ČESTITKA U POVODU DANA NEOVISNOSTI RH

ČESTITKA U POVODU DANA NEOVISNOSTI RH

6. listopad, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić upućuje čestitku sugrađanima te ih poziva da na pročelja svojih zgrada istaknu hrvatske zastave:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani!

Čestitam vam Dan hrvatske neovisnosti – dan prisjećanja na sudbonosnu odluku Hrvatskog sabora o raskidanju državnopravnih sveza s ostalim dijelovima bivše države u jeku ratne 1991.

Kao društvo u tim smo vremenima iskazali odlučnost, zajedništvo i solidarnost, a naši su branitelji svojim junaštvom i svojom žrtvom stvorili preduvjete za novu, slobodnu i europsku Hrvatsku, na čemu smo im vječno zahvalni.

Iste su te vrijednosti jednako važne i danas jer za rješavanje aktualnih gospodarskih i društvenih problema, za aktiviranje svih naših potencijala trebamo istu energiju, odlučnost, zajedništvo, solidarnost….

Znam da to možemo i da zajedno, vjerujući u vlastite mogućnosti, promičući rad, znanje i kreativnost kao pokretače razvoja, s optimizmom možemo graditi bolju Hrvatsku – za sebe i buduće naraštaje.

Uz čestitke svim hrvatskim građanima, sve vas – drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani pozivam da na pročeljima svojih zgrada ponosno istaknete hrvatske zastave! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. direktor
  #1 direktor 8 listopad, 2016, 10:28

  Tragedija povijesnog zaborava:

  POLITICKO SLJEPILO SVJEDOKA ADANICA

  Prije točno četvrt stoljeća, na današnji dan, ratno zrakoplovstvo Jugoslavenske narodne armije izvelo je zračni napad na Banske dvore. Cilj napada vjerojatno je bio novoizabrani predsjednik Hrvatske dr. Franjo Tuđman…

  – Začuo sam strašan prasak… Sunce, Zemlja i svemir, sve se spojilo u jedno, rekao je Adanić.

  – Nisam znao gdje sam, što sam, što mi je činiti. Bio sam sav prašnjav, čak me i jedan crijep pogodio u nogu. Nisam znao ni je li predsjednik živ, govori Adanić.

  U videu koji slijedi Adanić otkriva svoje svjedočanstvo pokušaja atentata na Tuđmana zračnim napadom, kao i detalje o planovima za drugi atentat, do kojeg srećom nikad nije došlo… (J.list’ 6.10.2016).

  Kmentar: Da je to bio odista neuspjeli pokusaj ubojstva Franje Tudjmana, ne bi propao ni drugi plan toga ubosjtva. Utoliko vise sto je Franjo Tudjman isao toliko puta u Karadjordjevo da sa Slobodanom Milosevicem pregovara o nagodbama i podjelana nesrposkih teritorija, kojom prilikom je (kako to svjedoci ing. Sarinic) ta ista bagra KOS.a – cuvala Tudjmana da mu se nesto ne bi loseg dogodilo ni u Hrvatskoj ni u Vojsvodini, a ni npr. u Palaci Naroda u Genève-i.

  Granatiranje Banskih dvora bio je – atentat na Hrvatsku – rusenjem serca hrvatske drzavnosti napadaci su htjeli dati do znanja da ne ce dopustiti obnovu hrvatske drzave.

  PODRZALI SU ‘LICKI USTANAK’ U BRUSANIMA

  U Hrvatskoj su postojale dvije struje komunista: ona koju je vodio Andrija Hebrang i ona koja je slomila i Andriju Hebranga i sve hrvatske komuniste koji su imali u srcu sudbinu svog siromaskog naroda. Sudbinu Andrije Hebranga dozivjeli su uglavnom njegovu sljedbenici, koje je nas ljuti, zakleti i prokleti dusman slao na robiju i u logore uz rijeku Savu i na jadranske otoke. Vrijeme je da shvatimo da su i nekomuniste i hrvatske komuniste mucili i ubijali pripadnici OZN, UDB i KOS-a (koje je osnovao i general Franjo Tudjman!). Pa kad treba imenovati one koji su bili i ostali krvnici hrvatskog naroda od desnice do ljevice, onda treba reci jasno i glasno – TO SU UDBASI! Od svih zlocinaca to je najpoganija kasta zvijeri u ljudskoj spodobi od koje su i danas uglavnom svi – nekaznjeni, osobito oni kojis u jos zivi. Dokle???

  POZOR!

  Uoci Referenduma za ili protov NEZAVISNOSTI HRVATSKE svi leaderi: Tudjman, Mesic i Racan, pozivali su hrvatsku naciju da NE GLASA ZA NEZAVISNOST nego li ZA KONFEDERATIVNE ODNOSE. I sad se bas UDB-asi namecu jansosti kao oni koji su zasluzni za pobjedu nezavisnosti, a cinili u sve da svi BRANITELJI PRODJU MUKE VUKOVARSKOG HEROJA MILE DEDAKOVICA pa i IVANA KORADE…

  Nesudjeni zlocinci i zlocini koje su oni pocinili zavrsavaju u povijesnoj amneziji novih narastaja kojima se uskracuje pravo da upoznaju sebe da bi bolje shvatili druge. Uskracivanje prava na poznavanje povijesne istine je jedan od teskih zlocina prema Covjeku.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.