GDJE ŠEŠELJ STANE, VULIN I DAČIĆ NASTAVE

GDJE ŠEŠELJ STANE, VULIN I DAČIĆ NASTAVE

22. travanj, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Zanimljivo je da Vulin, ali i ostali najviši srbijanski politički dužnosnici, neprestano okreću ploču, kao da se u Hrvatskoj ništa drugo nije dogodilo nego uspostava Nezavisne Države Hrvatske i ustaški logor Jasenovac. Što se Hrvati imaju ispričavati za NDH ili za logore u vrijeme II. svjetskog rata, tim prije što ova i ovakva hrvatska država postoji tek od početka devedesetih godina prošlog stoljeća?

Napisao: Mladen Pavković

Dugo je trebalo, ali napokon se i to dogodilo – Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH osudilo je izjavu ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj tvrdi da o njegovu dolasku u Republiku Hrvatsku „…može odlučiti vrhovni komandant Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri“ te ga je zbog toga do daljnjega proglasilo personom non grata, tj,. nepoželjnom osobom u hrvatskoj državi!

Hvale vrijedan potez

To je odličan i hvala vrijedan potez, kojeg je trebalo povući i mnogo ranije, jer je riječ o čovjeku koji ne govori istinu, koji neprestano mlati praznu slamu i na najgrublji i najprimitivniji način obračunava se s braniteljima i građanima Republike Hrvatske, što nikako ne doprinosi razvoju dobrosusjedskih odnosa i punog međusobnog uvažavanja.

Sada je i više nego očito da tamo gdje ratni zločinac Vojislav Šešelj stane, Vulin, Dačić, pa i Vučić nastavljaju dalje.

Hrvatska se napokon probudila od četničkih provokacija i rekla – dosta!

Komentirajući priopćenje hrvatskog ministarstva, Vulin je uz ostalo rekao da je mislio da je u Europi zagarantirana sloboda kretanja, da im smeta njegovo ime (sic!), odnosno ono što govore Srbi.

Naglasio je da je „ovo sve pokušaj Hrvatske da ušutka nekoga tko govori istinu“, a da je najstrašnija istina o Jasenovcu „ne samo što se tamo dogodilo, već i to što sadašnja Hrvatska neće čak ni da se pokaje za to što je uradila“.

Hrvatska država

Pored toga, podsjetio je da su predsjednika Srbije u Hrvatskoj dočekale „ustaše koje su ga vrijeđale na najbrutalniji način“, a da će Vučić na ovu provokaciju, da on nije dobro došao u Hrvatsku, vrlo brzo reagirati na „državničkoj razini“.

Zanimljivo je da Vulin, ali i ostali najviši srbijanski politički dužnosnici, neprestano okreću ploču, kao da se u Hrvatskoj ništa drugo nije dogodilo nego uspostava Nezavisne Države Hrvatske i ustaški logor Jasenovac.

Što se Hrvati imaju ispričavati za NDH ili za logore u vrijeme II. svjetskog rata, tim prije što ova i ovakva hrvatska država postoji tek od početka devedesetih godina prošlog stoljeća? Hrvatska je pod vodstvom dr. Franje Tuđmana nastala u krvi! Vulin i slični zaboravljaju da je Srbija bila agresor na Republiku Hrvatsku, da je iza nje zasad ostalo oko 150 masovnih grobnica, na desetine tisuća ubijenih, protjeranih i osakaćenih nevinih Hrvata, uništeno gospodarstvo, pa čak i bolnice koje im nisu bile svete.

Godinama su držali u okupaciji hrvatske teritorije, poput Vukovara, Knina i drugih mjesta.

Oni se ne sjećaju da su iz središta Beograda i tenkove s cvijećem slali da uništavaju sve što hrvatski diše, a još manje da su u Srbiji postojali najstrašniji logori za Hrvate.

Nu, u želji da sve to i drugo prikriju, srbijanski „zečevi“, poput Vulina, namjerno nas vraćaju sto godina unatrag. Kad bi se i riješilo pitanje „Za dom spremni“ oni se s time ne bi zadovoljili, već bi našli drugu temu, i tako u nedogled.

Dok službena Srbija ne prizna da su bili agresori, dok ne plati ratnu i inu odštetu, dok se ne ispričaju za sva zla koja su nam učinili, sa ovom bi državom do daljnjega trebalo zamrznuti političke i druge odnose, jer ne kaže se bez razloga „ne vjeruj Danajcima ni kad darove nose“.

Vjerujemo da proglašavanjem personom non grata jednog srbijanskog ministra za našu državu ipak dolaze druga, bolja vremena, jer inzistiranje na dobrosusjedskim odnosima s državom koja to ne želi, samo je gubljenje vremena.

Očito će još mnogo vode proći Dunavom dok ćemo postati prijateljske zemlje.

Stoga Vuline, sretan ti put i – doviđenja! T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. m
  #1 m 24 travanj, 2018, 13:04

  MI BI MORALI DIGNUTI “HRVATSKI ZID I UGRADITI VENTILATORE DA NAM NE DOLAZI SMRAD IZ “smrdije” I KONAČNO ZAVRŠITI SA TOM CIGANSKOM ČETNIČKOM ŽGADIJOM JEDNOM FOREVER!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 23 travanj, 2018, 15:54

  Srbin sta je to?
  Turci su srbe iskorjenuli na kosovskom polju!
  Analiza gena dokazuje da Srbi imaju najviše turskog gena.
  I onda poubijase budale svoje u Srebrenici!

  Svakako cemo mi rehabilitirati Antu Pavelića isto kao sto ste VI Dražu mihajlovica.
  Vaše zločine koje ste počinili nad hrvatima u oba $ugoslovije mi nikada nećemo zaboraviti, a kamoli u balvan evoluciji sa namjerom stvaranja velike Srbije!
  Schengenski zid i cao Četnici!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Velebit
  #3 Velebit 23 travanj, 2018, 12:36

  Hrvatski ministri su glupi uvjek idu u Srbiju.Kao koze na kupus.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. a
  #4 a 22 travanj, 2018, 16:56

  Kakvo doviđenja…..posljednje zbogom..

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 22 travanj, 2018, 16:55

  prekinite sve veze.
  pa dosta je tog njihovog maltretiranja…..a oni bi u uniju.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.