 14 lokacija stručnjaci su utvrdili mala ili zanemariva oštećenja, dok zgrade na 3 lokacije (u Dubravi, na Trešnjevci te u Maksimiru) imaju umjerena oštećenja.

Domovi pružaju i izvaninstitucionalnu usluge, odnosno pomoć u kući koju koristi 2336 korisnika (dostava gotovog obroka i usluga gerontodomaćice). Usluga se pruža kontinuirano uz provođenje propisanih zaštitnih mjera.

Radi prevencije širenja zaraze koronavisurom među najosjetljivijom skupinom, starijima i kroničnim bolesnicima zabranjene su posjete u domovima i obustavljeno je pružanje usluga cjelodnevnog boravka. Također korisnici ne izlaze van, izuzev u nužnim i opravdanim situacijama (odlazak na bolničko liječenje ili neodgodive zdravstvene postupke). T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.