AKO STE ZA DOM SPREMNI IDETE U ZATVOR, A ZA ZLOČINE NAD HRVATIMA NIKOME NIŠTA

AKO STE ZA DOM SPREMNI IDETE U ZATVOR, A ZA ZLOČINE NAD HRVATIMA NIKOME NIŠTA

19. lipanj, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

Partizani i četnici (ruku pod ruku) iza sebe su u ovom mjestu ostavili 291 poubijanog, među kojima i 14-tero djece, od 15 dana starosti do 18 godina te veliki broj žena i staraca. Nu, nisu ih ubijali samo 1943. već i nakon završetka Drugog svjetskog rata, bez suda i suđenja. Samo 16 stanovnika Zrina uspjelo se spasiti od krvoločnih partizanskih i četničkih metaka, noževa i vješanja. (Od 1941.-1946. u Zrinu je poubijano čak 207 civila!)

Napisao: Mladen Pavković

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u subotu, 20. lipnja 2020. u 14 sati misno slavlje u crkvi Našašća sv. Križa u Zrinu, tijekom kojeg će i posvetiti tu spomen-crkvu.

Hoće li toga dana i ovo mjesto posjetiti hrvatski i ini političari i politikanti koji se inače „guraju“ u svaku šumu gdje je „pukla neka partizanska puška“?

Hoće li Hrvatska radiotelevizija (HRT) izravno prenositi ovaj događaj, hoće li mu mediji posvetiti barem dva-tri retka (što inače ne čine) ili će sve to proći, kao i ranijih godina u miru, tišini i iznimno dostojanstveno, kao da se tamo tek „nešto dogodilo“?

Zbrisan s lica zemlje

Zahvaljujući neumornom domoljubu i poznatom publicisti Damiru Borovčaku ovo se tragično mjesto iz hrvatske povijesti ne će tek samo tako zaboraviti, jer, ako ništa drugo ostat će njegovi objavljeni zapisi, puni bola i tuge.

Tako Borovčak uz ostalo podsjeća da su na Malu Gospu 1943. zvona župne crkve zadnji put zazvonila i da je zadnji put održana procesija kod crkve Svete Marije Magdalene, jer je idući dan 9. rujna Zrin naprosto zbrisan s lica zemlje.

“Neki su partizanski promicatelji to prikazali kao napad na ustaško gnijezdo, što je tipično za njihovu ratnohušačku retoriku i lažno prikazivanje događaja. Naime, uobičajena je terminologija takvih autora da se hrvatsko stanovništvo uvijek naziva ustašama. Konačno, to se potvrdilo i u obrambenom Domovinskom ratu kad su agresivni srbočetnici sve Hrvate nazivali ustašama. Nažalost, povijest se ponovila, pa je na isti način hrvatsko stanovništvo Pounja 1991. ponovno prognano iz svojih domova” – objašnjava Borovčak.

Partizani i četnici (ruku pod ruku) iza sebe su u ovom mjestu ostavili 291 poubijanog, među kojima i 14-tero djece, od 15 dana starosti do 18 godina te veliki broj žena i staraca. Nu, nisu ih ubijali samo 1943. već i nakon završetka Drugog svjetskog rata, bez suda i suđenja. Samo 16 stanovnika Zrina uspjelo se spasiti od krvoločnih partizanskih i četničkih metaka, noževa i vješanja. (Od 1941.-1946. u Zrinu je poubijano čak 207 civila!).

A svi su oni jedino bili krivi što su bili – Hrvati.

I sad se po tko zna koji put postavlja pitanje- je li svaki zločin zločin?

Razni pupovci i notorni povjesničari ala klasići neprestano se zalažu da se navodni hrvatski ratni i ini zločini kazne. A što je s ovim i ovakvim strašnim nedjelima?

Bez krivice i suđenja

Zrin se također pita: Zašto se o ovom i tolikim drugim zločinima komunističkog režima, križnim putevima, jamama, prikrivenim grobljima u predgrađima naših gradova, na livadama i u šumama, kao i na sličan način i o drugim uništenim mjestima, desetljećima šutjelo, odnosno strogo branilo objektivno povijesno istraživanje?

Državno odvjetništvo, Uskok i ostale službe gonjenja imaju se vremena baviti navodnim zločinima Hrvata, ali ne i srpskim i četničkim. Većinu onih koje su oni dosad „priveli“ pravdi nikada nisu vidjeli zatvore, jer tobože „nisu dostupni“.

Ovi u Zrinu, koji su ubijeni samo za to što su bili Hrvati, su „dostupni“, ali nažalost više ne mogu svjedočiti, jer su komunistički zločinci znali kako ih najbolje ušutkati.

Nu, zbog čega se danas takvi zločini i dalje prešućuju, umanjuju…, a gotovo niti ne spominju oni koji su među ostalim i u tamu smrti odvodili ljude bez stvarne krivice i suđenja?

I ne samo to: komunisti predvođeni Josipom Brozom Titom desetljećima su utjerivali strah u kosti ljudima koji su znali istinu, a o njoj nisu smjeli progovoriti, pa se opet postavlja pitanje – je li istraživanje istine o Drugom svjetskom ratu i poraću u nas revizija povijesti?

Tko se boji istine i istraživanja povijesnih činjenica?

Umjesto da se bavimo Zrinom, Maceljskom šumom, Jazovkom i stotinama drugih jamama u kojima su i nakon Drugog svjetskog rata završavali Hrvati, razni pupovci uz „blagoslov“ prodanih hrvatskih duša neprestano preokreću stvari, pa je tako ispalo da ni jedan partizansko- komunistički i četnički zločin (i nakon rata!) nije toliko važan kao usklik – Za dom spremni!

Zbog usklika Za dom spremni možete završiti i na teškoj robiji, a za komunističke i ine zločine i danas možete „zaraditi“ neko državno odličje i s njim se kao junak nad junacima slikati pred Titovom skulpturom u Kumrovcu!

O Zrinu se primjerice ne uči u školama, niti se snimaju filmovi.

Ubrzo će nestati još i ono malo ljudi koji se mogu pohvaliti da im u osobnoj iskaznici piše- mjesto rođenja Zrin.

Stoga je i pitanje svih pitanja- hoće li barem oficijelna povijest ikada osuditi strašne partizansko-komunističko – četničke zločine ili će sve i dalje biti – neke smo osudili, a neke nismo (htjeli)?

Je li to pravda i pravica? T

15 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Sandra Pusica
  #1 Sandra Pusica 4 srpanj, 2020, 23:19

  Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam

  Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: [email protected] WhatsApp (+16014560144)

  Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.”’

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Sandra Pusica
  #2 Sandra Pusica 4 srpanj, 2020, 23:05

  Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam

  Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: [email protected] WhatsApp (+16014560144)

  Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Bruljastoga Vučića inštruira grabežljivac NKVD Putin
  #3 Bruljastoga Vučića inštruira grabežljivac NKVD Putin 24 lipanj, 2020, 11:48

  Neće biti dobra. Bruljo Vučić, točnije Vukodlak Vučić u Moskvi na savjetovanju s grabežljivim otimačem Krima NKVD Putinom. On četnika podučava što i kako s Kosmetom. Putin je k tome srećan što će na paradi pobede da sa crvenoarmejcima maršuju i srpski ratni gubitnici. Istina je, Rusi su “oslobažali” delove jugoslovije, a Tito lažnoga identiteta se šepurio poput petla (otud i Petlovo brdo beogradsko), preuzevši genocidnu komunističku vlast. Jer, poslan je od Rusa i Staljina da sačuva zemlju tzv. bratstva i jedinstva.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Renesansa bratstva i jedinstva svih srpskih naroda
  #4 Renesansa bratstva i jedinstva svih srpskih naroda 24 lipanj, 2020, 08:33

  Ma koliko to priželjkivali i Plenkvoić i Milanović, nakon bliskog susreta premijera s Đokovićem, ništa od renesanse “bratstva i jedinstva svih srpskih zemalja” koje nas je koštalo beskrajnih poniženja vlaške strane u njihovim jugoslovijama, zapravo srbojugama. Turnir je prekomotno upriličen, a Đokoviću hvala za sudjelovanje i podršku našim sportašima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Cirkusant Dumbović zauzeo gradski park
  #5 Cirkusant Dumbović zauzeo gradski park 23 lipanj, 2020, 14:53

  Petrinjski cirkusant u redovima šest (6) reformista Gazimira Čačića, Darinko Dumbović, svoju kampanju organizirao je privatizirajući gradski park Josipa Jurja Strossmayjera. Suncobrani, dugi stolovi, majice s njegovim nezaboravnim likom i djelom i podsjetnik. Onaj koji vam ništa nije napravio (valjda maznuo?), nemojte mu ništa ni vjerovati! Stvarno nadahnuta predizborna parola moćnoga druga Gumilezunga, birtijaša i srbijanskoga menadžera. Navalite birači, izbor je vaš a Darinko je naš. Naš i našega poštenjaka sveznajućeg i dugoprstoga Gazimira s osobnom savjetnicom Natalijom za zatvorske uvjete i ustaškom ljevičarkom Pusićkom

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. labrović s tatekom pupavcem
  #6 labrović s tatekom pupavcem 23 lipanj, 2020, 08:21

  Odselio je neandertalac svom poočinu, ratnom zločincu pupavcu i ratnom zločincu u nekad Hitlerov Berlin. Toliko o poštenim i principijelnim srbićima genocidnim zločincima. rado će svakom pripisati ono što je njima zločinačko u kostima i jastuku novorođenčeta.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Peformer za vukovarske ploče Labrović odselio u Berlin
  #7 Peformer za vukovarske ploče Labrović odselio u Berlin 22 lipanj, 2020, 15:05

  Akcija je dio projekta ‘Budućnost političkog performansa’ udruge Domino, a povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Činilo mi se da je to prilika da se prisjetimo važnih imena europskog identiteta, a kroz perspektivu nastanka EU-a, čije korijene nalazim u završetku Prvog svjetskog rata. Ovo su mudrovanja kamuflirana tzv. performera Siniše Labrovića i četnika od glave do pete, autora onoga glupog Pupavčeva performansa s razbijenim natpisnim pločama ćiriličnim u nesretnom Vukovaru. Performans je izveden na vlaški badnjak u režiji ratnoga zločinca Milorada Pupavca, kuma Pajsera Beljaka, nositelja ordena orlovih muda za bratsvo i jedinstvo SNV-a. Spremte se, spremte…Labrović je inače preselio ni manje ni više u Berlin, gdje nema hrvatskoga ugnjetavanja pitomih srbića.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Pupovac blizu mjesta zločina u Bučju
  #8 Pupovac blizu mjesta zločina u Bučju 22 lipanj, 2020, 11:59

  Zločinac na mjestu zločina. Što li rade policajci silnoga šefa Božinovića? S Pupovcem i Džakulom u gatre.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Drugari si čestitaju
  #9 Drugari si čestitaju 22 lipanj, 2020, 01:21

  „Na dan 22. lipanj s poštovanjem se sjećamo povijesnih dana iz šume Brezovica kod Siska, gdje je osnovan Prvi partizanski odred, kao simbol antifašističke borbe. Ti dani se ne smiju zaboraviti jer je upravo antifašistička borba slavni dio hrvatske povijesti i temelj na kojem je stvarana hrvatska državnost ali i suvremena Europa. Svim građankama i građanima čestitam Dan antifašističke borbe“, stoji u čestici gradonačelnika Dumbovića i njegovih zamjenika.
  Darinko čestita svojim bivšim podanicima (izbori će pokazati kome još takav treba) Dan borbe protiv fašista kpj

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Srdačna čestitka (još uvijek) župana Žinića
  #10 Srdačna čestitka (još uvijek) župana Žinića 22 lipanj, 2020, 01:08

  Poštovani žitelji Sisačko-moslavačke županije,
  u ime Sisačko-moslavačke županije, svih svojih suradnika, kao i osobno,
  čestitam vam Dan antifašističke borbe.
  Kratko, jasno i jezgrovito glasi praynična usiljena čestitka župana Žinića za nesretni Dan AFŽ-a, pardon borbe i Hrvati su presretni. S njim su čestitali i oni dan svojim ubojicama i dušmanima komunističkim. Živio i drug Habulin, prvorazredni glumac usrane baštine crvenih.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. FRANO-MARXISTA
  #11 FRANO-MARXISTA 20 lipanj, 2020, 02:17

  PAVELIĆU,ŠTA ĆEMO OD SRBA ,VEŽ’U LANCE GONI U ŠURMANCE I POBACAJTE IH U TU KRAŠKU JAMU.
  TAKO SE PJEVALO U PONOSU ,U HERCEGOVINI 1941 GODINE ,A POSEBNO U ŠIROKOM BRIJEGU, KATOLICIMA KOJE SU ODGAJALI U MRŽNJI ,TAMOŠNJI FRATRI ,LJUDSKI MONSTRUMI ,DRAKULA I VAMPIRI,ŠTO IM SE PRUŽILA PRILIKA DA SE ,ONAKO KATOLIČKI,STEPINČEVSKO-KRVOLOČNO-KLERIAKLNO-NACISTIČKO-ŠOVINSTIČKI RIJEŠE ,KRVOLOČNIM METODAMA SVOJIH SUSJEDA I SUGRAĐANA . A TAKO IH JE STEPINAC ONAJ KRVOLOČNI DRAKULA I VAMPIR INSPIRIRAO SVOJIM PROGLASOM ,KAKO SU HRVATI ,NAKON SEDAM STOLJEĆA DOBILI SVOJU DRŽAVU ,KOJU IM JE BOG POKLONIO ,I ONA JE U PRVOM REDU BOŽJA DRŽAVA..NARAVNO MOJA PRAFRAZA ,ALI JE SUŠTINA ISTA.
  PA IZLOŽBA U AMERICI O STEPINČEVSKOM HOLOKAUSTU U BOŽJOJ DRŽAVI JE AUTENTIČNA IMAJMUĆI SPOZNAJNE SLIKE I PISMENE PODATKE ,PA PREMA TOME ,SVI U DANAŠNJOJ REINKARNIRANOJ ,STEPINČEVSKOJ ,BOŽJOJ DRŽAVI, PONOVNO, NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKOJ DRŽAVI ,ZNAJU DA JE IZLOŽBA KRAIČAK ISTINE ,ALI DOVOLJAN ZA POVIJEST I UPOZORENJE POTOMCIMA.
  PA EVO JOŠ JEDNOG ARGUMENTA;

  POŠTOVANI GRAĐANI HRVTSKE ,JESTE LI SVJESNI DA JE INSTITUCIJA FACEBOOKA, U SLUŽBUI ZLOČINAČKE NACISTIČKO-RASISTIČKO-KLERIKALNO-NACI-ŠOVINISTIČKE KATOLIČKE CRKVE.

  PA SVE NAPISE KOJI SE KRITIČKI OSVRĆU NA TO RAZDOBLJE I TRETIRAJU GA SA POVIJESNO-POLITIČKO-NACIONALNIH STAJALIŠTA, BIVAJU ZABRANJENI I KAŽNJEN ISKLJUČENJEM IZ JAVNE OBZNANE ,BILO PISANE ILI RETORIČKE ISTINE. A MLADEN PAVKOVIĆ KOJI PIŠE BUDALAŠTINE ,BRANEĆI ILI UMANJUJUĆI ZLOČINE HOLOKAUSTA SU STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA . ON JE DANAS NAJOBIČNIJI ,ZATUCANI STEPINČEVSKI SLJEDBENIK,STRAŠILO,LJUDSKOG I FIZIČKOG PREDICIRANJA ,STRAŠILO STEPINČEVSKIH VREMENA ,ORGIJA U KRVI I OGNJU ,ALI SE JAVLJA SA POHVALAMA TOM SUSTAVU ZL.OČINAČKE KATOLČKE VLADAVINE.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Šimun
   Šimun 20 lipanj, 2020, 06:31

   Kakav ste vi zloćudni zločinac! To što vi možete napisati i reći zaista je zločin nad zločinima! Sramite se!

   Odgovorite na ovaj komentar
 12. Pupavac u Bučju i zavičaju dr. Ivana Šretera
  #12 Pupavac u Bučju i zavičaju dr. Ivana Šretera 19 lipanj, 2020, 19:56

  Dr. Šreter, inače Junak hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, 1984. godine, kad je jedan pacijent došao k njemu, u Lipik, na pregled napisao je da je „umirovljeni časnik“, a ne „penzionirani oficir“. Ubrzo nakon toga, digla se nezapamćena bura. Srbijanski pisac Goran Babić, koji je u to vrijeme živio i radio u Zagrebu, među ostalim je napisao da se zbog toga „taj liječnik jednostavno likvidira“
  Što bi danas, da je živ, rekao hrvatski mučenik dr. Ivan Šreter da je čuo da je u Sarajevu skupina nostalgičara za bivšom Jugoslavijom potpisala i objavila nekakvu „Deklaraciju o zajedničkom jeziku“, koja nije ništa drugo nego oživljavanje nekada službenog, a u stvarnosti nepostojećeg hrvatsko-srpskog ili srpsko-hrvatskoga jezika? Eto, Srbobran-Novosti javlja da je u okviru velike predizborne turneje Banovinom i Pounjem, Plenkovićev svetosavski ateist Milorad Pupovac dspio i do Pakrac-Lipika (valjda u posjet vladiki Jovanu Niškom Ćulibrku). Tko zna je li se u tim trenucima prisjetio stradanja dr. Ivana Šretera, čiji je život mogap da je htio spasiti, ali nije. I što je najvažnije, taj četnik benkovački čeka krvnu osvetu i bit će mu ispunjena želja, kad ga već krivosuđe bezličnoga bogataša i apaaratčika nije poslalo u Lepoglavu. Što li mu je kazao Veljko Džakula, glavni četnik toga kraja zvan Smrdljivi

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. žrdina
  #13 žrdina 19 lipanj, 2020, 13:52

  Sava teče kako je oduvijek tekla, a jugoslavija mrtva.
  Zločini partizanskih zvijeri nad nevinim Hrvatima postati
  će poluga kojom će se iz ustava odstraniti NOB

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Laure
  #14 Laure 19 lipanj, 2020, 13:22

  Zdravo,
  Obavještavam vas da nudimo pojedinačne kredite s kamatnom stopom od 2%. Možemo vam dati zajam za kupnju traktora ili zemlje kako biste se mogli baviti poljoprivredom, trgovinom, investicijama ili drugim stvarima koje želite raditi. Kontaktirajte nas izravno putem maila: [email protected]

  Lijepi Pozdrav

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.