GRADONAČELNIK NAŠ SVAGDANJI

GRADONAČELNIK NAŠ SVAGDANJI

25. siječanj, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Djelatnici ZET-a na muci, pripremiti tarifne dijelove. Je li toliko malo pameti ima u tome Holdingu, točnije ZET-u? Je li doista u doba senzora i automatike potrebno da gradonačelnik naš svagdanji mora o svemu tome skrbiti, brinuti se da građani u javnosti iznesu pohvalu za prijedlog. Koliko će sada kazna iznositi za uhvaćene bez karte od četiri kune?

Napisao: Šefik Orlić, predsjednik HBPS-a

Neshvaćamo genijalnost gradonačelnika našeg svagdanjeg, pa on od silnih izmišljotina ne stigne niti obaviti zaštitu autorskih dijela promišljanja svojih. Pa da svjetske metropole imaju ovakvog gradonačelnika, gdje bi im bio kraj. Samo četiri kune za pola sata vožnje, da možda nije pola kune za pola vožnje. Zamislite koji problem, pa morate se voziti pola sata, bez obzira stajali u Vlaškoj ili Savskoj, da ne kažemo da iz Zapruđa na Mihaljevac nećete stići za pola sata. Zna li gradonačelnik domet gradskog prijevoza, kamo se može stići za pola sata gradskim prijevozom, nigdje, ali plaćaš kao da si na vrijeme stigao.

Djelatnici ZET-a na muci, pripremiti tarifne dijelove. Je li toliko malo pameti ima u tome Holdingu, točnije ZET-u? Je li doista u doba senzora i automatike potrebno da gradonačelnik naš svagdanji mora o svemu tome skrbiti, brinuti se da građani u javnosti iznesu pohvalu za prijedlog. Koliko će sada kazna iznositi za uhvaćene bez karte od četiri kune?

Karte i vrijeme

Puno pitanja je tu, a odgovor je jednostavan, registriraš se po ulasku, a naplata po registraciji izlaska. Dvostruka korist, za kraću vožnju manje platiš, a red i nadzor kod ulaska još više kod izlaska. Reći će mnogi, da samo izađeš bez registracije, da bistrooki, ali nekad ponovno ući moraš, a tada se skida dupli iznos odmah, jer te aparat prepozna samo po prethodnoj registraciji ulaska.

Ima tu još prostora, bit će još detalja, a što je u svemu tome dobro je to da i oni vide da puno toga ne valja, te nešto mijenjati i činiti treba. Možda ćemo morati kupiti satove, ali samo one od grada ne bilo koje, da njima mjerimo karte i vrijeme. Dakle Alisa u zemlji čuda, ne čini takva čuda. Kako se je došlo do iznosa četiri kune, zašto nije dvije kune, 50 lipa po stanici. Senzacionalno izuzetno maštovito, a tek do ADVENTA novog prilagodljivo.

U prvi mah pomislih šala, ali nije ni blizu april, nego smicalica nova.

Sveprisutni gradonačelnik

Proteklih dana maknut je ledeni park na Zrinjevcu, cirkus od milja nazvani Advent u Zagrebu. Okončala je još jedna šarada u doba Došaća, a da Katolička crkva u Hrvata, barem onaj klerikalniji dio nije negodovao na ponašenje, bolje reći poticanje na potrošačko ponašanje puka, kojem ne dolikuje bahaćenje, posebno u vrijeme Došaća, po rođenju Isusa.

Sve je svojom pričom očarao svemogući i sveprisutni gradonačelnik grada, koji ne plaća naručene i izvedene radove, dakle direktno ugrožava opstojnost hrvatskoga puka, vjernika katolika kojima je skrušenost i poniznost usađivao svaki od poglavara Katoličke crkve u Hrvata do dana današnjega. Gradonačelnik koji isti taj puk tjera u dugove, dužničko ropstvo, nametima plaćanja neefikasne i nebrojene administracije u gradu svih Hrvata.

Gradonačelnik kojeg nije briga imaju li potrebiti zaštitu, zadoveljene osnovne potrebe, a kamo li da mogu platiti račune, važno je da je on zadovoljan da pokazuje kako može trošiti novac prireznih obveznika i svih građana grada, bez da mu se išta dogodi. Nikakav prosvjed, negodovanje, galama ili nešto nalik tomu. Teško se oteti dojmu kako se cijela nacija uspavala, otupila, uvukla u svoje ovratnike i ako nisu bijeli, kako je lako s njima manipulirati. Sve to zabrinjava iz jednostavnog razloga, jer se moraju događati promjene na bolje, a to se treba dogoditi djelovanjem svih nas građana grada koji ima Grič, Manduševac, Sljeme, šestinski motiv, dvije obale Save…

Gradonačelnik nije načinio zagrebancije za školsku djecu Zagreba, pa to smjestio u prostor Velesajma, da se djecu uči novim tehnologijama kroz igru. Da se promovira stvaraštvo, da se potiče kreativnost, da se stvori međunaraodni tjedan dječijeg stvaraštva, imaginacije dječije mašte, prostor dječije radosti, veselja, solidarnosti, uzajamnosti, praznik novih vrijednosti, dostignuća u glazbi, ritmičkoj gimnastici, likovnoj umjetnosti, to je gradska budućnost i opstojnost, a ne promocija potrošačkoga kiča.

Sve to može biti manje napadno usmjereno na uzimanje novca. Vjerojatno mi neshva

amo genija, gradonačelnika našeg svagdanjeg, koji kroz godinu ne pruža toliko sadržaja u objektima gradskim, pa onda nadoknađuje propušteno. Cilj opravdava sredstvo, gradonačelnik jaše dalje, u bisagama nosi sve više, a narodu sve manje. Ne pitaju se građani tko to plaća, je li moguće da oni to neznaju? Da moguće je, jer netko drugi plaća, ali oni se ne ptiju tko je taj drugi, njima je važno da to nisu oni, njima kao i gradonačelniku nije bitno da najsiromašniji i najpotrebitiji to plaćaju, a tu su i naši dragi branitelji, sa svojim potrebama, ali koga briga za to. Dovesti kamione snijega u grad, vjerojatno i ne platiti iscrpljene djelatnike, misleći da je njihov entuzijazam za Zagreb bijeli, veći od plaće. Sve to pa i više može gradonačelnik naš svagdanji.

ISTINA I DOMOVINA !

HRVATSKA BRANITELJSKA PUČKA STRANKA T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Otporaš
  #1 Otporaš 29 siječanj, 2019, 02:30

  USTAŠKI MIR NA GROBU POGLAVNIKA

  HRVATSKA I USTAŠTVO (102)

  Prenosim ovdje za čitatelje portala javno iz DRINE br. 2-3 1962. jako zanimljiv ćlanak generala DRINJANINA.

  U S T A Š K I M I R N A G R O B U P O G L A V N I K A

  Na Tvom je grobu, Poglavniče, održano je mnogo govora, izrečene su mnoge misli. O Tebi je napisano i napisati će se mnogo knjiga. Bit će svakakvih mišljenja. Tako je to sa velikim ljudima. A onda će Poviest reći svoju o Tebi i o onima, koji o Tebi govore i pišu. I onda će Bog suditi svima skupa.

  Lako je Tebi, jer si našao svoj mir, ali težko nama, koji smo ostali. Ja Te molim povrati i meni moj mir. Za Tvog života nisam htio sageti šiju pred Tobom, ali pred Tvojim kostima to činim. Ne radi Tebe, ne radi ostalih, nego radi sebe. Potreban mi je taj mir, jer ustašku čašu treba ispiti do kraja, još treba jurišati, još treba ustašovati, (kao što je i Stjepan Mesić ustašovao kada je trebalo i u Osjeku i u Australiji, moja opaska) pa makar se i ne zvalo tim imenom.

  Lako je bilo i meni, kao i ostalima iz prvih dana. Nije bilo druge kategorije nego Poglavnik i Ustaše. I s druge strane Srbi i Jugoslavija. Ali onda je došla nesretna politika i nastaše. Mi smo u Tebi gledali Poglavnika, čvrsta, jaka, granitna, revolucionarca, borca. Ti nisi volio ni politiku, ni političare, a mi još manje. Mene su u lance vezali na Janka Pusti, jer nisam htio, kao dijete, položiti prisege Ustaškom “vodstvu”. Mi smo htijeli Ustaškog Poglavnika. Zvučilo je to ljepše u ono herojsko doba ustaške romantike. Zato se ni nismo razumijeli s Tvojim ministrima, a kako vidiš, ni danas se ne razumijemo s Tvojim nasljednicima, pomoćnicima i vjećnicima. Nama će opet biti lako tek onda, kada se još šačica preživijeli sastanu s Tobom. Ustaše trebaju Poglavnika, ili nisu Ustaše. A Poglavnika medju nama nema, i neće i ne smije biti. I Otac Domovine je bio samo jedan. Nikada više drugoga. Eto zato se i Tvoji nasljednici i pomoćnici ne razumiju i teško im je, kao i meni.

  Mi smo u svoje vrijeme smatrali ustaštvo revolucionarnom hrvatskom vojskom. Ti si bio Vodja. Ali nakon Bleiburga poneka je ustaška glava počela misliti. Nastala je pobuna duhova. Da sam bio rastrgan na komadiće kao moj mali braco, ne bih imao problema, ali sam tu, u 48 godini, snažan, poletan, sa stanovitom životnom školom i obligacijom, da služim Hrvatsku do kraja. Došao je čas, da ustvrdimo, da su Ustaše zaželile Poglavnika, a Poglavnika nema…Ima samo politika, Ujedinjene Nacije, Zapad,Istok, i narod u dvojstrukom robstvu. Ti si nam ostavio ciljeve, naučio si nas kako se treba boriti, možeš u legendi juriti na konju pred hrvatskim vojnicima, ali hrvatski vojnici trebaju efektivno vojničko zapovjedničtvo i efektivnu hrvatsku vladu, da bi ovi uskladili našu borbu sa stanjem u svietu, kako ne bi išli glavom kroz duvar i u drugi Bleiburg. (to je uistinu što je dr. Franjo Tudjman i prakticirao u Domovinskom ratu, proučivši ” Poruku Izmirenja” generala Drinjanina, koja je izišla u Istarskoj Drini 1964 godine, moja opaska, Otporaš)

  Ostani, Poglavniče, u legendi, pa jurišaj skupa sa novim generacijama, i zaustevi se na Drini. Vitez Pijanić i tako misli, da Ti moraš počivati na Drini, jer se tako nitko ne bi usudio Drine prekoračiti. I moli za nas, Tvoje nesretne učenike, da nadjemo mir na Tvojem grobu, i da taj mir koristno upotrebimo za stvarnu oslobodilačku borbu za Hrvatsku. Pa da Pjanićevi unuci čuvaju mrtvu stražu s Tobom skupa na Drini.

  Znam, Poglavniče, da u svojim zadnjim časovima nisi više htio govoriti o problemima hrvatske politike, jer si osjetio, da Tvoj duh traži druge horizonte. Tvoje umorno tielo nije više moglo podnieti. Osjetio si da se ide na zadnji, veliki put. Pa kada si na isti bio pripremljen, znam, da Ti se povratio Tvoj klasični i dominirajući mir, kojim si uvjek znao impresionirati. Bio si sviestan, da sada drugi moraju nastaviti. Znao si i to, da to neće biti lako. I nije lako. Ja, eto, idem sa Tvoga groba uvjeren, da si razumio svoga “zločastog dečka” koji Te je slijedio kroz svoje djetinstvo, kroz mladenačko i muževno doba i koji od Tebe ne traži ništa osim mira. Povrati mi mir, a Ti u legendi čekaj polazak u novi boj, (što se je i obistinilo u Domovinskom ratu, moja opaska) da se odatle Tebi pridruže i ostali: oni sa Kaptola, sa Jankapuste, sa Lipara. A onda, i za sve vjeke vjekova, uvjek će trebati stvarati nove legije, uvjek ići na grob velikana po snagu. Ovdje, na Tvom grobu, je jedan od izvora.

  Za Dom Spremni!

  Ustaša Maks.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. purgerica
  #2 purgerica 26 siječanj, 2017, 07:59

  Još malo, pa gotovo. Dosta je bilo. Na tisuće uhljeba je proizveo, dao im stan i posad, dok su zagrepčani odlazili po svijetu. Zagreb je upalančio i kulturno unazadio po mnogo toga. koloplet njegovih laži guši građane.Njegov pas živi bolje od 70 % stanovnika Zagreba. Umrežuio se sa svima. Svi mu duguju i podržavaju ga. Sramota.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 26 siječanj, 2017, 01:03

  PLAČATI POREZE ZA UHLJEBJENJE PODOBNIH BUDALA NEME VEZA SA ZDRAVOM PAMETI I

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Black Jack
  #4 Black Jack 26 siječanj, 2017, 01:01

  Struja, Voda i prijevoz javnim sredstvima bi trebali u hrvatskoj biti besplatni za sve.
  Tko se bavi proizvodnjom. tj. privatnim poslovanju bi trebao nešto platiti za struju, smeće i za vodu.

  Moguče je isto da svaki Hrvat dobije mjesečno temeljni iznos prihoda bez obzira da li radi ili ne.
  Također je moguće osloboditi građane od svih poreza u potpunosti i da istoga plaćaju samo oni koji su dobili društvena poduzeća iz privatizacije !

  Mislim da je sramota da Hrvati moraju na bauštelu u Inozemstvo dok neki To Do Richi koji su dobili društvena poduzeća stvaraju radna mjesta u Srbiji i Sloveniji!

  Što se tiće Bandića on je nažalost samo jedna jadna prodana duša partije koja danas očito ucjenjen Udbe radi ono što radi.
  Meni je osobno simpatičan i drag ali ne može se on osloboditi od Udbe i to je za njega kao izdrži kaznu u Lepoglavi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. ive
  #5 ive 25 siječanj, 2017, 08:28

  lopov”!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.