EUROPA TRAŽI IZBACITE TITA IZ ULICA, PARKOVA I BRODOVA

EUROPA TRAŽI IZBACITE TITA IZ ULICA, PARKOVA I BRODOVA

5. listopad, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Kredit od 69 milijuna kuna za obnovu “Galeba” ne može se realizirati jer Europski parlament usvojio je 19. rujna 2019. rezoluciju naziva “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))“, kojom je osudio i izjednačio nacističke i komunističke zločine kao i zločine svih ostalih režima. U Rezoluciji se navodi da  su “nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti”. Pozivaju se “sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim”. Izražava zabrinutost zbog kontinuirane upotrebe simbola totalitarnih režima u javnom prostoru i u komercijalne svrhe te podsjeća na to da je nekoliko europskih zemalja zabranilo upotrebu i nacističkih i komunističkih simbola

Tekst: SHZ

Ovih dana odabrani vijećnici Graskog vijeća Grada Rijeke posjetili su Titov brod Galeb uoči sjednice, s ciljem da prije glasovanja pogledaju na što bi se trebalo potrošiti 69 milijuna kuna. Odabrane vijećnike sakupio je predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, a brodom ih je proveo pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Ivan Šarar,  koji je im pojasnio da je projekt obnove zamišljen na način da se brod uredi kao muzej i da će biti pod strogom paskom konzervatora, kao i da ostavljen i prostor za poduzetnike jer bi se na brodu trebao naći ugostiteljski objekt i hostel. Također, na najvišoj palubi bi se uredilo i ljetno kino. Unatoč svemu ipak je Gradsko vijeće Rijeke odobrilo kredit od 69 milijuna kuna za obnovu “Galeba”.

Koga predstavljaju današnji nosioci vlasti u Rijeci, dok su stanovnici Rijeke bez perspektive jer nema tvornica – proizvodnje, a što je odraz duha vladajuće garniture Rijeke. Zašto Obersnel nije otvorio neku tvornicu u Rijeci, a ne neki zahrđali Titov brod, čije su posljedice da je Rijeka u zadnjih sedam godina izgubila 11.000 žitelja i tako drži neslavni rekord po iseljevanju hrvatskog stanovništva. Vidljivo je da time poziva na nered.

Obnoviti tvornicu, a ne zahrđali brod

Na njihovu žalost kredit od 69 milijuna kuna za obnovu “Galeba” ne može se realizirati jer Europski parlament usvojio je 19. rujna 2019. rezoluciju naziva “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))“, kojom je osudio i izjednačio nacističke i komunističke zločine kao i zločine svih ostalih režima. U Rezoluciji se navodi da  su “nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti”. Pozivaju se “sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim”. Izražava zabrinutost zbog kontinuirane upotrebe simbola totalitarnih režima u javnom prostoru i u komercijalne svrhe te podsjeća na to da je nekoliko europskih zemalja zabranilo upotrebu i nacističkih i komunističkih simbola. Napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava. Dakle, Europski parlament je poslao rezoluciju – izbacite Tita iz parkova, ulica, brodova…

Srpska ideja

Kad je riječ o produženoj ruci okupatora, tj. Tita, trebamo raskrinkati srpsku ideju, a koja je sada samo ideologija, tj. smeće propale srpske ideje. Oni koji su zidali bez temelja samo su urušili i nisu stvorili mogućnosti nadgradnje te su opomena za sva vremena. Gdje je Titu nadgradnja, što je pozitivno stvorio za život, osim sukreatorstva s okupatorom s kojim je Hrvatsku gurnuo u dva rata, 80 godina ropstva hrvatskom narodu, koliko krvi, suza, svađa i narušavanja bitnog.

Nasreću ideju koja je istrošena, a koja kao ideolgija još zavarava dio neobrazovanog hrvatskog naroda i koja nam za sva vremena može biti opomena.

Zagreb – Zadar, 4. listopada 2019. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA T

18 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 10 listopad, 2019, 16:21

  TKO TO ODREĐUJE ,ŠTO JE DEMOKRATSKO A ŠTA TOTALITRANO????
  I TKO TO FALCIFICIRA NAŠU POVIJEST????MAŠALA!!NARODE EVRPROPSKE MUMIJE ,AMERIČKE LATIFUNDIJE , INKVIZIJSKA ORGANIZACIJA ,FREEDOM HAUSE I GUNTHER KIRCHBAUM, IZADALI SU POTJERNICU ZA RUSKIM VLADAROM PUTINOM=PUTINIZAM=.MOLE SE NJEMAČKI ARIJEVCI I SVI KOJI SE TAKO OSJEĆAJKU ,DA GA PRIVEDU PRAVDI!!!!
  POŠTOVANI GRAĐANI HRVATSKE , KAPITALISTIČKA, TOTALITARNA I ROBOVLASNIČKA EVROPA ,KOJA SE DANAS NAZIVA UNIJA, ODREDILA JE 23-ĆI KOLOVOZA KAO DAN ZA SJEĆANJE NA NEKE ŽRTVE ,ALI NIJE DEFINIRALA KOJE ŽRTVE , ZA KOJI PERIOD ,OD KOGA I TKO IH JE PROIZVEO. A ZNANO JE, POVIJEST TO ZNA , DA JE KATOLIČANSTVO ,ODNOSNO,ZAPADNO ZLOČINČKO I PLJAČKAŠKO KRŠĆANSTVO ,KROZ ĆITAVU SVOJU POVIJEST POSTOJANJA NA TLU EVROPE, VODILO DUGOTRAJNE I ZLOČINAČKE, RATNE POHODE PROTIV SVIH ONIH KOJI SU ,U NEKIM POVIJESNIM RAZDOBLJIMA SE POKAZLI DA ZANJU I UMIJU DRUGAČIJE ŽIVJETI I DRUŠTVENO SE ORGANIZIRATI.
  NAJSTRAŠNIJI RATNI POHOD ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA,POSLIJE ONOG EVROPSKOG, 3O-TOGODIŠNJEG RATA, I PRVOG SVJETSKLOG RATA ,BIO JE I OSTAO U SVJEŽEM SJEĆANJU , NACISTIČKO- RASISTIČKI I ISTREBLJIVAČKI RAT KOJEG IMENUJEMO II SVJETSKI RAT.

  PREDVODIO GA NJEMAČKO-GERMANSKI RASIZAM NA ČELU SA , KAO OSOVINOM I U SAVEZU SA STOŽEROM RIMOKATOLIČKE CRKVE , UZ NJENU SVESTRANU POMOĆ I PODRŠKU. TAJ POHOD SE ZVAO II SVJETSKI RAT. MOJI IZVORI POVIJESNIH DOKAZA SU KNJIGA NJEMAČKOG FILOZOFA KARLA JASPERSA,= PITANJE KRIVNJE= I ENGLESKOG VOJNOPOLITIČKOG ANALITIČRA I POVIJESNIČARA ,LIDERA HARTA,PIŠEM FONETSKI ,=MIŠLJENJA DRUGOG SVJETSKOG RATA.=NARAVNO OSIM SVIH DRUGIH IZVORA KOJI GOVORE O NJEMAČKOM NACIZMU UDRUŽENIM SA KATOLIČKIM KLERO-NACIZMOM I RASIZMOM KOJI U EVROPI POSTOJI VEĆ,17OO GODINA PIŠE FRANCUSKI FILOZOF VOLTER: KOJI JE SVOJIM NOKTIMA RASTRGAO FANCUSKU I VELIK DIO OSTALOG DIJELA EVROPE ,A
  ZUBIMA IZGRIZAO LJUDE I UNIŠTIO U MUKAMA STOTINE MILJUNA DUŠA=.
  TAJ RAT JE IMAO ,KAKO NAPRED REKOH, GLAVNI CILJ OČISTITI EVROPU OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH ,A ONI SU KOMUNISTI,ODNOSNO ,SLAVENI, ŽIDOVI I ROMI. HITLEROVO DJELOVANJE ,PIŠE KARL JASPERS:UNAPRIJED JE BILO USMJERENO PROTIV SVAKE MOGUĆNOSTI POMIRBE .POSTOJALA JE SAMO POBJEDA ILI PROPAST. OVAJ RAT NIJE NASTAO IZ BEZIZLAZNOSTI DVOJE JEDNAKIH KOJI SU VITEŠKI POŠLI U BOJ
  VEĆ JE U OSNOVI BIO PROVEDBA PODMUKLOSTI I BEZOBZIRNE TOTALITARNE VOLJE ZA UNIŠTENJEM=. UKUPNI BROJ ŽRTAVA TOGA PROGRAMA IZNOSI 55 MILIJUNA LJUDSKIH ŽRTAVA I TOTALO RAZARANJE SLAVENSKIH ZEMALJA .OD TOGA UKUPNOG BROJA ŽRTAVA,SAMO NA SLAVENE OTPADA CC-A 3O MILIJUNA. ISTI ILI SLIČAN BROJ ŽRTAVA JE PROIZVEO I SVEJTSKI RAT ,OPET NJEMAČKO-KATOLIČKO-NACISTIČKA UJDURMA.

  A DEKLARACIJA KOJU JE IZDALA DANAŠNJA KAPITALISTIČKO-KATOLIČKO-ROBOVLASNIČKA, EVROPSKA UNIJA, ZA SJEĆANJE NA NEKE ŽRTVE KOJE SE KUMULATIVNO ILI UOPĆENO NAZIVAJU ,=ŽRTVE TOTALITARNIH,AUTORITARNIH I KOMUNISTIČKIH REŽIMA=NIJE PRAVI POZIV I ZA PRAVE ŽRTVE KOJE SU POVIJESNO ,TOČNO UTVRĐENE, KAO ŽRTVE NACI-KATOLIČKOG ZLOČINAČKOG NAUMA.
  DAKLE ,EVROPA ,DANAŠNJA,KAPITALISTIČKO-KATOLIČKO-ROBOVLASNIČKA , SAKRIVA SE IZA TE DEKLARACIJE KAO SLJEDNIK NAJZLOČINAČKIJE TVOREVINE ZAPADNE EVROPE , KOJA JE OD NARVIKA DO GBIRALTARA ,U BINJIŠIMA NACIFAŠIZMA ,U SLUŽBI PROGRAMA ISTREBLJENJA CIJELIH NACIJA I NACIONALNIH SKUPINA, U II SVEJETSKOM RATU,AKTIVNO UČESTVOVALA SAMO ZATO ŠTO SU ONI TAMO DRUGI I DRUGAČIJI OD ZAPANIH KRŠĆANA. A DANAŠNJA EVROPSKA UNIJA JE PRAVA SLJEDNICA ONE NACI-EVROPE ,PO SVOM DRUŠTVENO EKONOMSKOM SUSTAVU KOJI SADA VLADA I UMJESTO LOGORA I KREMATORIJA ,OSTAVLJA SLOBODU IZBORA SMRTI ZA 9O MILJUNA EVROPLJANA, DA SAMI IZABERU SVOJU SMRT PO VLASTITOM IZBORU. DAKLE , VELIKI NAPREDAK. JER 12O MILIJUNA LJUIDI NE RADE, GLADUJU , A POPRATNE POSLIJDECE SU BRZI PUT DO SMRTI.
  REŽIMI , KOJE DEKLARACIJA SPOMINJE , NA PRVOM MJESTU SU KOMUN ISTIČKI,IAKO KOMUNIZMA NA OVOJ NAŠOJ GEJI NIKADA NIJE BILO. ALI SU TO REŽIMI KOJE SU NJEAMČKI NIBELUNZI ,STARSTVENI BIOLOŠKI ZLOČINCI PREMA SVAKOM DRUGOM I DRUGAČIJEM, OCIJENILI KAO DEKADENTNI ,KAO I NARODI KOJI SU IH ODABRALI ,JER SU TO NARODI NIŽE RASE, PA JE KOMUNIZAM ZATO NAJAUTENTIČNIJI NEPRIJATELJ NARODIMA VIŠE RASE, KAPITALISTIČKO-KALSNE,ROBOVLSANIČKE DEMOKRACIJE KOJU BAŠTINI I DANAŠNJA EVROPSKA ZAJEDNICA, UMJESTO NJEMAČKO –VATIKANSKOG NACIZMA. PA SE PRISILNO ISTREBLJENJE EVROPE OD SLAVENA,ŽIDOVA I ROMA, NI U DANAŠNJOJ EVROPI NE ZAPOSTAVLJA ,STAVLJAJUĆI IH NA MARGINE DRUŠTVENO-EKONOMSKOG I SVAKOG DRUGOG RAZAVOJA DO UMIRANJA ILI ISELJAVANJA NA OSTALE KONTINENTE. DANAŠNJU EVROPU ,KOJA JE IZDALA OVU SRAMNU DEKLARACIJU,VODE EKONOMSKI , POLITIČKI ,VOJNO-SIGURNOSNI I NACI-KULTUROLOŠKI , POTOMCI ZLOČINAČKIH ESKADRIONA SMRTI NACI-KATOLICIZMA IZ II SVJETSKOG RATA, U ČEMU PREDNJAČE NACISTI DANAŠNJE NJEMAČKE ,ODNOSNO SINOVI ,UNUCI I KĆERI KRVOLAKA ,NON PLUS ULTRA , KOJE PREDVODI GUNTHER KIRCHBAUM I NEKA NACISTIČKO-KRVOLČNA ORGANIZACIJA =FREEDOM HAUSE= ,POD GESLOM NEVLADINA ORGANIZACIAJ, KOJA AUTORITATIVNO ILI NAREDBOVAČKI UPIRE PRSTO U SVE ONE DRŽAVNE ZAJEDNICA DANAŠNJE MUMIJE, ŠALJE OPOMENE POJEDINIM DRŽAVA MA ISTOČNE EVROPE ,TIČUĆI SE SUSTAVA DRUŠTVENIH ODNOSA SVAKE DRŽAVE ,JER NISU NACI-KATOLIČKO-GERMANSKE PROVENIJENCIJE. A GUNTHER KIRCHBAUM ,KAO CERIBAŠA U BUNDEATAGU I U EVROPSKOJ MUMIJI TO KOORDINIRA ,ONAKO GEBEKLSOVSKI-NJEMALČKO –ZLOČINAČKI.. PA JE ZA OČEKIVATI DA SVOJOM DANAŠNJOM APSOLUTNOM MOĆI UCJENJUJE SVE ONE NARODE KOJI SU BILI ŽRTVE NJIHOVIH OTACA ,OPTUŽUJUĆI IH ZA KOMUNISTIČKE ZLOČINAE. KAKVOG LI PARADOKSA??? ILI DUHOVNE HIPOKRIZIJE POTOMAKA EVROPSKOG NACI-KATOLICIZMA.????? ETO ,I PUTINIZAM JE SMIŠLJEN KAO ONAJ POZIV HITLEROV =NACH OSTEN=.KAKVOG LI PARADOKAS?? .OPET ĆE NJEMCI NA KRAJU ZAVRŠITI KAKO SU IM ZAVRŠAVALI SVI NJIHOVI PRECI ,U CRNIM RUPAMA ILI PO LOGORIMA S LOPATAMA DO UMIRANJA..JER ONI N ISU SVJESNI DA SU SE VREMANA PROMIJENILA ,DA KAPITALIZAM NEMA ,AMA BAŠ NIKAVE PERSPEKTIVE,JER JE KAPITALIZAM ZLOČINAčki ,EKSPLOATATORSKI ,ROBOVLASNIČKI I TOTALNO NEHUMAN. A DANAŠNJA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA GA JE PREVALADALA.
  NARODE EVROPE ,KOLONIJALNA LATIFUNDIJU VOJNOG KOMPLEKSA PENTAGONA , UDRUŽENI U EVROPSKU MUMIJU ,KOJOM APSOLUTNO UPRAVLJAJU POTOMCI I SLJEDBENICI NACI-KLERO-FAŠIZMA , SINOVI ,UNUCI I KĆERI ,ZLOČINACA NON PLUS ULTRA , KOJI SU KOOPTIRANI U ADENAUREOV KLERO-FAŠISTIČKI REŽIM ,POD PATRONATOM AMERIKE ,KAO NOVE NASLIEDNICE NJEMAČKOG,IV –TOG REICHA ,PROBUDITE SE JER OVAJ GEBELSOVSKI POZIV NA BORBU PROTIVA IZMIŠLJENOG =PUTINIZMA= JE OKRUNJEN GUNTHEROVOM KRUNAOM NACIZAMA ,ONOGA I ONAKVOG ,IZ TRIDESTIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA.
  ZAPAMTITE, SJETITE SE ,A POVIJEST ZNA, DA JE NACI-KATOLICIZAM PROIZVEO 55MILIJUNA ŽRTAVA A OD TOGA UKUPNOG BROJA SU NAJMASOVNIJE ONE SLAVENSKE KOJE IZNOSE CC-A 3 MILIJUNA..
  DAKLE, TAJ RAT JE, PREMA PROGRAMU TADAŠNJE NACISTIČKE NJEMAČKE I VATIKANA KAO STOŽERA RIMOKATOLIČKE VJERE, IMAO ZADATAK OČISTITI EVROPU OD KMUNIZMA , ŠTO JE ZNAČILO UNIŠTITI SSSR ,ODNOSNO RUSIJU I SVE NEPOSREDNE I POSREDNE IZVORE KOMUNIZMA ,A TO SU BILA U PRVOM REDU SLAVENSKA NASELJA KOJA SE RASPROSTIRU ISTOČNOM I JUGOISTOČNOM EVROPOM ,JER SU ONA RASKOLNIČKA PO VJERI A PODLOŽNA KOMUNISTIČKOM UTJECAJU. A ŽIDOVE I ROME TREBALO JE ISKORIJENITI JER SU LJUDSKA I FIZIČKA SRAMOTA . TAKO SU IH U PROGRAMU ISTREBLJENJA DEFINIRALI NJEMAČKO –VATIKANSKI STRUČNJACI ZA EUGENIKU.
  ZATO OVAJ PROGALAS ILI OVO UPOZORENEJ O NEKOM= PUTINIZMU= NIJE NIŠTA DRUGO NEGO POZIV NJEMAČKOG NACIZMA , OSILJENOG NADGLEDNIKA I UPRAVITELJa EVROPSKOM MUMIJOM ,KAO AMERIČKOM KOLONIJOM, A VATIKAN ,STARI I SIGURNI SAVEZNIK NACIŠOVINIZMA, I POHLEPNI ZGRTAČ SVJETSKOG BOGATSTVA ,UVJEK JE DIONIČAR SVIH ZLOČINAČKIH POHODA ZAPADNOG KRŠĆANASTAVA, PA TAKO UJEDINJENI MISLE DA IM SE PRUŽILA NOVA PRILIKA =NACH OSTEN

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 9 listopad, 2019, 21:29

  BRACO –

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. TiTTO
  #3 TiTTO 6 listopad, 2019, 11:26

  DALEKO BOLJE OBNOVITI TITOV GALEB NEGO OTVORITI Pevec TRGOVINU U VUKOVARU KOJI BI TREBAO UBITI NAŠ VINKOVAČKI VINKOPROM. ..

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. BRACO
  #4 BRACO 6 listopad, 2019, 09:30

  Glupost,,,obnavljati Tvornice nećemo jer Hrvatska je država Turizma,Trgovine i Bogatih ljudi ,,,davno je rekao FRANJO TUĐMAN

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Marijan
  #5 Marijan 6 listopad, 2019, 08:58

  Bolesne ideje riječkogSDP-a i njenog rukovodstva. Neznam do kad će ovaj narod da trpi ovo iživljavanje nad njim. Umjesto pokrenuti nekakvu proizvodnji pa makar i sa nekoliko radnika, da to budu kvalitetna zanimanja i djelatnost, a ne ova rupa bez dna!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. mihailo milošević
  #6 mihailo milošević 6 listopad, 2019, 08:57

  kako, to pa znamo daje u jednoj zemlji turistički brend jer u jednome hotelu postoji soba u kojoj je Hitler spavao-boravio i tu sobu izdaju sa tim naglaskom i ta soba za prenoćište je dosta skuplja od ostalih

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. žrdina
  #7 žrdina 5 listopad, 2019, 23:25

  Komunistički otrov ubija, četnici čekaju na palubi kako bi klali.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Križar
  #8 Križar 5 listopad, 2019, 09:57

  STRANĆICA HRVATSKIH ZAJEBANATA

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.