BANDIĆ JE JEDINI OZBILJAN POLITIČAR NAKON TUĐMANA

BANDIĆ JE JEDINI OZBILJAN POLITIČAR NAKON TUĐMANA

21. kolovoz, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

Tuđman je zagovarao ideju pomirbe, a Milan Bandić ideju zajedništva i solidarnosti. Često znam reći da je nakon Franje Tuđmana, jedini istinski hrvatski političar upravo Milan Bandić i zato pozivam sve da glasaju za njega“, rekao je Zlatko Vitez

Takst i fotografija: Kolacija za premijera

Na otvorenju ovogodišnjeg, osamnaestog po redu varaždinskog Špancirfesta, koji traje od 19. do 28. kolovoza,Varaždincima i njihovim gostima obratili su se predstavnici koalicije predvođene strankom Bandić Milan 365 – Strankom rada i solidarnosti u III. izbornoj jedinici. Prvi je govorio Radimir Čačić, prvi na listi koalicije u III. izbormnoj jedinici te predsjednik Narodne stranke – Reformisti, zatim  #premijer Milan Bandić te Zlatko Vitez, treći na ovoj listi, bivši savjetnik za kulturu predjednika Republike Hrvatske i poznati dramski umjetnik.

Ispred oduševljenog mnoštva posjetitelja ovog festivala tradicije i kulture, Radimir Čačić je istaknuo kako mu je zadovoljstvo predstaviti listu za III. izbornu jedinicu u kojoj je osobno, kao nekadašnji župan, učinio velike razvojne iskorake te proveo brojne poslovne projekte usmjerene na razvoje sjevernog dijela Hrvatske.

Ova koalicija dotiče gotovo sve najbitnije interese ove regije. Osnovne poruke koje želimo poslati s ovog mjesta su poticanje policentričnog razvoja Hrvatske i povezivanje regija, a prvi projekt koji želimo realizirati je izgradnja brze pruge Zagreb-Varždin–Čakovec koja bi uvelike pomogla regionalnom i poslovnom povezivanju ovog dijela Hrvatske. Posebno mi je drago što smo zajedno sa Strankom rada i solidarnosti s kojom dijelimo svjetonazorske i gospodarske programe“, rekao je Radimir Čačić, predsjedik Narodne stranke – Reformisti.

Na Kapucinskom trgu

Zasigurno je najveća novost ovogodišnjeg festivala širenje programa festivala na Kapucinski trg, čime Špancirfest osvaja cijelu varaždinsku povijesnu jezgru i postaje jedini hrvatski festival koji se održava na 35 hektara površine. U svečanom okruženju Špancirfesta u Varždinu prisutnima se obratio i # premijer Milan Bandić.

Nakon 11. rujna ništa više neće biti kao prije. Hrvatskoj treba čovjek koji zna okupljati ljude te ustrojiti stručnu i kompetentnu Vladu koja će znati voditi Hrvatsku u smjeru gospodarskog rasta i prosperiteta. Jedno je sigurno, nakon ovih izbora sigurno neće biti moguće formirati Vladu RH bez Stranke rada i solidarnosti, stranke Hrvatskih reformista predsjednika Radimira Čačića te bez stranke Novi val, gospodina Ljube Jurčića i ostlih članova naše koalicije. Želim istaknuti osnovne točke našeg progama za novu vladu, a to su stručnost, kompetencija i znanje, zatim rad i solidarnost, ujedinjvanje, a ne podjele te sprječavanje crne kuge, odnosno negativne demografske slike“, rekao je # premijer Milan Bandić u subotu 20. kolovoza, u Varaždinu.

Zlatko Vitez, treći na listi ove koalicije u 3. izbornoj jedinici istaknuo je kako mu je čast biti na listi koalicije koja zagovara ideju zajedništva, jedinstva i pomirbe.

Tuđman je zagovarao ideju pomirbe, a Milan Bandić ideju zajedništva i solidarnosti. Često znam reći da je nakon Franje Tuđmana, jedini istinski hrvatski političar upravo Milan Bandić i zato pozivam sve da glasaju za njega“, rekao je Zlatko Vitez.

Demo na Domovinskom mostu

Na Domovinskom mostu u Zagrebu, u subotu 20. kolovoza, je predstavljen program i lista kandidata Koalicije za Premijera za VI. Izbornu jedinicu.

Ovo mjesto smo odabrali kao simbolično mjesto koje sa Zagrebom spaja Veliku Goricu, Moslavinu, Slavoniju i Banovinu. Za razliku od poznatih “papirnatih Mostova”, Domovinski most je čvrsta spona između naše regije i glavnog grada. A naša će osnovna zadaća biti vraćanje dostojanstva našim ljudima i sprječavanje daljnjeg iseljavanja mladih ljudi”, istaknuo je prvi na listi Miodrag Demo.

demo-1170x600

Demo očekuje da će lista Koalicije  u VI. Izbornoj jedinici na ovim izborima osvojiti tri puta više glasova nego što je dobila na prošlim izborima, kada je upravo Miodrag Demo ušao u Sabor kao jedini kandidat s liste.

Lista kandidata Koalicije za Premijera za VI. Izbornu jedinicu:

 

1.    MIODRAG DEMO

2.    DARINKO DUMBOVIĆ

3.    VLADO KLASAN

4.    ZVONKO KUNIĆ

5.    VALENTINA BADANJAK PINTARIĆ

6.    BRANKA MALNAR

7.    KATARINA TONKOVIĆ

8.    NATAŠA VIDOVIĆ

9.   NEVENKA LASIĆ

10.  NADA JAKOVINA

11.  DAMIR PETRAVIĆ

12.  JOSIP TAKAČ

13.  JOSIP TUČKORIĆ

14.  MUSTAFA PLIČANIĆ T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. projektant
  #1 projektant 29 kolovoz, 2016, 13:29

  NEMA IZMIRENJA BEZ OSUDE POČINJENIH ZLOČINJA!

  Trba pogledati istini u oči kad – ove jeseni – bude izricana konačna presuda ‘Šestorki Herceg-Bosne’. Presudit će se konačno izvršiteljima oružanog unutrašnjeg i vanjskog udara na samoodređenu i medjunarodno priznatu državu Bosnu – središnje područje strateške sigurnosti Zapada u odnosu na Istok i Sjever, a u konekciji sigurnosti Zapada i Juga. Sračunato razbijanje jedne države – članice OUN – i njezine podjele s Miloševićem samo tipovi bolesna mozga mogu smatrati pravno osnovanom. Uz pokušaj razbijanja teko važne i strateški dragocijene države, kao što je Bosna, tu je svijet vidio i rasplamsaj rasne mržnje i vjerskog fanatizma – a to kao otegotna okolnost u tom procesu kojim se zaključuje kaos na Balkanu – da bi počela konsolidacija jedinstva nedjeljive i neotuđive države Bosne.

  POZOR: Zbacivanjem s ključnog položaha HDZ BiH Stjepana Kljujića postavljeni su na sve položaje Herceg-Bosne SEDAM SEKRETARA SKOJA. Prvi od njih, Mato Boban, je umro u čudnim okolnostima, a ostalih šest su dospjeli u Den Haag da budu sudjeni. Oštra prvostupna presuda, ne samo da na prizivnom procesu nema šanse da bude ublažena, nego će, uz žive, osuda konačno ukazati i na mrtve koji snose ideološku i zapovjednu odgovornost – Gojka Šuška i Franju Tudjmana. Doduše, mrtvima se ne izriču presude, ali krivica živih ne može biti pravno i povijesno odmjerena ukoliko se ne utvrdi: tko je smislio plan izdvajanja Herceg-Bosne iz nezavisne države Bosne i tko snosi odgovornost za izvršenje tog plana.

  Utvrdjenje ideloške i zapovjedne odgovornosti ni u kom slučaju ne može biti definirano ‘izmirenjem’ bilo mrtvih i živih iz oružanih napada na sela i gradove, a ni Miloševićevih i Tudjmanovih ljudi, a ni učvršćnjem ugleda države Srbije i Hrvatske koje su sporazumno htjele podijeliti Bosnu. Prvu vijest o dogovaranju tih dvaju ‘leadera’ o podjeli Bosne, donio je zagrebački časopis ‘Danas’ u proljeće 1992, a napisao ga je Božo Kovačević. Tada živući Tudjman to nije demantirao, nego je – prema Hrvoju Šariniću – i dalje nastojao privesti kraju i ostvariti taj dogovor. Proces Miloševiću u Den Haagu nije priveden kraju, ali Milošević ni mortav nije oslobođen krivnje iz svoje Optužnice, u kojoj je bilo govora i o odgovornosti Miloševića za teške zločine koje su njegove oružane snage počinile u Bosni.

  Usporedo s tom pravnom nedorečenošću, Tudjmanova odgovornost za zločine oko pkokušaja izdvajanja Herceg-Bosne iz bosanske nezavisne države sigurno će biti predmetom sudske obrade u Presudi herceg-bosanskoj šestorci. To utvrđivanje krivice mrtvog sudionika počinjenog zločina imat će strašnu težinu u svemu što je HDZ činio u toku svog postojanja i oružanog djelovanja.

  Bojimo se da će Tudjmanov ‘Projekt Sovjetske Hrvatske’ uz razbijanje Bosne biti nakon izricanja navedene presude u ekspektativi – usporediv s povijesnom nepodobnošću Poglavnika Pavelića koji je projekt osamostaljenja Hrvatske vodio uz asistenciju poražene strane u Drugoms vjetskom ratu: Osovinska Hrvatska Ante Pavelića bit će konačno klasirana uz Sovjetsku Hrvatsku Franje Tudjmana koji je to pokušao ostvariti uz suranju sovjetskog agenta Slobodana Miloševića.

  Ostat će nedvojbena poviesna istina o sudbini i Hrvatske i Bosne koje će sasvim sigurno stati postojane i čvrste nezavisne države zahvaljujući političkoj zrelosti i dosljednosti i jedne i druge Nacije koje su se: samoodredile (protiv poziva Tudjmana da ne glasa za nezavisnosti), samoobranile i samoorganizirale dok su je Tudjmanovi tajkuni pljačkali i prezaduživali, pristajući na to da Milošević dobije Hrvatsko Podunavlje i Dubrvnik s Konavlima.

  Jedini heroj koji je nedbojbeno zaslužan za pobjedu prava na nezavisnost putem samoodredjenja je – hrvatska
  nacija i bosanska nacija – udružena u interesnu zajednicu s postojanim opstankom udružene državne nezavisnosti.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • savjetnik
   savjetnik 30 kolovoz, 2016, 04:11

   MOŽEMO POMOĆI ‘ŠESTORKI’ DA IM U KONAČNOJ PRESUDI BUDU MODERIRANE KAZNE

   Samo i jedino suidjelujući u odmjeravanju kazne u funkciji odgovornosti onih koji su donijeli plan o podjeli samoodređene i medjunarodno priznate države Bosne, i njihove zapovjedne odgovornosti. Ako se točno utvrdi odgovornost Predsjednika Tuđmana za otužani udar na muslimane u Bosni (‘prljave azijate’, kako je on izjavio njemačkom ‘Der Spiegelu’) i odgovornost Ministra Šuška za svaku od izvedenih operacija, ostat će samo krivica onih koji su na terenu rušili civilne objekte i ubijali civilne osobe u omjeru odgovornosti vršenja zločina na zapovijed onih koji su planirali i zapovjedali da se počini zlo koje se stavlja na teret herceg-bosanskoj šestorki. Dakle, naša svijest o tome i želja da pomognemo ‘Haškom tribunalu’ da točno procijeni počinjeno zlo i to svakoj od šestoprke posebno, može pomoći živima da u konačnici dobiju smanjene kazne koje zaslužuju svonjim ponašanjem u toku izvršenja zločina.

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Henri
  #2 Henri 22 kolovoz, 2016, 21:32

  Tudjmanovo nacionalno jedinstvo nazvano pomirbom je sazrelo prije postojanja HDZ.Lako je bilo pomiriti Hrvate sa Hrvatima. Na zalost Nehrvati se nisu pomirili sa Tudjmanom niti sa Hrvtskom. Posljdice Tudjmanove nedosljenosti o pomirbi su postale tragicne kada je poslje njegove smrti dosao na celo HDZ jedan jugoslavenski nacionalist. Sljedila je detudjmanizacija to jest dehrvatizacija Hrvatske. Nuditi Hrvtima zajednistvo sa jugoslavenskim nacionalistima i ocekivati od ovih zadnjih da rade za Hrvatsku i za stvarne interese hrvatskog naroda je nedosljedno. Zato je stiglo vrijeme za odricanje od jugoslavenskog Titovog totalitarizma za sve politacre kao i za Bandica.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. holding
  #3 holding 21 kolovoz, 2016, 10:30

  istinski političar i domoljub milan bandić a financira frendove u munchenu perkovića i mustača,krasan van je peljite ga doma neka laje oko kuće

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.