4. SAMOBORSKI JAZZ FESTIVAL

4. SAMOBORSKI JAZZ FESTIVAL

16. svibanj, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

Samobor od 18. do 27. svibnja 2018. godine, po 14. puta postaje grad vrhunskog jazza, u organizaciji najstarije Gradske glazbe u Hrvatskoj – Gradske glazbe Samobor.

Gosti festivala ove godine su Mario Rašić & Balkan Zoo Ensemble koji otvaraju festival, a slijede Igor Geržina Funk & Soul Appreciation Society sa specijalnom gošćom Ninom Kraljić, Soul shadows, Elvis Stanić Group, Zdenka Kovačićek & Greenhouse Blues Band. Gradska glazba Samobor će zajedno sa svojim gostima, Igorom Geržinom i Ninom Kraljić, zatvoriti festival. Svi koncerti održat će se u Havana baru te pod šatorom na Trgu kralja Tomislava, a ulaz na njih je besplatan.

Gradska glazba Samobor osnovana je 1807. godine, a autor projekta i idejni začetnik Samoborskog jazz festivala je Dubravko Mihalinec. Ovaj projekt osmišljen je u trenutku nastajanja jednog novog, skladnog, prije svega amaterskog glazbenog društva. Sami članovi svirači Gradske glazbe Samobor željeli su sudjelovati u nečem novom, kvalitetnom, biti dio nečega po čemu će ih se pamtiti kao što mi pamtimo osnivača Gradske glazbe Samobor Josipa Herovića i njegovu “Malu harmoniju” iz 1807. godine. Svi svirači su, kao i u većini hrvatskih amaterskih puhačkih orkestara danas, školovani glazbenici, bilo s osnovnim, srednjim ili akademskim obrazovanjem, ali svi odreda to rade zato što to vole. Orkestar je posljednjih godina proglašavan najboljim amaterskim puhačkim orkestrom Zagrebačke županije, a 2010. godine Gradska glazba Samobor osvojila je 3. mjesto na Državnom susretu amaterskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom u konkurenciji 18 orkestara, jedina svirajući i jazz. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. m
  #1 m 17 svibanj, 2018, 03:30

  UH UMALO DA ZABORAVIM PA TAMO JE GLAVNI tat beljak PA PAZITE AKO DOLAZITE SA AUTIMA DA VAM NE NESTANE RADIO ILI SADA I CD PLAYER!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. m
  #2 m 17 svibanj, 2018, 03:26

  A KAKO NEMA PROBITAČNOG I UVIJEK PRISUTNOG SISAČKOG MAGA DAMIRA KUKURUZOVIĆA! PA KAKO SE TAJ FESTIVAL MOŽE ODRŽATI BEZ NJEGA(NO U STVARI ON I NIJE ĐEZER SAMO MU SE KLUB U SISKU ZOVE ĐEZ KLUB NO TAMO BU JOŠ I MALO NASTUPALE I CAJKE JER JE TO DANAS NAJSLUŠANIJA GLAZBA PA SE ZATO U GLAVNOM GRADU HRVATSKE EXPRESNO OTVORIO I RADIO KOJI ISKLJUČIVO NA PROGRAMU IMA TURBO-FOLK A ZNAMO DA JE TO srpski PROIZVOD! SVIMA KOJI NEMAJU SLUHA TOPLO PREPORUČUJEM UPRAVO OTVORENI “prosrpski” RADIO VJEROJATNO POD POKROVITELJSTVOM crvenih I antifašista!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.