DA VODA

DA VODA

17. siječanj, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Zagrebačka voda uskoro će se piti iz čaša s potpisom hrvatskih dizajnera.

U Orisu – Kući arhitekture otvorena je izložba DA, voDA! na kojoj se mogu razgledati radovi pristigli na natječaj za dizajnersko rješenje predmeta koji se koriste pri konzumaciji zagrebačke vode. Taj su natječaj u povodu 140. obljetnice Zagrebačkog vodovoda raspisali Grad Zagreb, Zagrebački holding te Vodoopskrba i odvodnja. Time je u Hrvatskoj napravljen iskorak u dizajnu te njegovanju i vrednovanju vode kao ključnog prirodnog resursa.

Ocjenjivački sud natječaja za dizajnersko rješenje predmeta koji se koriste pri konzumaciji zagrebačke vode, odlučio je ne dodijeliti prvu nagradu, no dodijeljene su po dvije jednakovrijedne druge i treće nagrade. Drugo mjesto dijele rad Tokpotok čije su autorice Bruna Gloković i Tanja Virag uz mentorstvo Andree Hercog, i rad Manda autorica Ive Ćurković Spajić i Karle Glavaš. Treće je mjesto pripalo radu Zgoda čiji je autor Market Kolektiv, te radu Pitka autora Filipa Havraneka i Kristine Lugonje.

Studenticama Bruni Gloković i Tanji Virag to je prva nagrada za dizajn.

Izložba radova pristiglih na natječaj u Orisu može se razgledati do 26. siječnja 2019.

U izradu predmeta krenut će se idućih mjeseci. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. SOFIJA ROSA
    #1 SOFIJA ROSA 19 veljača, 2019, 22:01

    Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: [email protected]

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.