CVJETNICA I VELIKI TJEDAN U SISKU

CVJETNICA I VELIKI TJEDAN U SISKU

22. ožujak, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

Cvjetnica u sisku

Tradicionalni uskrsni ručak i susret sisačkog biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa i pučke kuhinje održat će se u srijedu 23. ožujka u 12 sati u prostorima Caritasove pučke kuhinje u Sisku.

Snimanje uskrsne čestitke sisačkog biskupa Vlade Košića, za medije, održat će se u petak 25. ožujka u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misna slavlja i obrede Velikog tjedna, u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku, prema sljedećem rasporedu:

na Veliku srijedu, 23. ožujka u 18 sati pjevanu Večernju, Službu čitanja i Lamentacije;

na Veliki četvrtak, 24. ožujka u 11 sati misu posveta ulja, u 19 sati misu Večere Gospodnje;

na Veliki petak, 25. ožujka u 18 sati, obrede Muke Gospodnje;

na Veliku subotu, 26. travnja u 20 sati, vazmeno bdjenje za vrijeme kojega će biskup Košić podijeliti sakramente kršćanske inicijacije odraslim osobama;

na Uskrs, nedjelju uskrsnuća Gospodinova, 27. travnja u 10 sati, svečano misno slavlje.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Nedjelju muke Gospodnje, Cvjetnicu, 20. ožujka u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku, svečano misno slavlje kojem je prethodio blagoslov maslinovih grančica i procesija kroz Gradski park, kao spomen Isusova ulaska u Jeruzalem. U koncelebraciji bili su kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić, katedralni župnik preč. Marko Karača, i vikar katedralne župe vlč. Mario Šagolj. (SV)T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.