ERDOGAN JE POKAZAO KAKO SE CIJENE BRANITELJI

ERDOGAN JE POKAZAO KAKO SE CIJENE BRANITELJI

28. travanj, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

cumhurbaskani-erdogan-hirvatistanda_a22728b-670x330

To se dosad od stranih izaslanstva nije često viđalo prigodom posjeta našoj zemlji, a osobito ne kad su predsjednici bili Josipović i Mesić. Erdogan je pokazao kako se to radi!

Napisao: Mladen Pavković

Sva strana državna izaslanstva, a poglavito njihovi najviši dužnosnici, od sada se prigodom dolaska u Hrvatsku, odnosno u Zagreb, trebaju ugledati u turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana! Naime, odmah nakon dolaska u glavni grad prvo što moraju učiniti je to da, poput njega, podno Zida boli polože vijenac, zapale svijeću i minutom tišine odaju počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima te da to isto učine na grobu prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana.

Erdogan je prije svega pokazao iznimno poštovanje prema ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, a čak je i hrvatske vojnike pozdravio na hrvatskom jeziku!

To se dosad od stranih izaslanstva nije često viđalo prigodom posjeta našoj zemlji, a osobito ne kad su predsjednici bili Josipović i Mesić.

Erdogan je pokazao kako se to radi!

Marginalizirani Medvedgrad

Istina, žao nam je što nije oživila Tuđmanova ideja da strana izaslanstva prvo dođu na Medvedgrad, odnosno na Oltar domovine, koji je i predviđen da baš tamo svi odaju poštovanje hrvatskoj domovini, ili bolje rečeno što su ovaj prekrasan spomenik akademskog kipara Kuzme Kovačića svjesno marginalizirala dva bivša (žalosna) predsjednika Republike, kojima je od odavanja počasti bilo važnije slikati se s gostima po pojedinim zagrebačkim restoranima.

Mesić, primjerice, nikada nije ni došao na Tuđmanov grob, a sada „cvili“ da mu žele uskratiti privilegije koje ničim, ali baš ničim, nije zaslužio.

Dakle, više ni jedno strano izaslanstvo ne smije doći u Hrvatsku, a da se ne pokloni svima onima koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu državu!

Tako je to u svijetu, tako to treba biti i kod nas!

Bora Čorba za Matića

Bivšem ministru Matiću mi bismo na kraju prosvjeda, posvetili (malo izmijenjene) stihove njemu inače omiljenog Bore Đorđevića:

Nisi valjda lud da se stidiš

što si nas proganjao istočno od raja

bar se nasmiješi kada nas vidiš…

Hrvatski branitelji, odnosno stradalnici hrvatskog Domovinskog rata, nakon 555 dana prosvjeda, odlučili su mirno i dostojanstveno napustiti šator na zagrebačkom Trgu Nevenke Topalušić. Prosvjedovali su i protiv bivšeg jadnog ministra branitelja Predraga Matića-Freda, koji se čitavo vrijeme rugao ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, a s istom „politikom“ nastavio je i danas, kad su branitelji napustili ovo mjesto.

Poručio im je isto ono što je omiški gradonačelnik Ivan Kovačić poručio HDZ-u –

OSTANI ĐUBRE DO KRAJA!“T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.