PROGRAM „Z“

PROGRAM „Z“

13. kolovoz, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Temelj Programa zajedništva, svjetonazor, odavno se nazirao. Naše igre partizana, četnika i ustaša odavno su završile. Komunizam, odnosno Titovi partizani i srpski imperijalizam sa zločinačkim četničkim hordama, nisu dolazili u obzir, ali se ustaštvo činilo prihvatljivim i benevolentnim. Kao uzor odabrana je NDH – Pavelić, Luburić, Francetić… I Hrvatska je još jednom krenula u krivom smjeru

Napisao: Saša Radović

Hrvatska odavno puca po svim šavovima. Svakim je danom skuplji kruh, a autobusi i vlakovi puni silne, najveće energije u Hrvatskoj, odlaze. Ne može se reći da premijeri i njihove brojčano prenapuhane vlade to nisu vidjeli i da to današnja vlada ne vidi. Pokušavalo se sve i pokušava se, ali ne na pozitivnom ili produktivnom planu nego po Tuđmanovom modelu kriminalnih pretvorbenih i inih zakona. Po modelu totalnog raspada Hrvatske na ekstremno bogate lopove i na osiromašeni puk! Sjetimo se da je samo 5% do 6% tajkuna svoj pošteno zarađeni novac u inozemstvu donijelo u Hrvatsku. Svi ostali su lopovi i pljačkaši svoje domovine. Dakako, i oni koji su im to omogućili, dozvolili ili im dali svoj blagoslov.

Danas smo vrlo blizu kraju ove morbidne priče. Umjesto da prvi i najvažniji plan Plenkovićeve vlade bude problem golog preživljavanja građana u lopovskoj i najsiromašnijoj državi EU – da im se osigura kruh i mlijeko – vlast nudi obećanja i laži da će sutra u Hrvatskoj biti bolje. Nudi nam balkanski dernek bez kruha, pjesme i zabave na gradskim trgovima, grandiozne svetkovine, hodočašća ovog ili onog sveca „zaštitnika“, bezbrojne državne i ine praznike… No, to nije dovoljno i ne može biti dovoljno!

Postoji li i nešto drugo, neki drugi plan? Da!!!

U traženju novih rješenja stvoren je Program zajedništva. Mudraci s Gornjeg grada, uz svesrdnu pomoć Opusa Dei, pronašli su put za provedbu tog programa u najučinkovitijem proizvodu ljudskog uma – u svjetonazoru. Od toga ne postoje bolji sustav za stvaranje čvrste jezgre zajedništva grupe ili nacije. Povijesni primjer je fašizam. Hitler je od razorene Njemačke, svjetonazorom – fašizmom i provedbom fanatičnog zajedništva stvorio najjaču svjetsku silu. Nama više ne treba nikakva sila, dovoljno je da opstanemo, da razorenu Hrvatsku spasimo od konačnog raspada. Demokracija, sloboda, neovisnost i domoljublje u stvaranju Republike Hrvatske slomljene su pljačkom resursa, lopovskim zakonima i općom nepravdom. Potrebne su korjenite promjene i nova čvrsta točka (svjetonazor!) oko koje je moguće stvoriti zajedništvo i eventualno održanje opstanka nacije i države.

Temelj Programa zajedništva, svjetonazor, odavno se nazirao. Naše igre partizana, četnika i ustaša odavno su završile. Komunizam, odnosno Titovi partizani i srpski imperijalizam sa zločinačkim četničkim hordama, nisu dolazili u obzir, ali se ustaštvo činilo prihvatljivim i benevolentnim. Kao uzor odabrana je NDH – Pavelić, Luburić, Francetić… I Hrvatska je još jednom krenula u krivom smjeru.

Lopovske horde HDZ-a

Začeci ustaštva u novoj Hrvatskoj dogodili su se u vremenu Domovinskog rata, a „uzgojili“ su ga Paraga, Parađik i Đapić, stvarajući HOS. Za oko 6.000 mladih i uglavnom neukih vojnika HOS-a veliko „U“ i lijepi ali fašistoidni pozdrav Za Dom Spremni (ZDS!) bili su simboli domoljublja. Nisu znali da je zločinačka i izdajnička Nezavisna Država Hrvatska u svijetu poznata po rasnim zakonima i kastorskim puzanjem pred Hitlerom i Mussolinijem. Nisu znali ni to da je poglavnik Ante Pavelić prodao (izdao!) 400.000 svojih Hrvata Talijanima, zajedno s jadranskom obalom i gradovima. U dugoj hrvatskoj povijesti nije bilo gore i podlije izdaje. A, što se tiče Parage i Đapića, kao časnik HV i časnik SIS-a u pune četiri godine rata – upoznao sam ih osobno, obojicu. Dobro znam njihovo „materijalno“ domoljublje, kao i kod većine „domoljuba“ bez odore i bez i jednog dana na bojišnici.

U provedbi Programa zajedništva svjetonazor je bio prva i najvažnija komponenta. Izglancano i produbljeno Karamarkovo ustaštvo koje je on prije par godina izvukao iz ropotarnice povijesti, uz bengalske vatre na „domoljubnim“ koncertima, dobilo je novo kockasno ruho i prešutno odobravanje goleme većine neukog puka. Naivna dijaspora koja je početkom Domovinskog rata donirala dvije milijarde DEM (to je bilo tada oko 4 milijarde dolara) za kupnju oružja – a koje su „popapale“ lopovske horde HDZ-a, opet se pokazala naivnom i podržala ovaj program veličanja NDH. Na velikom „U“ danas jašu kolone velikih „domoljuba“ iz zemlje i iz inozemstva uz stotine tisuća jalovih uhljeba i parazita. Taj napuhani balon domoljuba je svojevremeno – u punoj životnoj snazi – kukavički bježao od hrvatske odore i obrane domovine. Danas ti Veliki Hrvati još uvijek pljačkaju posljednje ostatke ogoljelog kostura „demokratske“ Hrvatske.

Druga komponenta provedbe zajedništva bila je zaigrati i zabaviti puk da zaboravi prazne stolove i silne pljačkaške afere. Naivni puk, otupljen grčevitom borbom za golu egzistenciju, kao nikada do sada, bilo je lako prevariti i zaglupiti staro rimskom formulom „panem et circenses“ (kruha i igara – ali bez kruha!). Svjetsko nogometno prvenstvo sjajno se uklopilo u program. Tmurna svakodnevica zamijenjena nam je vitlanjem zastava, morem crveno bijelih kockica (zapravo, kvadratića!), Thompsonom, njegovim „domoljubnim“ fašističkim pjesmuljcima, hektolitrima piva – i hrvatskim nogometom. Hm, hrvatskim? Zaboravljamo da ti naši nogometni „heroji“ ne igraju ni ne žive u Hrvatskoj. I ne plaćaju ni kune domoljubnog poreza, nemamo od njih ni lipe za izgradnju škola, bolnica, infrastrukture i državnih potreba. A, ako bace po koju mrvicu sa stola za kakvu humanitarnu akciju – o tome vrište svi nacionalni mediji.

Dakle, živimo i dalje u teškoj deluziji (iskrivljenoj stvarnosti!) da nam je bolje nego u vrijeme dragog druga Tita, koji nije bio Tito nego ljubičica bijela i plava. I zločinac, uvršten među deset najgorih u 20. stoljeću, okrivljen za 1,1 milijun žrtava. Doduše, prije nam djeca nisu bila gladna, ali je jednu krvavu sjenu pokrila druga, ne manje mračna sjena zločinca Ante Pavelića. Cijelo političko polje, ali i golemi dio pseudo intelektualnog hrvatskog ozračja programirano i planski kontaminira se njegovim ustaštvom. Pri tomu treba uzeti u obzir da čitav program ne bi bilo moguće provesti bez kapitalnog udjela Kaptola i rigidnog, fanatičnog Opusa Dei. Naime, Katolička crkva uvijek igra na duge staze. Hrvatska Biskupska konferencija odavno se pripremila za ovakav ishod i izvršila opsežne predradnje. Uvođenjem vjeronauka u škole davnih devedesetih godina te dugogodišnjim tvrdim drilom s propovjedaonica postavljeni su temelji antikomunizma i ustaštva, odnosno hrvatske ekstremne desnice. Hrvatska se opredijelila za prošlost, za zastoj znanosti, za ravnozemljaše… Kurikulum stoji, obrazovanje nam je na nivou afričkih plemena, kažu bolje je tako, jer se neukim narodom lakše vlada.

Lideri „intelektualne“ ekstremne desnice; Željka Markić, Bruna Esih, Hasanbegović, Raspudić, Stier, Bartulica, Zekanović, Troskot, lijepa Marija Selak, pa i naša predsjednica Kolinda, pokušavaju nas uvesti u prijeko potrebno zajedništvo, ali na odavno propalim anticivilizacijskim postavkama zločinačke, fašističke Nezavisne Države Hrvatske. Nikakvo zajedništvo u takvom ozračju ne može zaustaviti panični stampedo hrvatskih građana u inozemstvo niti osigurati egzistencijalne uvjete naciji. No, razlog odlaska nije samo materijalne prirode ili nezaposlenost – nego elementarna nepravda na svakom koraku u Republici Hrvatskoj i pečat svih desnih opcija – politika raslojavanja na silno bogate i na jako siromašne. Osim toga hrvatski narod iako zaveden lukavim i skupim spinom „panem et circenses“ nikada nije prihvatio fašistoidno ustaštvo. Na svim izborima, bez obzira na izborne manipulacije, ekstremna desnica ima minoran, zanemariv učinak Zbog toga je čitav Program zajedništva deplasiran i neprovediv.

Novi paraziti

Dok broj radno sposobnih rapidno pada, a rast uhljeba drastično raste, naš politički vrh, prevaren i zaglupljen Programom zajedništva i dalje ide glavom kroz zid. Umjesto da brine o padu broja radnih ljudi – oni i dalje pune prenapuhani balon administracije (čitaj; hljeba i parazita). Ovakav debalans neminovno diktira brzi krah. Uskoro će svaki radnik imati na leđima pijavice, po dva ili tri uhljeba koja će mu sisati krv. A, krvi je sve manje!

Lukavo koristeći godišnje odmore građana, Plenkovićeva vlada raspisuje natječaje za stotine novih parazita! Troše se milijarde na 30 godina stare olupine borbenih zrakoplova i ovih se dana kupuje još 1000 novih automobila. Umjesto tih skupih, nepotrebnih limuzina plaćenih 220 milijuna, moglo se izgraditi sedam novih škola… A, najbolje je da zaboravimo milijardsku mega aferu Agrokor&Hotmail i Lex Agrokor zbog kojeg će i naši prapraunuci plaćati dugove HDZ-ovog tajkuna Todorića.

Na širem planu predsjednica zdušno radi na još jednom promašaju – pokušava uvući Hrvatsku u „uspravnicu“, u savez s europskom ultra desnicom; Poljskom, Slovačkom, Mađarskom i Austrijom. Možemo se nadati samo još većoj eroziji na gospodarskom i moralnom planu.

Hoće li državni vrh konačno stati na loptu? I hoće li se okrenuti konkretnom rješavanju izlaska Hrvatske iz grupe najzaostalijih u Europi? Vidjet ćemo uskoro, jer ovaj „status quo“, suludi bijeg građana u inozemstvo i divljanje s proizvodnjom uhljeba ne može dugo potrajati.

Anno Domini MMXVIII. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 13 kolovoz, 2018, 13:26

  Zapošljavaju nove kakti za brže i učinkovitije riješavanje predmeta, a ono ide sve sporije.
  pogledajte koliko ima neriješenih spisa na upravnom sudu, na ostalim sudovima, pravnici se ubijaju od posla, ne stignu sve niti napraviti.
  Pogotovo kada treba riješavati dugove.
  Umjesto da to učine na lijep i kulturan načina, nabijaju nam troškove, stresove kroz prijetnje ovrhama, a da nitko od njih ne odgovara.
  Otkuda samo osiguravaju novce za plaće i doprinose, a ne opravdavaju efekte.
  Uvedite vi njima normative pa neka kao nekada zarade svoje plaće.
  Ako tri puta ne ispune normu noga sa posla i smanjenje plaće.
  Stimulirajte one koji prebace normu i nagradite ih većom plaćom.
  Tako je bilo nekada, kada su plaće bile redovite.
  pa recite da nije valjalo u odnosu na sadašnje vrijeme.
  Nije bilo mobinga i prijetnje otkazima, ne radite to i danas pa će radnik u kapitalizmu biti zadovoljan.
  No velike mozgove ne možeš potcjenjivati pogotovo u lokalnoj samoupravi gdje se bore za svoj džep i svoj probitak.
  Boli ih kita za narod koji ih bira.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. grunf
  #2 grunf 13 kolovoz, 2018, 10:37

  Za komentirati ovu musaku bi trebalo dosta vremena, pa mi se ne da. Kratko, musaka od svega i svačega, a lik je navodno bio časnik SIS-a, jao meni.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.