BRUNA ESIH NE RAZUMIJE ŠTO JE TO DEMOKRACIJA I DEMOKRATIZACIJA DRUŠTVA

BRUNA ESIH NE RAZUMIJE ŠTO JE TO DEMOKRACIJA I DEMOKRATIZACIJA DRUŠTVA

14. prosinac, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Izjava HHO-a o usvajanju državnoga proračuna za 2017. godinu

Za HHO: predsjednik Ivan Zvonimir Čičak

Hrvatski Sabor raspravlja o državnome proračunu za 2017. godinu koji bi trebao biti usvojen do četvrtka 15. prosinca. U prijedlogu proračuna značajno je povećan iznos novca za civilno društvo, a pogotovo je vraćen „na staro“ iznos predviđen za djelovanje Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva (Zaklada). Time je Vlada Andreja Plenkovića ispravila jedan od brojnih katastrofalnih poteza Oreškoviće vlade kojim je iznos Zakladi umanjio za 52%. Radi se o prepoznatljivom pokušaju stanovitih političkih i parapolitičkih snaga da se zapravo dugorčno ugasi djelovanje Nacionalne zaklade ili da se preuzme kontrola nad njom. Izvršni Odbor pozdravlja prijedlog Ministarstva financija i Vlade u cjelini budući se u modernom svijetu bogatstvo države ne mjeri samo i isključivo po visini BDP-a nego i po broju udruga unutar civilnoga društva jedne zemlje.

Izvršni odbor Hrvatskoga helsinškog odbora (IO HHO) stoga poziva ministra financija Zdravka Marića, Vladu i Sabor RH na odbacivanje smiješnih, ali istovremeno i opasnih prijedloga zastupnika Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića koji amandmanima na proračun traže „preusmjeravanje sredstava iz programskog područja socijalne i humanitarne djelatnosti“. Radi se o zahtjevu zastupnika Esih-Hasanbegović „da se dio prihoda od igara na sreću koji su primarni izvor financiranja same Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kao i projekata i programa udruga civilnoga društva koje Zaklada financijski podržava preusmjere u druge stavke proračuna“. Prvo traže da se oko 13 milijuna kuna oduzme Nacionalnoj zakladi, a potom da se taj novac preusmjeri u resorna ministarstva koja se bave promicanjem razvoja civilnog društva iz područja socijalne, zdravstvene i humanitarne zaštite, poglavito zaštite djece, mladih i drugih ranjivih skupina. Dakle, time bi se novac oduzet civilnom društvu dao državi da financijski arbitrira o istom tom novcu.

Iz ponuđenih amandmana vidljivo je nepoznavanje djelovanja Zaklade koja godišnje financira oko 400 udruga. I ne samo to, na posljednjoj sjednici saborskoga Odbora za ljudska prava zastupnica Esih raspravljajući o financiranju Nacionalne zaklade izjavila je da joj nije jasno što je to “daljnja demokratizacija društva”. Iz ove antidemokratske inicijative vidljivo je da ona doista ne razumije što je to demokracija i demokratizacija društva.

Konačno, sam premjer Plenković četiri je godine bio član Upravnoga vijeća Nacionalne zaklade u čijem je radu aktivno sudjelovao i najbolje zna koliko su ovi prijedlozi promašeni i neistiniti i na što je stvarno Zaklada trošila sredstva.

IO HHO i sam ima primjedbe na način izbora Upravnih vijeća, ali i nekih drugih sličnih institucija, koje djeluju pod ingerencijama hrvatskih vlasti. Smatramo da bi Vlada i Sabor morali inicirati promjenu zakona i omogućiti veći i direktniji, demokratičniji izbor upravnih tijela nekih institucija s većim utjecajem civilnoga društva.

Odbor poziva Sabor na odbacivanje predloženih amandmana, a Vladu RH na pokretanje javne rasprave o promjeni spornih i osporavanih načina izbora Upravnih vijeća institucija koje su izravno u ingerenciji Vlade i Sabora. T

15 komentara

Uskoči u raspravu
 1. merle
  #1 merle 30 travanj, 2018, 16:16

  BRUNA ESIH JE PRAVA HRVATSKA HEROINA KOJA NIKAD NIJE I NEĆE MISLITI NIŠTA DRUGO NEGO SAMO ZA BOLJITAK HRVATSKE A TU BI DODAO I DOKTORICU VLATKU VUKELIĆ JER TO SU JEDINE DVIJE RUŽE HRVATSKE U OVOM TRENUTKU KOJE OPLEMENJUJU HRVATSKU POLITIČKU ZBILJU!!! DAJMO IM ŠANSU I SIGURAN SAM DA NAS NEĆE RAZOČARATI!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Vurba
  #2 Vurba 17 ožujak, 2017, 10:51

  Cestitam gosp. Bruni Esih ….svaka cast..odlicana odluka.Tvoj Slogan treba biti.ISTINA JE SAMO JEDNA-ISTINOM DO POBJEDE..HRVATICE I HRVATI SU UZ TEBE…………

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Akademik
  #3 Akademik 23 prosinac, 2016, 01:54

  Tako bih rado upoznao Brunu u biblijskom smislu.
  Upoznao bih je isto onako kako je David upoznao Betsabeju

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 22 prosinac, 2016, 11:54

  Ovaj FRANO je prolupao.Spodoba je sve naucila u sumi sa svojim koljacima titoistima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FRANO
  #5 FRANO 16 prosinac, 2016, 17:27

  TKO JE BRUNA ESHI????
  BRUNA ESHI JE DIPLOMIRALA STEPINČEVSKO-GEOLOŠKO-DILUVIJALNO RUDARSKO RAZDOBLJE U KOJEM SU STEPINČEVI ESKADRONI KRVOLOČNIH DRAKULA IMALI ZADATAK DA STVORE NOVU STEPINČEVU BOŽJU DRŽAVU ,OČIŠĆENU OD SVIH AUTOHTONIH SLAVENSKIH HRVATA I USTROJI ALTAJSKO-DINARSKI TIP GRAĐANINA ,ARIJEVCA ,PO SVIJESTI KRVOLOČNOG DRAKULU ,KOJI ĆE UVIJEK BITI SPREMAN,PO CIJENU NAJVEĆIH ŽRTAVA ,ČUVATI I BRANITI NOVU STEPINČEVSKU DRŽAVU ČISTU OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJH, KAKO JE TO PREDVIĐENO RIMSKO-VATIKANSKIM UGOVOROM IZMEĐU NACISTIČKE NJEMAČKE I RIMASKE CRKVE, O STVARANJU NOVOG EVROPSKOG ČOVJEKA , ARIJEVCA ,ZAPDNOG KRŠĆANINA, POSEBNIH UMNIH I FIZIČKIH SVOJSTAVA..PA JE TAJ PROGRAM ,DEFINIRAN RIMSKIM KONKORDATOM, KRENUO U RELIZACIJU ,ŠPANSKIM , GRAĐANSKIM RATOM I NASTVIO SE PREUZIMANJEM APSOLUTNE VLASTI U NJEMAČKOJ OD STRANE NACI-FAŠISTIČKE-GERMANSKE , HITLEROVE STANKE , UTEMELJENJEM III REICHA. TAKO SE RIMASKA ZLOČINAČKA CRKVA UDRUŽILA ILI ČAK UJEDINILA SA NAJAGRESIVNIJOM I NAJKONZERVATIVNIJOM ,GERMANSKOM, NIBELUNŠKOM PASMINOM EVROPE ,MITSKO-NIBELUŠKIM GERAMANIMA I KRENULA U ČIŠĆENEJ EVROPSKIH PROSTORA OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH ,RADI STVARANJA JEDNISTVENOG TIPA –ZAPADNOG KRŠAĆNINA ,GERMNSKO NIBELUNŠKIH SVOJSTVA, KOJI BI TREBALI IMATI SVOJSTVA NOVOG NADČOJEKA ,ARIJEVCA ,ZAPADNOG RIMO-KATOLIKA .PA SLIJEDSTVENO TOME USTROJAVA JU SE HORDE DINARSKO –ALTAJSKIH POKRŠTENIH KATOLIKA –BALIJA U KRVOLOČNE HORDE STEPINČEVSKIH DRAKULA, KOJI NOŽEM ,MAČEM ,KRAŠKIM JAMAMA ,RIJEČNIM RUKAVCIMA ,ČISTE AUTOHTONU SLAVENSKU HRVATSKU OD NJENIH GRAĐANA ,JER SU ,UPRAVO TI SLAVENSKI HRVATSKI GRAĐANI UVIJEK BILI SVOJI NA SVOME PA SU SE ODUPRLI OVOJ KATOLIČKOJ POŠASTI S’PUŠKOM, ORGANIZIRVŠI SE U PARTIZANSKE ,OSLOBODILAČKE ODREDE ,POBJEĐUJUĆI TE STEPINČEVSKE KRVOLOČNE DRAKULE , PUNEĆI SA NJIMA CRNE RUPE ,ŠTO BIJAŠE NEZAOBILAZNA POSLIJEDICA I NUŽDA.
  PA DANAS ,NAŠA DIPLOMIRANA INŽENJERKA ,DILUVIJALNE RUDARSKE SVIJESTI I ARIJEVSKE ČISTOČE , PREROVAVA CRNE RUPE PO SLOVENIJI I DILJEM ANTIFAŠISTIČKE, SLAVENSKE –AUTOHTONE HRVTASKE ,TRAGAJUĆI ZA OSTACIMA STEPINČEVIH KRVOLOČNIH DRAKULA U ČIJIM ODREDIMA BIJAHU I NJENI PRECI ,TE IH JAVNO,UZ POMOĆ I POLITIČKU PODRŠKU TUĐMANOVE ZLOČINAČKE FALANGE HDZ-EA ,GLE PARDOKSA ,NAZIVA ŽRTVAMA KOMUNIZMA. A SVAKOM ,IOLE NORMALNOM, AUTOHTONOM, SLAVENSKOM ,ANTIFAŠISTIČKOM HRVATU JE RAZVIDNO DA SE RADI O ISKOPAVNJU OSTATKA ,KRVOLOČNIH STEPINČEVSKIH DRAKULA , A NE ŽRTAVA NEKOG KOMUNIZMA KOJEG ,KAO SUSTAVA DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO-PROIZODNIH ODNOSA , NE POZNAJE DRUŠTVENA ZNANOST OSIM U TEORIJI VELIKIH FILOZOFA ,MARX I ENGELSA.
  PA TREBA PORUČITI OVOJ NEUKOJ ,STEPINČEVSKI ZATUCANOJ SPODOBI , DA SE KANI ZABADANJA SVOGA DILUVIJALNOG NOSA U MODERNA POVIJESNA ZBIVANJA KOJA SE MOGU ANALIZIRTI JEDINO SA DIJALEKTIČKO-MATERIJALISTIČKIH ,NAUČNO – SPOZNAJNIH TEORIJA I PRAKSE ZAŠTO NAŠA STEPINČEVSKA ARHEOLOGINJA NEMA OBRAZOVANJE, JER SE NJENA SVIJEST GNIJEZDI NA STUPNJU NESRETNE SVIJESTI ČIJI RAZUM JE SPREMN NOGAMA GAZITI KORIJEN LJUDSKE HUMANOSTI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Donator
  #6 Donator 15 prosinac, 2016, 11:23

  Čičak je poznati hohštapler

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Dr. Paladino
  #7 Dr. Paladino 15 prosinac, 2016, 10:41

  Hm, Čičak..? Drukeru sa suda u Haagu je Carla del Ponta dala American Express karticu da lakše napuni debelo crijevo. A nakon što mu se debelo crijevo zaštopalo od prežderavanja Sanader je poslao vladin zrakoplov u Prištinu da debelog pracsa dovezu na Rebro kako bi ga odčepili od nakupljenih govana.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. samo split
  #8 samo split 14 prosinac, 2016, 20:02

  koja civilna društva dokumenta neke platforme 112 ili gongovi pa to su sve protivnici hrvatske države i četnička govna,sve odjebat iz hrvatske.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. cobra
  #9 cobra 14 prosinac, 2016, 16:25

  kako je krenulo uskoro možemo očekivati čička u zagrljaju vesne teršelić…

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Black Jack
  #10 Black Jack 14 prosinac, 2016, 13:11

  Nacionalna zaklada za financiranje civilnog društva radničkog samoupravljanja sekretarijata bratstva i jedinstva.

  Uglavnom ta zaklada financira drugove koji više ne žele pripasti radničkoj klasi – već soliti pamet narodima i narodnosti.
  Drugima riječima = Komunistička Partija!
  Hohštaplerska Huškaška Organizacija.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Lijepa naša Bruna
  #11 Lijepa naša Bruna 14 prosinac, 2016, 06:41

  Ta dama Bruna je lijepa ka slika. Ona je slika i prilika prave pravcate Hrvatice, koja rađa djecu i brine o njima i skrbi za njih sve što treba,a istodobno silno se trudi da bude korisna za opće dobro, za hrvatski narod.Kakva šteta što nije moja žena.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Štetočine i paraziti
  #12 Štetočine i paraziti 14 prosinac, 2016, 06:37

  Većina udruga su stetočine i paraziti. Sve bih ja to poslo u …te proklete udruge su postale kao hijene.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.