GRAD ZAGREB O BOLNICI SREBRNJAK

GRAD ZAGREB O BOLNICI SREBRNJAK

11. prosinac, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

S obzirom na neistinite navode bivšeg ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak da je projekt Dječjeg centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak – CCTM, projekt samo bolnice i Vlade Republike Hrvatske, a ne i Grada Zagreba, u prilogu vam dostavljamo zahtjeve Bolnice Srebrnjak od 13. veljače 2018. za financijskom podrškom projektu CCTM-a (uključivši i da Grad Zagreb sufinancira 20 specijalizacija jer je to odbilo učiniti Ministarstvo zdravstva!) te od 29. rujna 2019. kojim Bolnica traži od Gradskog ureda za zdravstvo da putem projekcije proračuna Grada Zagreba od 2020. do 2022. osigura iznos od 9.327,700,29 kn za pokrivanje neprihvatljivih troškova, konkretnije PDV-a na prihvatljive troškove ulaganja (uobičajena formulacija Europske komisije).

Stoga postavljamo pitanje: ako se ne radi o projektu Grada Zagreba, zašto bolnica traži pokrivanje neprihvatljivih troškova za projekt CCTM-a? Ako se pak radi o projektu Grada Zagreba, kako bi se dalo iščitati iz predmetnog dopisa Bolnice, kako se opravdava činjenica da Gradu Zagrebu nije dostavljena cjelovita projektna dokumentacija te se osporava pravo na pokretanje procedure za postupak javne nabave putem Ureda za javnu nabavu Grada Zagreba kao središnjeg tijela javne nabave za Grad Zagreb, što je uobičajena procedura za sve izvanproračunske korisnike Grada Zagreba (ukupno 327 takvih ustanova), a u perspektivi Grad Zagreb treba pokriti i druge neprihvatljive troškove projekta u koji nema nikakav uvid.

Nadležni gradski uredi (Ured za javnu nabavu, Ured za programe i projekte Europske unije te Gradski ured za zdravstvo) zatražili su pisanim putem projektnu dokumentaciju. Iz Bolnice je odgovoreno da dokumentaciju ne mogu dostaviti elektroničkim putem „zbog opsežnosti“! Projektna dokumentacija ponuđena je tek „na uvid“. U prilogu dostavljamo predmetni odgovor Bolnice na zahtjev da se Uredu za javnu nabavu dostavi projektna dokumentacija od 6. studenog 2019. iz kojeg je vidljivo da se bivši ravnatelj služio verbalnim igrama kako bi izbjegao dostavljanje projektne dokumentacije (ne može „dostava“, ali može „uvid“ u Bolnici ili „slanje“).

Dopis Radna skupina

Očitovanje Srebrnjak 2019_   T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Marie Alice
    #1 Marie Alice 6 siječanj, 2020, 13:28

    SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
    Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.