ALVAREZ ĆE ODREZATI NEUSPJEŠNE TVRTKE OD AGROKORA I SPASITI NOVAC ONIH KOJI SU GA POSLALI

ALVAREZ ĆE ODREZATI NEUSPJEŠNE TVRTKE OD AGROKORA I SPASITI NOVAC ONIH KOJI SU GA POSLALI

5. travanj, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Pošto „Agrokor“ nije imao novca za platiti sve te silne obveze, uzimali su poslovne kredite. Sa druge strane, država bi iskorištavala „Agrokor“ i pritiskala bi tu tvtku na preuzimanje propalih tvrtki kao „Belje“! Bilo kako bilo, smanjen obujam poslovanja „Agrokora“ na nacionalnom tržištu uvjetovao je širenje poslovanja po susjednim državama. No, ta širenja nisu bila u mogućnosti nadomjestiti pad obujma poslovanja „Agrokora“ na hrvatskom tržištu. Širenje poslovanja u susjednim država također je najvećim dijelom financirano opet sa preskupim kreditima. Tako se jednostavno došlo do „zida“! Tako niski ulog temeljnog kapitala jednostavno ne može preživjeti niti jedna tvrtka bilo gdje u svijetu. Krediti takvim tvrtkama jednostavno NE mogu pomoći, jer kredit trebate započet vraćati kroz mjesec ili dva

Napisao: Tihomir Janiček/ Kanada

Nakon objave o financijskoj propasti „Agrokora“, konačno je pred Cvjetnicu ušao „mesija“ Alvarez u posrnuli „Agrokor“. Pregovaranja, dogovaranja i nagovaranja, jednostavno nisu urodila plodom! Tako je ruska „Sberbanka“, kao najveći vjerovnik „Agrokora“, praktički preuzeo „Agrokor“ šaljući svog „mesiju“ u tvrtku. Unatoč svim mogućim „prisegama“ iz „Sberbanke“ kako baš to nikako ne žele, ipak „Sberbanka“ je poslala Alvareza „srediti“ stanje u „Agrokoru“!
Na društvenim mrežama već tjednima se iskaljuje sva moguća mržnja i gađenje prema Ivici Todoriću. Nikako ga „ne treba spašavati“! Iza takvih stajališta stoji tek prizmena ljubomora i pakost, jer je Todorić imao „pregršt kuća i skupih automobila“! Što više za javnost on je tek „banditska tajkunčina“ koji je zavrijedio propasti skupa s njegovom tvrtkom“!

U medijima malo stručne vizije

Interesantno je da hrvatska javnost ne postavlja slična pitanja i za Alvareza koji je preuzeo ulogu Todorića u „Agrokoru“! Što to Alvarez ima od imovine, ima li on pregršt kuća, zrakoplove, jahte, skupocjene automobile, što on ima od svega toga!? Naravno, pa ima sve to isto što i Todorić, ali se o tomu ne raspravlja u javnosti! O imovinskom stanju Alvareza se ne govori! Zato, jer je on „spasitelj“ propalog „Agrokora“! Naravno, „Spasitelj“ ne može nikako biti bogatun koja se obogatio na tuđoj propasti! Dapače, Alvarez je „predivni glazbenik“, on pjeva i svira, a onda tek usput svrati u po neku tvrtku kako bi je sredio! To je slika Alvareza za hrvatsku javnost, a on je doista došao biti „mesar“, koji će jednostavno „odrezati“ trule dijelove „Agrokora“! Za taj posao biti će masno plaćen iz sve one mase novca koju bude na taj način izvukao iz „Agrokora“!

Dakle, neminovno se postavljaju dva pitanja, je li doista „Agrokor“ mogao biti „spašen“ i kome bi to bilo u interesu?
Hrvatski mediji na žalost iskazivali su vrlo malo stručne vizije po pitanju financijskog problema „Agrokora“, unatoč brojnim „otvorenim“ diskusijama i „stručnjacima“ pozvanim u TV studije! Ipak nitko, ali baš NITKO nikad nije rekao što je trebalo biti učinjeno i samim time dati odgovor na pitanje u čijem interesu.

Sve hrvatske vlade do sada funkcioniraju na „poguranac“ što bi se reklo u žargonu! Dakle, kad ih EU nešto natjera, onda to parcijalno premijeri ispune i sve drugo nastavi ići po starom. Taman toliko koliko ih pogura Brisel, toliko se stvari promjene u Hrvatskoj i za toliko „bolje“ funkcioniraju hrvatske vlade. Narodski rečeno, „od sutriša do sutriša“! Taj pristup preuzela i je ova Vlada Andreja Plenkovića.

Najpovoljniji položaj kod dobavljača

Svi hrvatski gledatelji mogli su vidjeti prije neki dan CEREKANJE ministrice Dalić na tiskovnoj konferenciji vezanoj za donošenja zakona koji bi „riješio“ pitanje financijskog problema „Agrokora“! To jasno govori o Dalićkinoj ozbiljnosti i stručnosti, ali još i više samog premijera Plenkovića i cijele vlade u rješavanju egzizstencijalog pitanja barem 50,000 hrvatskh obitelji!

Agrokor“ je tvrtka koja je na svom početku poslovanja jako brzo napredovala i stekla praktično monopolnu poziciju na tržištu u Hrvatskoj. „Konzum“ je bilo prepoznatljivo ime svugdje i jedini maloprodajni lanac trgovina. No, kroz vrijeme, dolazile su i druge tvrtke, kao Billa, Plodine, Kaufland, Lidl, Getro, Metro, Tomy i da ne nabrajam. Dakle, malo po malo sve te tvrtke bi ugrabile po jedan komadić tržišta iz ruku Agrokora. Udio Agrokora na hrvatskom tržištu se topio. Kako bi zadržao isti obujam poslovanja i kako bi i dalje uživao najpovoljniju položaj kod dobavljača, „Agrokor“ je neke loše dobavljače otkupljivao.

Najpovoljniji položaj kod dobavljača znači imati najniže nabavne cijene robe, pa se otkupom loših dobavljača pokušalo ih ozdraviti i postići stabilno snadbijevanje robom. Istodobno je „Agrokor“ i širio svoje poslovanje u susjedne države, BiH i Srbiju najviše. Međutim, ipak je „Agrokoru“ padala prodaja i zalihe robe su se uvećavale, ali bez šanse za uspješnu prodaju. To su bili ti „skrivne gubitci“ kod „Agrokora“, a koji su se teško isčitavali u završnoj bilanci tvrtke!
Kako je „Agrokor“ dugovao ne samo dobavljačima za isporučenu, ali ne prodanu robu, isto je tako dugovao i porezne obveze državi. Pošto „Agrokor“ nije imao novca za platiti sve te silne obveze, uzimali su poslovne kredite. Sa druge strane, država bi iskorištavala „Agrokor“ i pritiskala bi tu tvtku na preuzimanje propalih tvrtki kao „Belje“! Bilo kako bilo, smanjen obujam poslovanja „Agrokora“ na nacionalnom tržištu uvjetovao je širenje poslovanja po susjednim državama. No, ta širenja nisu bila u mogućnosti nadomjestiti pad obujma poslovanja „Agrokora“ na hrvatskom tržištu. Širenje poslovanja u susjednim država također je najvećim dijelom financirano opet sa preskupim kreditima. Tako se jednostavno došlo do „zida“!

Troškovi zaliha robe su rasli, što je opet plaćano preskupim kreditima. Ti isti preskupi krediti, pa mjenice, korišteni su obilato i u preuzimanju nekih drugih tvrtki, poput „Leda“, „Jamnice“, „Tiska“… U niti jednoj od tih tvrtki nikad nije učinjeno ozbiljno restrukturiranje, jer „ZOR“ u suštini to NE dopušta! Zakonski otpuštanja sa posla zbog slabijeg poslovanja tvrtke u Hrvatskoj je praktično nemoguće, osim u slučaju bankrota! Naravno, tu si i sindikati koji odmah negoduju i na samu spomen smanjena broja zaposlenih. Tako se sve često svodi na to da se ne može smanjiti broj zaposlenih zbog manjeg obujma poslovanja tvrtke, nego mora propasti cijela tvrtka! „Agrokor“ je zbog ogromnih kreditnih obveza dosegnuo razinu gdje dionički kapital tvrtke iznosi svega 14% ukupnog kapitala u poslovanju!!! PREMALO!

Premali ulog temeljnog kapitala

Tako niski ulog temeljnog kapitala jednostavno ne može preživjeti niti jedna tvrtka bilo gdje u svijetu. Krediti takvim tvrtkama jednostavno NE mogu pomoći, jer kredit trebate započet vraćati kroz mjesec ili dva, ali se unutar tvrtke ništa ne može promjeniti u tako kratkom periodu.
„Agrokor“ je trebalo dokapitalizirati, dakle učiniti taj „bailout“, kakav su činile manje više sve velike tvrtke diljem svijeta! Dokapitalizaciju je mogla učiniti jedino i samo Država Hrvatska, odnosno vlada premijera Plenkovića! Za iznos dodatne naklade dionica „Agrokora“, hrvatska država bi se zadužila kod HNB-a i tada bi Plenković postavio svog „Alvareza“ u „Agrokor“ sve do financijskog ozdravljenja.

Takav utjecaj države u gospodarstvu se zove državna intervencija sukladno ekonomskoj znanosti. Slične intervencije čine sve države EU u specijalnim kriznim ekonomskim trenutcima, a kakav je „Agrokor“ za Hrvatsku. Probala je američka veleposlanica natuknuti hrvatskoj vladi tako nešto, ali to je bio uzaludni trud. Hrvatska vlada ostavila je na cjedilu hrvatske zaposlenike u „Agrokoru“, ostavila je na cjedilu i sve dobavljače „Agrokora“ i njihove zaposlenike!

Dakle, državna intervencija dokapitalizacije „Agrokora“ bila bi u općem nacionalnom i socijalnom interesu Hrvatske u očuvanju zaposlenosti, životnog standarda Hrvata i u konačnici ne iseljavanju iz Hrvatske.
„Mesija“ Alvarez će učiniti one, tako često spominjane „bolne rezove“, koji su tako često besmisleno prizivani od hrvatskih novinara. Sve one „Agrokorove“ tvrtke sa blokiranim žiro-računima, a do sada ih je poznato 7, jednostavno bit će i likvidirane od Alvareza. Ne treba biti iznenađen ako se pojavi još koja na listi za likvidaciju. Porast nezaposlenosti biti će temeljna odrednica djelovanja Alvareza, jer on ne spašava „Agrokor“, pa samim time i zaposlenost i hrvatski kapital, već on spašava novac svojih gazda iz „Sberbanke“! Oni su ga poslali da upravo to i učini radi povrata njihovog uloženog kreditnog novca u „Agrokor“!

Tko će biti kriv za posljedice vođenja poslovanja Alvareza u „Agrokoru? Jednostavno Andrej Plenković, ministrica Dalić i ministar Marić najviše! Oni su radi ulizivanja Briselu u svrhu „uravnoteženja“ državnog proračuna, odbacili svaku mogućnost uključivanja Republike Hrvatske kroz mjere ekonomske intervencije! Uravnotežnje državnog proračuna može poboljšati kreditni rejting Hrvatske, ali od toga neće biti praktično nikakve koristi za hrvatsko gospodarstvo i Hrvatsku, jer će biti još više nezaposlenih i siromašnih! Odlazit će Hrvati na koncu i možda i u Zambiju, jer će i tamo biti bolje nego u Hrvatskoj!
Reče mi jedan stranac ovdje prije neki dan i ostavio me bez odgovara na njegove riječi: „Vama Hrvatima Bog je dao prelijepu i bogatu zemlju, ali nije dao i pamet vašoj vladi“! T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. kelvin smith
  #1 kelvin smith 7 rujan, 2017, 11:32

  Pozdrav svima,

  Jeste li financijski stisnuti? Trebaju li privatni ili poslovni krediti za razne svrhe? Tražite li zajmove za provođenje velikih projekata? Tražite li sredstva za osobnu upotrebu? Ako da, onda više ne tražite. Nudimo sve vrste financijskih potpora za zajmove za poslovne / kuće, školske kredite, investicijske zajmove, zajmove za transport, financiranje projekata i kreditne linije po kamatnoj stopi od 2% godišnje. Obratite nam se na: [email protected] za puni postupak zajma ako je zainteresiran.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. jay samuel
  #2 jay samuel 1 kolovoz, 2017, 08:49

  Poštovani gospodine,
  Ako vam je potreban hitan posao za uspostavljanje kredita ili vam je potreban zajam za isplatu
  Vaš dug, trebate refinance zajam? Trebate li kredit za kupnju automobila ili kuće? Ako da, ne brinite više, nudimo Vam sve vrste kredita bez kreditne provjere uz odgovarajuću kamatnu stopu !!! Kontaktirajte nas danas putem e-pošte. ([email protected]) za više informacija
  Hvala ti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. IVANA LUKA
  #3 IVANA LUKA 7 travanj, 2017, 10:51

  Da li je potrebna hitna kredit da plati svoje dugove ili vam je potreban kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? Trebate li konsolidacija zajam ili hipoteku? Jeste li bili odbijen od strane banaka i drugih financijskih institucija? Ključna nema više, jer mi smo tu da bi sve svoje financijske probleme stvar prošlosti !! dajemo kredite poduzećima, privatnim osobama i pojedincima na niskim i pristupačnim kamatnu stopu od 2%. Možete nas kontaktirati putem e-maila putem: ([email protected])

  Primjena podataka

  1) Naziv ………………………
  2) Država …………………..
  3) Adresa ………………….
  4) Spol ……………………
  5) status ………….
  6) Zanimanje …………….
  7) Telefonski broj ………..
  8) pozicija u mjestu rada …..
  9) mjesečni prihod ………………..
  10) iznos kredita ………
  11) trajanje kredita …..
  12) Namjena kredita ………………
  13) Datum rođenja ……………………

  Hvala ti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Ante
  #4 Ante 7 travanj, 2017, 06:26

  Teško zemlji i narodu, kojeg netko izvan te zemlje i naroda spašava. Najbali smo, braćo moja Hrvati i sestree Hrvatice. Tuđe banke na teritoriju Hrvatske vrše ekonomsku agresiju na hrvatsku Državu.Tko to ne vidi on je budala. oramo čitat njihove novinre, moramo lijevat njihov brenzim, moramo jesrti njihove proizvode,a naši proizvodi…uh, majku im jebem što nam rade.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FRANO
  #5 FRANO 6 travanj, 2017, 18:38

  U SABORU IZGLASAN ZAKON, LEX AGROCOR,
  KOJI DEMANTIRA, A TO NE ZNA NAŠ PREDSJEDNIK VLADE, SKOLASTIČKO-DOGAMTSKO, OBRAZOVANI TEOLOG, KLASNO-ROBOVSKO- KRŠĆANSKO-EKSPLOATATORSKOG USTROJA PROIZVODNIH ODNOSA, DA MI NISMO NIKAKVA SUVERENA DRŽAVA, MAKAR JE JOŠ JUČER, SA JAVNE SABORSKE GOVORNICE, NA MASOVNI PROTEST SABORSKIH ZASTUPNIKA ,DA JE ZAKON KOJEG PREDLAŽE, PROTIV NARODNIH INTERRESA,A TIČE SE SANACIJE PREZADUŽENOSTI JEDNOG OD NAJVEĆIH , FORMALNO-HRAVTSKIH PODUZEĆA , A KOJI TO NIJE , JER JE NASTAO KAO TVOREVINA PLJAČKE DEVEDESETIH GODINA ,PROŠLOG STOLJEĆA ,KADA JE U SOCIJALISTIČKOJ ,SAMO-UPRAVNOJ DRŽAVI HRAVTSKOJ,POMOĆU ZLOČINAČKOG KAPTOLA ,KAO STOŽERA AMANETSKOG DUHA STEPINČEVSKE KRVOLOČNO-PLJAČAKAŠKE CRKVE U HRVATA ,NARAVNO , U APSOLUTNOJ SLUžBI I UZ POROGRAM SVETE ZAPADNE ,VOJNE ALIJANSE ,ATLANSKLOG -TERROTISIOTČKOG PAKAT, DEVEDESTIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA , IZVRŠEN DRŽAVI UDAR ,ILI AGRESIJA, KOJOM PRILIKOM SE USTROJILA STEPINČEVSKA ,KLERIKALNO-KAPITALISTIČKO-KLASNA,DRŽAVA ,NAZVANA HRVATSKOM,KOJA TO ,ODMAH, NIJE BILA, JER KAPITALISTIČKA DRŽAVA JE ONO ŠTO POPKRIVA VLADAJUĆI EXSPLOATATORSKI KAPITAL SVOJIM USTROJEM ,PROIZVODNIH ROBOVSKIH ODNOSA.PA PREZADUŽENI AGROKOR,NIJE VIŠE U VLASNIŠTVU,HRVATSKOG ,KATOLIČKO-IMOTSKOG,ALTAJSKO-MONGOLSKOG ,DRIPCA ,TODORIĆA,POTOMKA, STEPINČEVSKOG NEKOG KRIŽARA IZ VREMENA III-ĆEG REICHA, A HRVATSKI NIKADA NIJE BIO, JER JE TAJ AGROKOR SEKVESTRIRAN ILI SEKVESTRETOMIRAN RADNIČKOJ KLASI KOJA GA JE STVORILA, A ONA JE TIM ČINOM POSTALA ROBOVSKA ALAŠA. TO ,EVO OVO VRIJEME ,U SABORNICI I JAVNO POTVRĐUJE.
  PA JE PRAVA SMIJURIJA ,JUČER ČUTI OD NAŠEG PREDRSJEDNIKA, SA SABORSKE GOVORNICE ,I TO POVIKOM,KOJIM JE TREBAO NADMAŠITI PROTESTE SABORSKIH ZASTUPNIKA , NA PRIJEDLOG ZAKONA KOJIM SE PRIVATNO VLASNIŠTVO ,SADA PREDICIRANO U TOM VELIKOM ,TOTALNO PREZADUŽENOM PODUZEĆU , AGROCORU,TREBA SANIRATI DRUŠTVENIM ,ODNOSNO, ROBOVSKIM NOVCEM ,ROBOVSKIH RADNIKA ,ODNOSNO NJIHIVIM NEPALĆENIM RADOM, PA IM UZVARAĆA ,POVIŠENIM TONOM ,DA UOPĆE NE RAZUMIJU ŠTA JE TO MEĐUNARODNO PRAVO,ŠTA JE TO NACIONALNI INTEGRITET A KOJI SE TEMELJI ,NA TERITORIJALNOM INTEGRITETU I SUVERENITETU.TO JE ,PO NJEMU ,GARANCIJA DRŽAVNOG SUVERENITETA I INTEGRITETA JER TO PIŠE U MEĐUNARODNOM PRAVU. A JA DODAJEM ,KOJIM MOŽEŠ OBRISATI GUZICU.
  PA JE TOM PRILIKOM ,NAŠ PREDSJEDNIK, IZAVLIO PRAVU TEOLOŠKO-DOGMATSKU BUDALAŠTINU KOJA PROIZLAZI IZ NJEGOVOG PRAVNIČKO-SKOLASTIČKO-DOGAMATSKOG OBRAZAOVANJA,A KOJA SE U JAVNOJ KOMUNIKACIJI , U KALSNO-ROBOVSKOM USTROJU DRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODNOSA ,PERMANENTNO KORISTI, OD VLADAJUĆIH ,DA NAS POUČE, DA JE KLASNI USTROJ ROBOVSKIH PROIZVODNIH ODNOSA ,PO KRŠĆANSKIM NAČELIMA ,JEDINI I PRAVEDNI USTROJ ,U KOJEM JEDNA KLASA VLADA A DRUGA ROBUJE. I TO SE ZOVE ,I UČI SE U JAVNOM OBRAZOVANJU ,DEMOKRACIJOM.ODNOSNO ,DA JE PO MEĐUNARODNOM PRAVU ,TERITORIJALNI INTEGRITET ONO ČIME SE DIČI ,NAŠTO SE OSLONJA U SVOM POSTOJANJU I EGZISTIRANJU, JEDNA NARODNA ZAJEDNICA,A ZOVE SE DRŽAVA.NARAVNO,JA PARAFRAZIRAM NJEGOV GOVOR ,ALI GA PREDICIRAM SUŠTNISKI.XYX
  I NAŠ NEOBRAZOVANI PREDSJEDNIK HOĆE DA UVJERI SABORSKE ZASTUPNIKE ,DA JE DRŽAVA, MEĐUNARONIM PRAVOM ,ZAGARANITIRAN TERITORIJ NEKE ZAJDNICE ,KOJA IMA SVOJE GRANICE, JEZIK , OBIČAJE I TAJ TERITORIJ NASTANJUJE .A SVI ZNAMO DA NIJE TAKO.MAKAR OVU DEFINICIJI DRŽAVE ,KOJU SAM CITIRAO, JE U MEĐUNARODNOM PRAVU USTOLIČIO STALJINOV ČUVENI ,STRUČNJAK,PRAVNIH ZNANOSTI ,VIŠINSKI. PA JE PRAVA SMIJURIJA ČUTI IZ USTA PREDSJEDNIKA JEDNE VLADE ,JEDNE FORMALNO USTROJENE DRŽAVE ,DA JE HRVATSKA SUVERENA, TERITORIJANLNO NASTANJENA DRŽAVA, JER JOJ TO GARANTIRA MEĐUNARODNO PRAVO .PA SE U DANAŠNJIM OKOLNOSTIMA ,TIČUĆI SE JEDNE VELIKE KORPORACIJE ,HRAVTSKE, MORA TAKO I PONAŠATI UPOZORAVA PREDSJKENIK ,SABORSKE ZASTUPNIKE. A JAVNO SE ZNA DA JE TA ,TAKOZAVANA ,HRVATSKA DRŽAVA ,ZADUŽENA VIŠE NEGO JE NJEN GODIŠNJI PRIHOD,ŠTO ĆE REĆI ,DA STRANI KAPITAL VLADA I UPRAVLJA SVIM RESURSIMA ,JER JE SVE U NJEGOVOM VLASNIŠTVU ,A PRIVATNO VLASNIOŠTVO ,REKOH U POČETKU,JE OSNOV VLADAJUĆIH DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODNOSA. PA TKO JE TAJ KOJI ĆE ,JEDNOM FILIPINCU,GENETSKO PORIJEKLO MU JE IZ VREMENA ŠPANSKE KRŠAĆNSKE ,KOLONIJALNE VLADAVINE ,KADA JE TA KATOLIČKO-ZLOČINAČKA, PLJAČKAŠKA POŠAST VLADALA SVIJETOM, PO ZANIMANJU TAMBURAŠ,KOJI ČAK ZNA I PJEVATI UZ GUSLE I ČEMANE U DESETRCU ,A SIN JE BOGATOG VLASNIKA VLADJUĆEG KAPITALA,KOJI JE VEĆ DOŠAO U ZAGREB DA PREUZME VLAST U SVOJE RUKE ,NAD SVIM RESURSIMA KOJIMA JE DO JUČER VLADAO ,DO JUČERAŠNJI VLASNIK, IMOTSKI ,KATOLIČKO-STEPNČEVSKI,DRIPAC ,T O D O R I Ć !! PA TKO TO NAMA PRODAJE SOLIDARNU BRIGU ZA PROPALOG IMOTSKOG POLJARA ,KOJI JE SAMO SLJEDEBENIK ,ZLOČINALČKOG, PLJAČAKŠKOG KATOLIČANSTVA U ČIJOJ SLUŽBI JE , KAO ODANI BOJOVNIK ,PRIBAVLJAO SEBI EGZISTENCIJU NA NAČIN DA JE DOŠAO ,DŽABALUKA ,I DO POSJEDA VELIKOG AGROKORA,KOGA NITI MOŽEMO ,NITI IMAMO ČIME ,SANIRATI, OSIM TOTALNIM ROBOVANJEM .ZAVISI OD FILIPINCA ŠTA ĆE TRAŽITI OD NAS ,KATOLIČKIH ROBOVA, NA KOJI NAČIN MU MORAMO NADOKNADITI POSUĐENI NOVAC ,OVOM IMOTSKO-STEPINČEVSKOM,ZATUCANOM DINARSKOM DRIPCU ,TOTORIĆU. PREMA TOME, DA ZAKLJUČIM,U KAPITALISTIČKIM VLADAJUĆIM ,DRUŠTVENO-PROIZVODNIM ODNOSIMA ,DRŽAVA JE SAMO FORMALNO-OBILJEŽEN,GEOGRAFSKO-TERITORIJANI PROSTOR ,KOJIM VLADA UDRUŽENI KAPITAL,PREMA SVOJIM INTERESIMA, KOJI SU APSOLUTNI.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.