“AKTIVNA HRVATSKA” U DUBROVNIKU

“AKTIVNA HRVATSKA” U DUBROVNIKU

29. lipanj, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

Sudeći po odazivu na nacionalni projekt “Aktivna Hrvatska” Dubrovčani su itekako aktivni. Do posljednjeg mjesta ispunjena tvrđava Svetog Ivana bila je mjesto na kojem se održao trening pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Edukacija i poticanje na što aktivniji život misija je projekta u 2016. godini.

Projekt se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, a njezina osobna izaslanica u Dubrovniku, saborska zastupnica Sanja Putica vježbačima je poručila: «U ime Predsjednice pozdravljam ovaj projekt koji je iznimno važan i treba ga podržati. Nadam se da će vježbači koji su se odazvali pozivu na tvrđavi Svetog Ivana, sve što su naučili, početi primjenjivati u svakodnevnom životu. Dubrovnik je aktivan grad, od nedavno imamo školu trčanja, poznati smo po vaterpolu. U ovom gradu zaista žive aktivni ljudi!»

Jednosatni trening vodili su Dubrovkinja Lukrecija Dragić, Ivan Antunović i Marin Ivančić, a program je vodila Darija Mikulandra – Žanetić. Projekt su podržali i glumci Midsummer Scene festival zajedno s prvom ženom koja igra Hamleta u Hrvatskoj Helen Millar. Vježbanje i edukaciju u Dubrovniku omogućili su Turistička zajednica i Grad Dubrovnik, hoteli Valamar i Brilliant Events.

Partneri projekta, koji se 23. srpnja u 19 sati nastavlja u Falkensteiner hotelu&spa Iadera, te 10. rujna u Zagrebu u sklopu Europskog tjedna sporta, su Biotrening i Definicija Hrane, a generalni pokrovitelj je HEP koji je vježbačima darovao majice. NIVEA paket za njegu tijela i ručnike za plažu, a Jamnica bočicu Mg Mivela vode vašeg srca. Poklone su pripremili i OTP banka, znojnike za ruku Osteo-Bi Flex®. Kotanyi začini pripremili su osvježavajući smoothie, a tu su i magazini Men’s Health i Lijepa&Aktivna.

Za vježbanje u Zadru i Zagrebu možete se prijaviti putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr na kojoj možete zatražiti i besplatne savjete stručnjaka uključenih u projekt. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.