30.9 MILIJUNA KUNA ZA „KUĆU VELEBITA“ U KRASNOM

30.9 MILIJUNA KUNA ZA „KUĆU VELEBITA“ U KRASNOM

3. kolovoz, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

U Krasnom je 2. kolovoza 2017. godine svečano otvoren Centar za posjetitelje Krasno – „Kuća Velebita“, na kojemu je kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, sudjelovala ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Novoizgrađeni posjetiteljski centar, projekt je vrijedan 30,9 milijuna kuna te je isti sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007-2013. Cilj je projekta unaprijediti uvjete za razvoj turizma u Ličko-senjskoj županiji etablirajući Krasno i Nacionalni park Sjeverni Velebit kao jedinstvenu destinaciju koja prirodno povezuje kontinentalnu i priobalnu turističku ponudu Županije.

U ime domaćina, prisutnima se uvodno obratila ravnateljica Nacionalnog parka Sjeverni Velebit Mirjana Javor te istaknula da će novi centar omogućiti još kvalitetniju prezentaciju prirodnih i kulturnih vrijednosti Sjevernog Velebita i turističkih sadržaja čitave Ličko-senjske županije. U „Kući Velebita“ posjetitelji će imati priliku saznati informacije o klimi, ekosustavima, vrstama, kulturnoj baštini i geološkim osobitostima Nacionalnog parka Sjeverni Velebit te će im se također približiti proces nastanka jama i spilja, kao i povijest njihova istraživanja.

Ministrica Žalac u svojem je obraćanju pozdravila sve prisutne u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića te čestitala Ličko−senjskoj županiji, ravnateljici Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

 „Zajednički cilj Vlade Republike Hrvatske i jedinica lokalnih i regionalnih te područnih samouprava je poticanje gospodarskog razvoja i otvaranje novih radnih mjesta, jednako kao i povećanje atraktivnosti turističke destinacije, a ovaj će projekt, uvjerena sam, taj cilj i ispuniti!“, naglasila je ministrica Žalac.

 „Ovaj centar je od iznimne važnosti za funkcioniranje Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i njegov daljnji razvoj“ izjavio je ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić.

 Svečanosti otvorenja uz ministre, nazočili su i zamjenik župana Ličko – Senjske županije, Vice Nekić i v.d. direktora Fonda za Zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ljubomir Majdandžić te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, Tomislav Petric. T

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.