DANI KRŠĆANSKE ULJUDBE U SISKU

DANI KRŠĆANSKE ULJUDBE U SISKU

17. travanj, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

_MG_6617

„Muž, otac, branitelj“ tema je drugog dana kršćanske uljudbe održanog u petak 15. travnja u sisačkom Velikom Kaptolu.

U prvom popodnevnom dijelu prikazana je predstava „Alojzije Stepinac – život i djelo“, koju su pripremili mladi više sisačkih župa predvođeni autoricom teksta vjeroučiteljicom Nikolinom Milatović, te predstojnicom Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smiljom Čirko. Predstava je nastala na inicijativu biskupa Košića, a kroz glavni motiv, Stepinčevo geslo „U tebe se, Gospodine, uzdam“, za cilj ima predstaviti uzoran život blaženika od dječje dobi, preko mladosti, svećeničkog života sve do smrti, te promovirati inicijativu za proglašenje kardinala Stepinca svetim.

U večernjem dijelu programa održano je predstavljanje knjige „58 – HOS u obrani Vukovara“, a o kojoj su tom prigodom govorili predsjednik Savjeta Predsjednice RH za branitelje Ante Deur i autor Damir Markuš.

Na početku goste je predstavila voditeljica Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve Kornelija Marović, a uz sisačkog biskupa Vladu Košića i kancelara Biskupije mons. Marka Cvitkušića predstavljanju su nazočili i brojni branitelji, te roditelji, supruge i djeca poginulih i nestalih sa sisačkog i petrinjskog područja. (SV)T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.