DUĆAN ZLA, KORUPCIJE I KRIMINALA

DUĆAN ZLA, KORUPCIJE I KRIMINALA

17. rujan, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

Smatraju naš politički vrh glupim i slabim, no to nije točno. ONI su pametni, bogati i moćni, godinama ubijaju sve u nama, jer smo MI slabi. Njihovu čeličnu mrežu vezanu stranačkim, rodbinskim, prijateljskim i “rodijačkim” sponama, uz kordone poniznih uhljeba, teško je razbiti. Politika u toj mreži samo je alat za stjecanje osobnog bogatstva i ništa više. Uzaludne su naše javne kritike, razotkrivanje afera, kaznene prijave ili tužbe. Sve se to razbija na kamenom zidu DORH-a i u korumpiranim sudovima. Sve to ONI uredno odbacuju i smiju nam se u lice. Za njih su slabost opće ljudske vrijednosti

Napisao: Saša Radović

Frazu ili idiom; “izuzetak koji potvrđuje pravilo” teško je detaljno definirati. Najlakše je poslužiti se nekim slikovitim prikazom; šetam po livadi punoj crvenog cvijeća i vidim jedan bijeli cvijet. Jedan, jedini! Dakle, taj jedan bijeli cvijet izuzetak je od postavljenog pravila da je livada pokrivena crvenim cvjetovima.

U prirodi se događaju izuzeci koji potvrđuju pravila, i to uvijek završava poremećajem ravnoteže u prirodnom sustavu. Sjetimo se našeg otoka Mljeta na kojem je bilo mnogo zmija. Uvedeno je nekoliko mungosa koji su pojeli zmije i potpuno ih istrijebili. Mungosi su se razmnožili i postali novi mljetski problem. To je relativno mali poremećaj prirodnog sustava, no u svijetu su poznate i katastrofalne štete uzrokovane protuprirodnim djelovanjem.

U društvenom ili političkom sustavu također se događaju izuzeci koji potvrđuju pravila – i to najčešće ima loš završetak. Hrvatska je eklatantan primjer protuprirodnog i nelogičnog djelovanja gdje “izuzetak potvrđuje pravilo”. Dogodilo se nešto slično rastu golemog tumora koji proždire – i na kraju poždere tijelo. Slično je i s najezdom skakavaca. Naglo se razmnože i silna masa stotina tisuća i milijuna skakavaca navali na polja i na usjeve. Ne ostane ni travka na goloj zemlji.

Stotine tisuća uhljeba

A sada zamislite Lijepu našu s jedva 3.800.000 stanovnika. S jedne strane, stotine tisuća uhljeba svakodnevno se razmnožava i balon raste do nezamislivih razmjera. U tom neproizvodnom balonu nalazi se i pregolema masa klera te 1.200.000 umirovljenika. Svi oni troše i jedu, jedu! Prije nekoliko godina imali smo dva puta veći broj birokrata (po glavi stanovnika) od bilo koje zemlje EU, da bi nakon dolaska Plenkovićeve vlade nastao još veći birokratski “bum”. Broj tih parazita podivljao je i prešao sve razumske granice. Ni to nije bilo dovoljno – i danas se “zapošljavaju” tisuće i tisuće sinova i kćeri podobnika, šire porodice i prijatelja. Nisu u pitanju samo stalna radna mjesta nego i masni milijunski honorari. Samo u jednom malom segmentu pljačke u aferi Agrokor, Borgovi savjetnici-uhljebi drpili su 500.000.000 kuna koje ćemo mi otplaćivati. Ne znamo koliko je zgrabio Sveti Ante (Ramljak!) i mnogi drugi – u mnogim drugim aferama?

Na drugoj strani, proizvodni hrvatski fond rapidno se smanjuje. Tisuće radnika i stručnjaka sa svojim porodicama panično bježe iz Hrvatske da se više nikada ne vrate. Ostavljaju uhljebima svoja obrađena polja puna usjeva.

Sve je dobro dok uhljebi ne požderu usjeve. Dok ne ostane gola zemlja bez i jedne travke! A, više je nema tko obraditi, radnici su otišli, uhljebi ne znaju ni kopati ni orati, a od svetih misa i mahanja tamjanicom – ne raste pšenica. Nema problema za plenkoviće, šuice, picule, jakovčiće, komadine, reinere, petrove…, oni su pospremili zalihe za sebe i za generacije svojih potomaka, ali za prenapuhani balon neradnika, parazita i uhljeba neće biti hrane! Golema većina umirovljenika već sada ubrzano umire – gladna!

Navedene sličnosti, plenkovića, šuice i skakavaca, čine se naivnim, ali nisu ni malo naivne. Hrvatskoj ozbiljno prijeti democid – nestajanje cijelog naroda bez obzira na spol, naciju i vjeru. U raščlambi stanja u Hrvatskoj, logika mora ukazati na neminovan kraj. Nema nikakvih naznaka da će se zaustaviti ekspanzija uhljeba i gomilanja mladih svećenika, a nemoguće je zaustaviti i divlji stampedo radnog sloja građanstva. Velike grupe; silna birokracija i golemi svećenički stroj bujaju iz dana u dan, a “radnička manjina” topi se i rapidno nestaje u inozemstvu.

Te dvije faze puta “u ništa” prepliću se. Najprije se stvara spomenuti balon uhljeba koji će uvijek “držati leđa” političkom vrhu, a zatim slijedi masovno rasipanje po svijetu one hrvatsku manjine koja radi i proizvodi. Dan “D”, kad većinski balon u potpunosti proguta proizvodni sloj – označit će novi put, stanje vrlo blisko democidu. Politički vrh, njihovi uhljebi i kardinali postat će sami sebi svrha. Moguća perspektiva je uvoz nove radne snage s Istoka koja će opsluživati spomenute vlasnike napuštene Hrvatske.

Možda ipak nije tako crno – ako zanemarimo logiku i zdrav razum, i ako poslušamo našeg akademika Željka Reinera! Taj vrli vitez Reda čuvara Svetoga groba jeruzalemskoga pita sam sebe, a valjda i nas: Hoćemo li podleći negativnim dojmovima koji nam se nameću, hoćemo li pristati na crnilo i beznađe i dići ruke, neprestano žaleći se i kritizirajući sve i svašta, ili ćemo se tome oduprijeti marljivim radom i čuvanjem naših tradicionalnih vrijednosti – obitelji, čovjekoljubljem, rodoljubljem i bogoljubljem”?

Po ovakvoj izjavi možemo se nadati da će vitez Reiner navući na sebe kakav zarđali srednjevjekovni oklop i povesti nas u borbu protiv crnila i beznađa. Jer, samo u oklopima i s mačevima možemo jurišati na vjetrenjače i srušiti ih. Odlaze i otišli su oni koji bi nas domoljubljem, bogoljubljem i marljivim radom mogli spasiti.

Nepravda na svakom koraku

Iz gornjeg slijedi vrlo ružan zaključak da je Republika Hrvatska promašen projekt i da ga treba mijenjati. Dotakli smo dno, najsiromašniji smo u EU, moralno smo rastrojeni i razjedinjeni kao nikada do sada. Kraj je vrlo blizu i na zgarištu današnjega, morat ćemo tražiti neka nova rješenja.

Svo naše pozitivno i negativno djelovanje od 1990. godine do danas završava na dolazećem Danu “D”. Više ništa nije važno, ni kriminalna pretvorba i privatizacija, ni zločinačko ratno profiterstvo, ni pljačka svih vrijednih hrvatskih resursa, ni korupcija i kriminal u svim porama našeg društva. Nisu više važne ni mega afere Hypo, Agrokor, Uljanik, milijardske krađe hrvatskih banaka… Nije više važno ni ono najveće, najgore – nepravda na svakom koraku, u svakom danu, svakom tjednu, godinama! U Hrvatskoj se ne podižu optužnice političarima, tajkunima i kriminalcima za najveće pljačke i evidentnu korupciju, ne oduzima se nezakonito stečena imovina. Ali za male ljude kazne su drastične. Za dug od nekoliko tisuća kuna ovrhama se oduzimaju stanovi i kuće… Više ni to nije važno! U drugi plan odlazi nam i drug Tito s četama partizana, pa čak i Thompson s razbuktalim hordama ustaša.

Dakle, sve što se dogodilo od 1990. pa sve do ovih dana, prestaje i povlači se pred zlokobnim Danom “D”. Kad preko hrvatske granice prijeđe posljednji autobus s posljednjom grupom radnika i stručnjaka, interesna zajednica HDZSDP može zatvoriti svoj “dućan zla, korupcije i kriminala”. Onaj golemi balon politike, uhljeba, birokracije i Crkve morat će se ispuhati i istopiti. Starci i bolesnici koji nisu mogli pobjeći, kao i veliki broj Hrvata u dijaspori, mogu se sjećati lijepe euforije u stvaranju svoje neovisne, slobodne, demokratske Republike Hrvatske. Mogu se sjećati i silnog domoljublja hrvatskog naroda, posebice dragovoljaca i branitelja koji su obranili svoju Domovinu i slomili srpskog agresora. Sve ostalo je bolje zaboraviti.

Prijatelji i suradnici bacaju drvlje i kamenje na autora ovih redova, kažu kao i onaj naš vrli vitez Reiner, da ne valja narodu iznositi “crnilo i beznađe” – jer će moralno i materijalno slomljeni puk još više pognuti glavu. Smatraju naš politički vrh glupim i slabim, no to nije točno. ONI su pametni, bogati i moćni, godinama ubijaju sve u nama, jer smo MI slabi. Njihovu čeličnu mrežu vezanu stranačkim, rodbinskim, prijateljskim i “rodijačkim” sponama, uz kordone poniznih uhljeba, teško je razbiti. Politika u toj mreži samo je alat za stjecanje osobnog bogatstva i ništa više. Uzaludne su naše javne kritike, razotkrivanje afera, kaznene prijave ili tužbe. Sve se to razbija na kamenom zidu DORH-a i u korumpiranim sudovima. Sve to ONI uredno odbacuju i smiju nam se u lice. Za njih su slabost opće ljudske vrijednosti; čovjekoljublje, domoljublje, briga o čovjeku, empatija, bilo kakva humana djelatnost… ONI nemaju savjest, danas ili sutra otići će u Bruxelles ili drugdje, ili će ostati u svojim dvorcima s poslugom. Ako ne progledamo!

Pa ipak – i ti pametni i jaki griješe. I dalje pune amorfnu masu birokracije jalovih parazita i uhljeba. Nadajmo se da će tanka opna tog balona konačno puknuti i da će Dan “D” donijeti promjene neophodne za stvaranje nekog novog projekta.

Narodu treba istina i samo istina bez zavaravanja i laži. Samo tako je moguće podignuti pognute glave. I stisnute šake iznad glava.

Anno Domini MMXVIII. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 17 rujan, 2018, 14:03

  Cjela Hrvatska vlada je bolesna.Zarazena sa jugoslavenstvom za nard ih nije briga .Teba ih staviti na medicinu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. zzigho
  #2 zzigho 17 rujan, 2018, 12:44

  Što im više treba da progledaju ili da narod malo pokaže zube.
  Tu nekaj smrdi.
  Vas bi gospon saša trebalo izabrati za premjera ali da ostanete sa ovakvim stilom.
  Svi na početku izgledaju razumni i pitomi, a onda odjednom poraste adrenalin u ponašanju.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Saša Radović
   Saša Radović 17 rujan, 2018, 14:31

   Hvala gosp.Zzigho, sada čekam da me izaberete za premijera. Dakako odmah ću po ustaljenom modelu uhljebiti svoju obitelj i sve prijatelje, povećat ću broj ministarstava Iministara na 62, a zatim krenuti u Nadzorne odbore i u savjetnike. Cijena savjetovanja 24.000 eura po satu. Da sve bude u kontinuitetu bivših vlada i vladajućih garnitura.
   ZA DRP SPREMNI!

   Odgovorite na ovaj komentar
   • zzigho
    zzigho 17 rujan, 2018, 19:36

    Samo imajte sve pokriveno i dokumentirano da ne bi bankrotirali.
    Tko će vas onda izvući ?

    Odgovorite na ovaj komentar
   • zzigho
    zzigho 18 rujan, 2018, 20:28

    Dajte samo datum izbora da krenemo u kampanju, da potrošimo malo love u svoj džep.
    Uspjeh garantiran.
    Na listi samo jedan kandidat kojeg treba zaokružiti.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.