PRKOSAN OSMIJEH ŠKABRNJSKOG DJEČAKA

PRKOSAN OSMIJEH ŠKABRNJSKOG DJEČAKA

4. studenoga, 2018.

 

Svi Srbi, a ne samo pupovci, i te kako su toga dana dobro došli u Vukovar i Škabrnju, poglavito ako iskreno žele tražiti oprost za sva zla koja su nam nanijeli tijekom agresije.

To je najmanje što mogu učiniti nakon 27 godina

Napisali: Nikola Šimić Tonin i Mladen Pavković

Prkosan osmjeh škabrnjskog dječaka

u one dane kad Škabrnja pade

u strašne dane mržnje i mraka

u dane zvijeri i ljudi

u nedogled pred stroj za smrt izvode

uboge starce žene i djecu

u zijev cijevi

u krvavo sunce nad Škabrnjom što pada.

u sjećanju jednog krvnika osta

prkosan osmijeh škabrnjskog dječaka

Ne sjeća se kolone civila

Što se više približava 18. studenoga, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, notorni Milorad Pupovac postaje sve „važnije“ pitanje: hoće li ili ne će i on biti u tradicionalnoj koloni sjećanja? To je prije svega njegova osobna stvar, tim prije jer se nikome ne šalju pozivnice. Osim toga, taj čovjek predstavlja tek malu skupinu Srba koji su prihvatili Hrvatsku kao svoju Domovinu. Međutim, njegove ucjene prelaze sve granice. On i na taj dan krvave okupacije Vukovara i Škabrnje traži da se i „Hrvati poklone srpskim žrtvama iz Domovinskoga rata!“ Očito je već zaboravio one slike koje su potresle cijeli svijet, a koje su se dogodile 18. studenoga 1991. u Vukovaru i Škabrnji. Zaboravio je i kako je na taj dan izgledala vukovarska ratna bolnica, ali i potpuno razrušeni domovi hrvatskih obitelji, škole, katoličke crkve, dječji vrtići… Čak se “ne sjeća“ ni one sramne kolone vukovarskih civila i branitelja koje su kao „stoku na klanje“ ulicama grada tjerali srpski okupatori. On želi, kako kaže, da se na taj dan Hrvati poklone i srpskim žrtvama u Vukovaru! To nije ništa drugo nego izjednačavanje žrtve i agresora. Možete li zamisliti da je nakon II. svjetskog rata netko od poraženih javno tražio Josipa Broza Tita da se na obljetnicama mora pokloniti i stradalim Nijemcima, Talijanima, Japancima, ustašama ili četnicima? Ili, kada ste čuli i vidjeli da su se pobjednici poklanjali žrtvama s druge strane u Afganistanu, Palestini, Iraku, Siriji….? Ili pak da su se u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu Srbi poklonili nevinim hrvatskim žrtvama?

Ne, taj „film“ još dugo nećemo gledati!

Minorni srpski politikant

Pa, tko je onda Pupovac, minorni srpski politikant, da svako malo ucjenjuje hrvatski narod i marginalizira hrvatsku borbu za slobodu?

Svi Srbi, a ne samo pupovci, i te kako su toga dana dobro došli u Vukovar i Škabrnju, poglavito ako iskreno žele tražiti oprost za sva zla koja su nam nanijeli tijekom agresije.

To je najmanje što mogu učiniti nakon 27 godina!

I još nešto: ako Pupovac i njegovi suradnici žele u Vukovaru odati počast nevinim žrtvama srpske agresije, neka dođu u – „zengama“, a ne u opancima, (da se malo našalimo), kao što će doći i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. .FRANO
    #1 .FRANO 14 studenoga, 2018, 04:55

    PO DEFINICIJI VELIKOG FILOZOFA FEUERBASCHA ,ČOVJEK ,ČOVJEKU JE ČOVJEK,JER JE LJUDSKO BIĆE NAJVAŽNIJE I NAJVEĆE BIĆE I JEDINO BIĆE KOJE ZNA MISLITI!!!
    A EVO I MOGA KOMENTARA KOJI GOVORI O JEDN OJ DRUGOJ POJAV I;

    MOJ PROTEST REDAKCIJI FACEBOOCA,KOJA ME,KAO MARXISTU, STALNO BLOKIRA SAMO IZ NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKO-KATOLIČKIH MOTIVA ,KAO SLJEDNICA STEPINČEVSKOG DUHA I N AUMA!
    OVAJ STEPINČEV,POŠTOVANI ŽELJKO OLUJIĆ JE STEPINČEVSKI,INDOKTRINIRANI KATOLIK, O KOME SAM NAPISAO NEKOLIKO KOMENTARA U OVIH NEKOIKO GODINA ,ALI UVIJEK SA APSOLUTNIM ARGUMENTIMA KOJI SE NE DAJU POBITI,JER SU ZASNIVANI NA NAUČNOM GLEDIŠTU I POTVRĐENI U PRAKSI ŽIVLJENJA.PA NJEGOVO JAVLJANJE UVIJEK JE INSPIRIRANO NESRETNOM SVIJEŠĆU ZA KOJU HEGEL TVRDI DA NIKADA NIJE SA SOBOM NI PO SDEBI ,A ON DRUKČIJE I NE ZNA MISLITI ,JER JE ZATUCANI KATOLIK SA DINARSKIH OSOJA PRISOJA ,NIKADA NIJE NAUČIO MISLITI,PA I OVA NJEGOVA IZJAVA JE IZLJEV ONE STEPINČEVSKE KLRVOLOČNO-KATOLIČKE MRŽNJE, A NE NEKA PRAVNO SROČENA IZJAVA O SUDBINI LJUDI KOJI IMAJU INTERESA DA SE BRANE I TRAŽE POTPORU I ZAŠTITU.
    PA PREMA TOME MOLIM STEPINČEVSKU NACISTIČKO-RASISTIČKO-ŠOVINISTIČKU REDAKCIJU DA SE SREDI U SVOJIM GLAVAMA,JER SMO NA KRAJU DRUGE DEKADE 21-VOG STOLJEĆA , A DA BI SE PONAŠALI PREMA MENI , KAO DA SAM ŽRTVA U JASENOVCU,LORI,DRETELJU ,SISKU I GABELI GDJE JE SUDSTVO OVE DRŽAVE USTANOVILO OVE METODE MUČENEJA KOJE ĆU CITIRATI ,JER TO STOJI U OPTUŽNICAMA OKRIVLJENIH,DA SU KAO SLJEDNICI STEPINČEVSKE KRVOLOČNE RELIGIJE ,ŽRTVAMA ,VADILI OČI,REZALI UŠI,SILOVALI I KAO NAJZADNJI OBRAČUN UB IJALI MALJEVIMA ,U VUKOVARU.KJIGA DRAGE HEDLA. POŠTOVANA ,STEPINČEVSKA , KATOLIČKO-ZLOČINAČKA ,RAZVRATNA PASMINO ,KOJA SE KORISTIŠ POSTOJEĆOM TEHNIKOM KOJA IMA DRUŠTVENI KARAKTER ,ALI JE VI ZLORABITE I NA ISTI NAČIN,KAO 1941 I ‚99‚1 GODINE ,PA ME PRIJEČITE DA IZRAŽAVAM SV OJE MIŠLJNJE JAV NO ,A VI ZATUCANA KRŠĆANSKA -KATOLIČKA -ZLOČINAČKO-RAZVARATNA PASMINA JU KORISTI U SVRHU PROIZVOĐENJA ZLOČINAČKIH OSVETNIČKIH ČINA ,APSLOUTNO NAJSLIČNIJI ONIMA IZ 19141 I 91GODNE . PA VAS UPOZORAVAM DA ĆU PODUZETI SVE ŠTO MI PRUŽA LJUDSKO DOSTOJANSTVO,DA SE BRANIM, KORISTEĆI SE DRUŠTVENIM ,PRAVNIM ORMAMA.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code