“BLACKSTAR” DAVIDA BOWIEJA NAPRODAVANIJI STRANI ALBUM

“BLACKSTAR” DAVIDA BOWIEJA NAPRODAVANIJI STRANI ALBUM

30. prosinac, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

Album “Blackstar” Davida Bowieja najprodavanije je inozemno izdanje u Hrvatskoj u 2016. godini (podaci HDU). Na drugom mjestu je “Getaway” Red Hot Chili Peppersa WMI. Na trećem je mjestu iz Sony Music kataloga hvaljeni i posljednji studijski album Leonarda Cohena “You Want It Darker”.

“Skeleton Tree”. Nick Cave & The Bad Seeds (Kobalt/Matrix/Menart) je na devetom mjestu najprodavanijih albuma. Osim što su ta tri izdanja u top deset najprodavanijih u Hrvatskoj, oni su ujedno i u vrhu najboljih albuma po izboru domaćih i svjetskih glazbenih kritičara.

Nažalost, sva tri albuma iz kataloga Sony Music je obilježila smrt – David Bowie je kroz album najavio svoju smrt i umro 10. siječnja 2016., odnosno dva dana nakon objavljivanja albuma i njegovog 69. rođendana. Osim Bowiejevog posljednjeg studijskog albuma, ove smo godine dobili i sjajno izdanje Lazarus (Original Cast Recording), glazbu koju je napravio za mjuzikl “Lazarus”. Uz njegove poznate pjesme koje su sjajni glumci otpjevali u predstavi, objavljene su i tri nikad objavljene pjesme u izvedbi Davida Bowieja.

Cijelu listu pogledajte ovdje:

top-lista-strana-godisnja-2016-2  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.