GRADITELJ BANDIĆEVIH FONTANA KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

GRADITELJ BANDIĆEVIH FONTANA KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

14. veljača, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

Današnji Bandićev protivnik je izgradio Bandićeve fontane kod Nacionalne i sveučilišne biblioteke, tvrdi da mu Grad Zagreb nikada nije platio odrađene poslove i da je zato bio pred poslovnim i osobnim krahom. S gradom je potpisao ugovor u iznosu 1,8 milijuna kuna plus PDV. Dao je rješenje vodenih formi u Ulici Hrvatske bratske zajednice koje, prema početnom projektu, tvrdi, nisu bile zadovoljavajuće. Kao i većina bivših suradnika koji danas terete Milana Bandića, godinama je s njim bio u prilično dobrim odnosima. Ivan Valek, ideju za fontane je donio iz Amerike gdje je igrao košarku

Napisao: Šefik Orlić, predsjednik HPBS-a
U emisiji “Popodnevna mora” koja se uživo emitira na Z1 televiziji, nedjeljom od 16 do 17 i 30 sati, eksluzivno je najavljena kandidatura Ivana Valeka za gradonačelnika Grada Zagreba. Nakon što je ekskluzivno najavljena, pa zatim i potvrđena kandidatura Ivana Pernara od strane Anke Mrak Taritaš, u nedjelju 12. veljače, predstavnici Hrvatske braniteljske pučke stranke predvođeni predsjednikom Šefikom Orlićem, tajnikom Zdravkom Cikom i član predsjedništva Đemalom Redžićem potvrdili su da će kandidat njihove stranke za gradonačelnika biti Ivan Valek.

Nesuđeni košarkaš Boston Celticsa

Nekadašnji košarkaš, diplomirani arhitekt, specijaliziran za arhitekturu vode, čije fontane krase zagrebački Trg hrvatskih velikana, Trg Ante Starčevića i trgove drugih hrvatskih, europskih, pa i američkih gradova. Autor je i hvaljenog vodenog štanda kojim se Hrvatska predstavila na EXPO-u u Lisabonu, a tko zna koliko hrvatskih obitelji ima njegove bazene u svojem dvorištu. Ivan Valek osim toga je i prvi hrvatski košarkaš kojem je prije nešto više od 30 godina NBA ponudio ugovor, no umjesto da zaigra u ekipi Boston Celticsa, odlučio je zbog svojih roditelja ostati u domovini.

Ivan Valek je član Crkve Isusa Krista, a kako je postao mormon svojedobno je za Nacional izjavio:

“Kad se Krešimir Ćosić vratio u Hrvatsku, pročitao sam jedan njegov intervju i otišao k njemu u Zadar. Pitao sam ga za Mormonovu knjigu i tada je počelo moje istraživanje. Iako sam već imao duhovno svjedočanstvo, kao katolik sam osjećao obvezu da steknem i intelektualno svjedočanstvo. Zato sam upisao teologiju i tek sam se tada, kad sam uistinu razumio svoju odluku, usudio izaći iz Rimokatoličke crkve. Ipak, taj korak je bio nužan. Crkva bi trebala uvijek biti onakva kakva je bila u vrijeme kada je Isus Krist bio na zemlji. Jer Crkva je Božja institucija, to nije organizacija ljudi, i božanske istine ne treba mijenjati ni prilagođavati ih čovjeku. Isprva nisam mislio da je evanđelje Isusa Krista primjenjivo na ovaj ludi svijet. Ipak, u Crkvi Isusa Krista i svetaca posljednjih dana proveo sam 20 godina i nikad nisam požalio zbog toga što sam učinio kako mi Bog savjetuje. Sretan sam, imam petero djece, ženu, a mormonska vjera, po čemu se bitno razlikuje od rimokatoličke gdje brak traje dok vas smrt ne rastavi, propovijeda kako je brak vječan. Osim toga, tek sklapanjem braka muškarac i žena postaju čovjek. Zbog istina koje sam otkrio i načina na koji živim, i u svom svakodnevnom životu lakše obnašam svoje dužnosti. U mormonskoj crkvi, naime, otac ima odgovornost da osigura u materijalnom svijetu sve što je minimalno potrebno njegovoj obitelji, a majci je primarni zadatak da odgaja djecu i uvijek bude uz njih.”

Nenaplaćene fontane

Današnji Bandićev protivnik je izgradio Bandićeve fontane kod Nacionalne i sveučilišne biblioteke, tvrdi da mu Grad Zagreb nikada nije platio odrađene poslove i da je zato bio pred poslovnim i osobnim krahom. S gradom je potpisao ugovor u iznosu 1,8 milijuna kuna plus PDV. Dao je rješenje vodenih formi u Ulici Hrvatske bratske zajednice koje, prema početnom projektu, tvrdi, nisu bile zadovoljavajuće. Kao i većina bivših suradnika koji danas terete Milana Bandića, godinama je s njim bio u prilično dobrim odnosima.

Ivan Valek, ideju za fontane je donio iz Amerike gdje je igrao košarku. Prve fontane tog tipa je projektirao i izgradio u trgovačkom centru West Gate. Neposrednim poslovnim odnosom sa gradonačelnikom Milanom Bandićem, dao mu je prijedlog za izvedbi prvih fontana na ulazu u grad. Ideja je prihvaćena, zatim izvedena, a nikad plaćena. T

CIJELU EMISIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE:

https://www.youtube.com/watch?v=f7ZapSc4tS8

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. miki fontna
    #1 miki fontna 27 travanj, 2017, 08:19

    molim te projektiraj mi jednu fontanicu u remetincu gdje uskoro dolazim n aduži boravak i radni odmor!!! furt delam!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.