ARTURO SANDOVAL U LISINSKOM

ARTURO SANDOVAL U LISINSKOM

9. srpanj, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Arturo Sandoval, koji će 9. listopada nastupiti uz pratnju Jazz orkestra HRT-a. Za njegovo gostovanje 2013. u Lisinskom tražila se ulaznica više, a deset Grammyja, šest Billboarda i jedan Emmy i više su nego dobra pozivnica na jazz spektakl koji će ljubiteljima ovog žanra pružiti nezaboravno iskustvo.

Trubača kubanskih korijena obožavaju Alicia Keys, Rod Stewart, Josh Groban i Tony Bennett koji koriste svaku priliku da specifičan zvuk njegove trube uvrste u svoja, svjetski poznata remek-djela.

Njegova puhačka virtuoznost čini ga jednim od najbriljantnijih glazbenika našega vremena, zbog čega mu je bivši predsjednik SAD-a, Barack Obama, dodijelio Predsjedničku medalju slobode.

Glazbeni genijalac, čiji su dinamični nastupi oduševili milijune diljem svijeta, vrsta je glazbenika koja se rađa samo jednom u generaciji, a kritika često navodi kako samo on može doseći note koje većina trubača jedva poznaje, zbog čega ga je legendarni Dizzy Gillespie proglasio vlastitim nasljednikom.

Osim brojnih nagrada, dokaz njegove veličine je film snimljen u produkciji HBO-a, s Andyjem Garciom u glavnoj ulozi. Sandoval uspješno djeluje i kao skladatelj čija su djela dio velikih filmskih klasika.

Njegov je jedini cilj dijeliti vlastitu ljubav prema raznovrsnoj glazbi s publikom diljem svijeta, a na pozornici u Zagrebu pridružit će mu se fantastična ekipa Jazz orkestra HRT-a čime će doživljaj jednog od najbriljantnijih glazbenika našeg vremena biti potpun. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.