BRANITELJI TUŽE PUPOVČEVE “NOVOSTI”

BRANITELJI TUŽE PUPOVČEVE “NOVOSTI”

22. travanj, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Pupovčev bilten, u kojem usred Zagreba pišu (kleveću i lažu!) uglavnom „srbijanske novinarske noćne dame“, ističe da je nekakva Antifašistička liga RH (sic!) lani podnijela kaznenu prijavu protiv Sedlara, inače jednog od najboljih i najproduktivnijih hrvatskih redatelja, zbog dokumentarnog filma „Jasenovac-istina“.

Ovakav sramotni list, kojem je jedina zadaća pljuvati i bljuvati po slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj hrvatskoj državi, izlazi u Hrvatskoj! I to još na račun hrvatskih poreznih obveznika!

Napisao: Mladen Pavković

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv samostalnog srpskog tjednika „Novosti“, zbog teksta na naslovnoj stranici (21. travnja 2017.), a koji glasi: „Nagrada smrada Zagreba“, koji je objavljen uz fotografiju uglednog i cijenjenog hrvatskog redatelja Jakova Sedlara, a u povodu dodjele priznanja Grada Zagreba.

Javno poticanje na mržnju

Na taj način među ostalim povrijeđen je članak 39. Ustava RH po kojem je „zabranjeno i kažnjivo svako pozivanje ili poticanje ili uporaba nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji drugi oblik nesnošljivosti“, kao i članak 325. Kaznenog zakona koji govori o javnom poticanju na nasilje i mržnju.

Naime, ako to nije mržnja prema dobitniku nagrade Grada Zagreba, građanima i građankama ovoga grada, članovima Skupštine Grada koji su glasovali, onda – što je?

To je mržnja, kleveta i uvreda i prema onima koji su, kako piše u pamfletu „Goli u Sedlaru“ (str.15.) u istom broju ovog tjednika, predložili ovog umjetnika za nagradu, tj. prema hrvatskim braniteljima, baš kao i uglednim članovima prosudbenog suda, koji su sa 7 prema 2 glasovali za ovog redatelja. (Nije glasovala navodna bivša Račanova „dama“ Aleksandra Kolarić i prof. dr. sc. Josip Tica).

Je li to demokracija ili smrad?

I ovaj Pupovčev bilten, u kojem usred Zagreba pišu (kleveću i lažu!) uglavnom „srbijanske novinarske noćne dame“, ističe da je nekakva Antifašistička liga RH (sic!) lani podnijela kaznenu prijavu protiv Sedlara, inače jednog od najboljih i najproduktivnijih hrvatskih redatelja, zbog dokumentarnog filma „Jasenovac-istina“.

I što se dogodilo nakon te prijave? Ništa.

Sramotni list

Novinarske „noćne dame i gospoda“ ovih jadnih novina, koje se navodno prodaju na kioscima u nešto većem broju nego što njegovi pisci imaju članova obitelji, ni ovog puta nisu mogli podnijeti da priznanje Grada Zagreba dobije jedan istinski hrvatski domoljub, već su sanjali da će je osvojiti neki zaslužni „četnički vojvoda“.

Malo sutra!

To je i glavni razlog da i dalje šire mržnju, uvrede i klevete.

No, nisu smradovi oni na koje „pomozbog“ junaci misle, već bi prije bilo da ta riječ više i ljepše odgovara onima koji su je javno iznijeli.

Osim toga, dosta je da ovakav sramotni list, kojem je jedina zadaća pljuvati i bljuvati po slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj hrvatskoj državi, izlazi u Hrvatskoj!

I to još na račun hrvatskih poreznih obveznika! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Stjepan Nardelli
    #1 Stjepan Nardelli 22 travanj, 2017, 11:34

    Svi pričaju. Ovo treba poduzeti. Dosta je mržnje prema Hrvatima, dosta je pupovčevih laži i kleveta. Javite se branitelji.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.