GDJE JE NOVAC KOJI JE GODINAMA PRISTIZAO ZA RAD TEK OSNOVANOG OGRANKA DHK ZADAR?

GDJE JE NOVAC KOJI JE GODINAMA PRISTIZAO ZA RAD TEK OSNOVANOG OGRANKA DHK ZADAR?

19. travanj, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Hoćete li pozvati institucije da rade svoj posao i da se uđe u trag tim novcima poreznih obveznika i da se ista vrate? Zar zakon ne vrijedi za Tomislava Marijana Bilosnića? Tko ga štiti? Sam sebe predlaže. Odobrava sredstva svojoj udruzi kojoj je i predsjednik i član, ne znam ni za jednoga drugoga člana te Udruge: 3000 Za dar, a Grad joj je dodijelio prostorije… „alfa i omega zadarske kulture“ kako sam sebe krasnoslovi – Mister Hvalite Me Usta Moja Kada Neće Nitko Drugi – otvoreno pismo županu Zadarske županije gospodinu Stipi Zrliću

Napisao: Nikola Šimić Tonin

Poštovani župane Stipe,

mnogi su ukazali na to kako je Tomislav Marijan Bilosnić sam sebe predložio za Županijsku nagradu, iz Županije ni riječi. A sad kad je otkriveno da Ogranak Društva hrvatskih književnika nije bio zvanično niti registriran, taj prijedlog pada u vodu. Hoćete li tražiti da vrati nagradu i dodijeljena mu sredstva. Ispričati se u ime Županije svima drugima predloženima za Županijsku nagradu. S pravom se postavlja pitanje ako Ogranak DHK Zadar nije zvanično registriran, na koji, čiji račun su odlazila dodijeljena sredstva od Županije i Grada za tolike „manifestacije“, „znanstvene skupove“, „honorare“ … decenijama? Hoćete li pozvati institucije da rade svoj posao i da se uđe u trag tim novcima poreznih obveznika i da se ista vrate? Zar zakon ne vrijedi za Tomislava Marijana Bilosnića? Tko ga štiti? Sam sebe predlaže. Odobrava sredstva svojoj udruzi kojoj je i predsjednik i član, ne znam ni za jednoga drugoga člana te Udruge: 3000 Za dar, a Grad joj je dodijelio prostorije… „alfa i omega zadarske kulture“ kako sam sebe krasnoslovi – Mister Hvalite Me Usta Moja Kada Neće Nitko Drugi. U kulturnom vijeću grada Zadra Sanja Knežević, o njihovoj intimi ne bih, ali o tome da je pogodovala sredstva grada za „Sabrana djela“ TMB, kojima je urednik, zar to nije ako ništa drugo sukob interesa. Kosili se sa slovom zakona da jedan srednjoškolac TMB decenijama bude u upravnom vijeću brenda zadarske kulture, Kazališta lutaka Zadar? Mora li isti otvarati svaki kulturni kokošinjac grada Zadra? Do kada će TMB kontaminirati kulturni prostor Grada i Županije. Pišem Vam sve ovo i postavljam sva ova pitanja jer Vas izuzetno cijenim i poštujem, ako na njih ne odgovorite meni, drugima koji godinama čekaju odgovore na ova pitanja, odgovorite sebi zavređuje li takav čovjek proći nekažnjen za sve gore navedeno, da se ne zaboravi podsjetiti i na to kako se još vodi spor o tome gdje su nestale vojničke plaće Umjetničkoga voda Zadar kom je zapovjednik bio TMB. Pitanja su ovo čije odgovore traže mnogi. Ne dobijem li odgovor na njih i dalje ću Vas cijeniti, uvažavati kao izuzetnoga čovjeka, Župana, umjetnika, ali kad-tad sa njima suočiti ćete se sami.

Svako Vam dobro!

Zadar, 18. travnja 2017. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Bište cure eto marijana kita mu je triput švajsovana
  #1 Bište cure eto marijana kita mu je triput švajsovana 8 lipanj, 2019, 11:54

  Tako su pjevali za nekog Martijana koji je majstorski krao curama dukate i oduzimao nevinost.
  Lopina Bilosnić i dalje mažnjava našu lovu, troši nemilice i nikom ništa. Dok je bio na čelu Društva pijanac Petrač izgleda da ga je on štitio,a možda su dijelili plijen.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ujo Mijo
  #2 ujo Mijo 20 travanj, 2017, 06:29

  Jeben igrač taj Marijan. Čovjek za sva vremena za sve sisteme, za sve vlasti i za svoj džep i svoju labrnju. S prijateljem Goranom Babićem zanat izučio. Ševi tuđe žene, mažnjava lovu od grada i županije…tako rade još neki književnici u toj Udrugi kojoj je na čelu pijandura Božo. Mislim da je vrijeme da se tomu stane ukraj.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.