PRVOG ČOVJEKA PETRINJE DOK JE NA BOLOVANJU NITKO NE MIJENJA

PRVOG ČOVJEKA PETRINJE DOK JE NA BOLOVANJU NITKO NE MIJENJA

11. prosinac, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Inicijativa “Bolja Petrinja” sastava 14 potpisanih Petrinjki, objavila je otvoreno pismo, u kojem negoduju zato što još uvijek nije sazvana tematska sjednica Gradskog vijeća o traljavoj realizaciji projekta “Aglomeracije”, odnosno obnove skupih objekata komunalne infrastrukture. Nezadovoljne su stoga što su zahtjev za sazivanje poslali još 25. studenoga, ali se ne zna kada će biti sazvana tematska sjednica. U otvorenu pismu stoga negoduju zbog “Petrinje, grada rupa”:

Nastavno na naše zahtjeve od 25. studenoga, još uvijek nismo zaprimili nikakvu povratnu informaciju vezanu za održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća, nismo dobili očitovanja i traženu dokumentaciju po ostalim točkama iz zahtjeva nas potpisnica. Iako smo u svom dopisu navele da vam ostavljamo rok od 10 dana, što vam očito ništa ne predstavlja, vi ni nakon 15 dana niste poslali nikakav odgovor.

Uputili smo i par poziva predsjedniku Gradskog vijeća i Uredu gradonačelnika, ali bez ikakvih konkretnih rezultata. Iz ureda kažu da su dopis proslijedili predsjedniku Gradskog vijeća, a predsjednik kaže da ne može još ništa konkretno reći jer je gradonačelnik na bolovanju, a još nisu osigurali (a koliko smo razumjeli) ni pozvali predstavnike Vlade, njenih resornih ministarstava, Hrvatskih voda i svih drugih mjerodavnih za našu „agoniju“ zvanu “Aglomeracija”,.

Našem gradonačelniku zelimo brz oporavak, dobro zdravlje i dug život, ali smatramo da je prilikom odlaska na bolovanje sve ovlasti trebao povjeriti nekom zaposleniku svoga Ureda kako bi Grad funkcionirao „besprijekorno“. Isto tako, ne može Ured gradonačelnika tražene odgovore na pitanja iz našeg zahtjeva prebaciti na predsjednika Gradskog vijeća, jer taj za to nije mjerodavan. Stoga nas zanima kako, tko i kada će odgovoriti na naše zahtjeve, jer istječe i rok sukladan Zakonu o pravo na pristup informacijama.

Gospodo, molimo da preuzmete odgovornost, jer nećemo odustati i  našim zahtjevima idemo razinu više. Ne možemo dopustiti da nakon tri, četiri godine agonije, razrovanih ulica, ukratko nemogućih uvjeta života, sad zaustavite projekt i svaljujete odgovornost jedni na druge, a građani da plaćaju vaše nesposobnosti. „Neće moći ove noći.“ Na javnom prosvjedu smo vam poručili dosta je i toga se držimo, idemo do kraja”.

U nadi da će te preuzeti odgovornost, uhvatiti se posla i pojasniti sve nejasnoće pozdravljamo s uvažavanjem.”, stoji u otvorenom pismu koje je u ime Inicijative građana “Bolja Petrinja” potpisalo 14 građanki na Kupi i Petrinjćici. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Šumar Rusavec i pshica Marina Kovači
    #1 Šumar Rusavec i pshica Marina Kovači 14 prosinac, 2019, 01:12

    amjenik župana Roman Rosavec je u utorak, 10. prosinca 2019. godine, obišao radove na energetskoj obnovi pet objekata Neuropsihijatrijske bolnice „dr. Ivan Barbot“ u Popovači.
    Tijekom obilaska radova koji su u tijeku, Zamjenik župana je naglasio kako je ovo jedan od najvećih županijskih projekata ali i najveća investicija od 1985. godine, ukupne vrijednosti 8.300.000,00 kuna. Svojevrstan je to dogadjaj u kojem sudjeluje smiješni vrijedni šumar Moslavac Rusavec i gdja bujne bijele kose HDZ-SDP reformatorica dr. Marina KovačBit će lepo u dvorcu Erdedijovih kad se sve energetski usavrši i ponešto učini za sebe

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.