GLIBOTA: ĐOKOVIĆ KAŽE DA RADI ŠTO MU KAŽE VLADA SRBIJE

GLIBOTA: ĐOKOVIĆ KAŽE DA RADI ŠTO MU KAŽE VLADA SRBIJE

26. lipanj, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

Piše: Ante Glibota

Đoković kaže u svojoj izjavi nedvosmisleno u Beogradu:„Radimo ono što nam kaže Vlada Srbije“.

Očekivali su i programirali teniski spektakle u Zadru, na koji su oči uprte iz cijelog svijeta, na Hrvatsku, u nadi da će time ponovo zamračiti oči hrvatskim biračima, kako bi se  spasili  od evidentnog izbornog poraza, koji je na vidiku, i tako produžiti novu agoniju hrvatskog naroda, koju im je već upriličio u svom mandatu Andrej Plenković i njegova maloumna Vlada, tijekom posljednje gotovo četiri godine lošeg vladanja!

Nisu postigli ništa, do zapravo unaprijed programirane stvarne i psihološke faktičke drame i svekolike katastrofe.

Kriminalna politika

Plenković je pretvorio svojom kriminalnom politikom Hrvatsku u zemlju totalno zavisnu od njene turističke sezone, sa učešćem turizma od čak 24,9% ( Le Monde, Paris,14-15.6. 2020, po izvorima EUROSTAT) u nacionalnoj ekonomiji, pa je Hrvatska tako postala u relativnim odnosima prva zemlja Europe, koja ovisi isključivo o turizmu, i tako su zapravo stavili državu u stanje permanentne zebnje, čiji gospodarski opstanak može biti doveden u pitanje primjerice prirodnim nepogodama, ili ne daj bože terorizmom, požarima, potresima, današnjom  pandemijom, koja danas još uvijek nije u potpunosti pod kontrolom, koja te zebnje savršeno ilustrira.

Zadarski tragi-komični spektakl je još jednom pokrenuo važno pitanje  i ukazao na svu hrvatsku neozbiljnost tretmana pandemije, počevši od ponašanja samih lidera tog Stožera Božinovića koji se vidno  rukovao sa djecom…ignorirajući i regule i preporuke koji su sami uspostavili u civičkoj potrebi predostrožnosti. Medijske posljedice znamo, ali stvarno gospodarske ćemo zbrajati za dva ili tri mjeseca!

Dok čitav svijet razmišlja o diverzifikaciji, kao posljedici ove COVID 19 krize, Hrvatska Vlada ne poznaje, ignorira, što je sustavna strategija izlaska iz ove krize i orijentiranje zemlje prema proizvodnjama i korištenju raspoloživih resursa čime bi ostavili bar neku minimalnu nadu, za ono malo što je još ostalo, a što ova Plenkovića Vlada nije dokrajčila.

Uletjeli su u zadarsku tenisku tragediju, koja je čitavom svijetu sada dala bojazan da Hrvatska nije dobra turistička destinacija, a “poklon“ Đokovića je bio poklon, koji su dogovorili srpska i hrvatska vlada!!!, zapravo otrovni “poklon“ hrvatskom narodu! Jer Đoković kaže u svojoj izjavi nedvosmisleno u Beogradu da :„Radimo ono što nam kaže Vlada Srbije“.

Covid 19 je donio Hrvatskoj učinke, koji se mogu sumirati u već zapravo jednoj gotovo nepostojećoj turističkoj sezoni.

Spektakl-tragedija

Ovim je zadarskim činom dobila samo jedan dodatni nož u leđa koji u potpunosti ruši i sve nade za minimalni uspjeh i spas sezone, zbog jedne maloumne politike, jedne političke nesuvislosti. Plenkovićeva Vlada je takvim postupkom nacionalno gospodarstvo i turizam koji predstavljaju nacionalnu industriju,  prefigurirala u jednu totalnu tragediju.

Stožer COVID 19  učinio je apsolutni i nezamisliv propust, koji podliježe i političkoj, uz ine odgovornosti, jer se ni izbori, ni ovaj zadarski spektakl-tragedija nisu smjeli dogoditi u ovom momentu. Sve je učinjeno kako bi Plenković spasio svoju bar neku šansu da dobije još jedan mandat, zaboravljajući na državni i javni interes u stanju permanentne opasnosti, na opasnosti da se otvore nova žarišta pandemije, a time je i kraj nade za bilo kakav spas turističke sezone.

Ovo su dostatni razlozi da se Stožer za COVID 19 smijeni, što je sada i u prerogativima i Predsjednika RH, koji mora djelotvorno zaštititi, ono što se naziva javni i državni interes, a ne omogućiti jednoj kriminaliziranoj družini, koja je sve spremna učiniti da ostane sljedeće četiri godine na vlasti i kaže zbogom čak i Hrvatskoj Državi.

Nadam se, da hrvatski narod to dobro vidi i da neće dolaziti u iskušenje pokloniti svoje novo i  već jednom iznevjereno povjerenje, takovim neodgovornim, i neozbiljnim političarima, koji su ih doveli već na dno dna europskih država po gospodarskim performancama i na prvim mjestima po korupciji, ne u Europi već u svijetu! Oni ne mogu biti ni rezerva, a kamoli nada hrvatske vedrije budućnosti!

U Parizu, na dan Svetog Thomasa Mora, 22. lipnja 2020. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Sandra Pusica
  #1 Sandra Pusica 4 srpanj, 2020, 23:35

  Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam

  Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: [email protected] WhatsApp (+16014560144)

  Hvala vam na vašem vremenu dok čitate. ????????????????????????????????

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Linda Mark
  #2 Linda Mark 3 srpanj, 2020, 08:53

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu, SAD. Trenutno sam udovica s troje djece i zapala sam u financijsku situaciju u travnju 2020. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite od raznih zajamnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim vragovima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i više ih nećete čuti, učinili su mi to dva puta prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite gospodinu Davidu Wilsonu za vaš zajam.

  Nude sve vrste zajma.
  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto za molim vas, recite mu samo ja gospođa Linda McDonald da vam usmjerim sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. žrdina
  #4 žrdina 26 lipanj, 2020, 09:21

  Samo Hrvati izgube državu kad izgube rat.
  Za promjenu dokumenata spremni.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.