BERBA GROŽĐA U FERIČANCIMA

BERBA GROŽĐA U FERIČANCIMA

26. kolovoz, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Berba grožđa u vinogradima vinarije Feravino u Feričancima započela rajnskim rizlingom, baznom sortom za proizvodnju pjenušavog vina. Ova poznata slavonska vinarija jedini je veliki proizvođač u čijim se vinogradima većina poslova, ali i berba obavlja ručno.

Prema planu 50 posto naših vinograda je pod redukcijama za vrhunske linije vina Dika i Miraz. Za ostale vinograde punog roda, očekujemo odlične, mogli bismo već reći i vrhunske prinose, kako u kvaliteti tako i u kvantiteti. U zadnjih mjesec i pol dana vremenski uvjeti su bili ekstremni, s izrazito visokim temperaturama, bez nekih većih padalina. Vinova loza je otporna biljka na sušu jer razvija vrlo dubok korijenov sustav tako da to nije zadalo nekakve veće probleme. Suho i vrlo toplo ljeto učinilo je svoje te izvuklo maksimum iz grožđa“, ističe Amalija Liović, tehnolog u vinogradarstvu Feravina te dodaje kako je vinogradarska godina znatno bolja od prošle.

Proizvodna godina je označena kao godina s vrlo dugom i hladnom zimom te  izrazito niskim temperaturama, u odnosu na 2016. Proljetni mrazevi uzeli su danak, odnosno na određenim lokacijama i položajima prorijedili prinos. Dugo, toplo, suho ljeto je to nadoknadilo. U vinogradima imamo i nasada starijih godišta koji odlično podnose suha vremenska razdoblja, čak daju  i vrhunske parametre u sladorima i u ovakvim godinama. Berba je  počela ranije u usporedbi s proteklim godinama. Pomalo podsjeća na 2012. Grožđe je iznimno zdravo i u odličnom kondicijskom stanju što su vrlo bitni preduvjeti za još jednu izvanrednu vinogradarsku godinu koja nam obećava i nezaboravna vrhunska vina“, zaključuje Marijan Knežević, glavni enolog Feravina. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Lubica potocka
  #1 Lubica potocka 1 travanj, 2019, 16:43

  Zajmovi za sve vrste namjena
  Nudimo minimalni iznos od 5.000,00 eura do 10.000,00 eura do 20 milijuna eura
  Uz nisku kamatnu stopu od 2% zajma
  Razdoblje: do 25 godina ovisno o iznosu kredita koji vam je potreban.
  Kupci moraju biti
  preko 18 godina
  Ova je transakcija 100% sigurna za sve korisnike
  Za više informacija o bonusu molimo da nas kontaktirate putem e-maila: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. leonardo dora
  #2 leonardo dora 18 rujan, 2017, 07:43

  Zdravo,
  Ovo je obavijestiti javnost da je gospođa Leonardo Dora, renomirani zajmodavac za osobni zajam, otvorila financijske mogućnosti za sve one koji trebaju financijsku pomoć. Trebate li trenutačni zajam za brisanje duga ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Jeste li ikada odbijali od banaka i drugih financijskih agencija? Samo zato što smo ovdje za sve vaše financijske probleme. Mi pružamo kamatnu stopu od 2% javnosti, tvrtke i zajednice na jasan i lako razumljiv način, ove odredbe i uvjete. Nije potrebno provjeriti kredit, 100% zajamčeno.
  Pošaljite nam e-poštu na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. leonardo dora
  #3 leonardo dora 17 rujan, 2017, 23:26

  LEONARDO DORA | Halo, Apakah Anda mencari Keuangan / Pemberi Pinjaman yang sah dan terpercaya? Apakah Anda memerlukan pinjaman? Apakah Anda memerlukan bantuan keuangan yang mendesak? Apakah Anda memerlukan pinjaman segera untuk melunasi hutang Anda atau apakah Anda memerlukan pinjaman modal untuk memperbaiki bisnis Anda? Kami menawarkan semua jenis pinjaman dengan tingkat bunga 2% kepada perorangan, perusahaan dan perusahaan dengan persyaratan dan ketentuan yang jelas dan dapat dimengerti. Kami memberikan pinjaman dari jumlah apapun ke tujuan manapun jadi hubungi kami hari ini untuk mendapatkan pinjaman instan hari ini. Kirimkan kami email ke: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. posavski lajavac
  #4 posavski lajavac 26 kolovoz, 2017, 19:15

  A kak ti je jen gemišt
  Jen gemišt je kak ti ništ
  Godina je prava ova
  Bit će velikih grozdova
  Kad poberu cijele rede
  Pravi mošt svi zavrijede
  Iz daljine ili blizine
  Svi piju FERA VINE-

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.