20. SVIBNJA TREBA BITI DAN ŽRTAVA KRIŽNIH PUTEVA

20. SVIBNJA TREBA BITI DAN ŽRTAVA KRIŽNIH PUTEVA

17. listopad, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

Među zaključcima Sedmoga hrvatskog žrtvoslovnoga kongresa je i podrška registraciji Hrvatske pravoslavne crkve pri Ministarstvu uprave RH.

Od vlasti agresorskih država Srbije i Crne Gore traži se priznavanje postojanja zatočeničkih logora na njihovim područjima od 1991. do kraja mirne reintegracije te popise zatočenih i nestalih te mjesta njihova stradanja. Tražimo i predaju mapa minskih polja, koja su posijali po Hrvatskoj; od hrvatskih sudova tražimo da se u postupcima protiv ratnih zločinaca, kao što je kapetan Dragan kojem se sudi u Splitu, dosudi da izvršenje kazne provedu na čišćenju mina koje su oni ili njihove zločinačke postrojbe ostavile u Hrvatskoj

Priredio Josip Frković

Sedmi Hrvatski žrtvoslovni kongres održan je u Zagrebu, Varaždinu i Svibovcu Topličkom od 30. rujna do 2. listopada 2016., pod predsjedanjem prof. dr. Zvonimira Šeparovića, te visokim pokroviteljstvom varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, s temom: Pamćenje i povijesna istina o žrtvama, u suradnji s Društvom za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava Varaždin i Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Jalševec, nakon saslušanih 65 referata i temeljite rasprave, donosi sljedeće zaključke:

o Ovo je vrijeme žrtve. Ljudi stradaju svuda u prometu, na radu, u obitelji, na svim mjestima gdje žive i rade. Društvo je pozvano po mogućnosti spriječiti stradanja, a kada se ona dogode dužno je pomoći žrtvama. o Najteža su stradanja u sukobima i ratovima. Hrvatska je povijest ispunjena žrtvama i mučenicima. Blaženik Alojzije Stepinac s pravom je rekao: Hrvatska je žrtva velikih zala.

o O žrtvama se istražuje, piše i bilježi, ali, s brojem žrtava se i manipulira. Prešućuje se i osporava se hrvatske žrtve, a uvećava žrtve drugih strana. Bleiburg i žrtve Križnog puta se umanjuje i osporava a srpske žrtve uvećava. Kongres je osudio subverzivni posjet carigradskog patrijarha Bartolomeja u režiji petokolonaša Pupovca, i Srpske pravoslavne crkve, koji je licitirao brojem žrtava posebno u Jasenovcu.

o Osuđujemo neprijateljsku, agresivnu politiku Srpske akademija nauka i umjetnosti, Srpske pravoslavne crkve i Republike Srpske te pokušaje stvaranja velike Srbije 2

o Podupiremo registraciju Hrvatske pravoslavne crkve pri Ministarstvu uprave RH. Kongres je pozdravio i proglasio svojim počasnim članom Predraga Mišića, časnika Hrvatske vojske, vukovarskog branitelja pravoslavne vjere. Kongres je odao počast admiralu JNA , Crnogorcu Vladimiru Baroviću, koji je digao ruku na sebe jer mu vojnička čast nije dopustila da ubija Hrvate.

o Tražimo obnovu Ureda za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkog režima nakon Drugog svjetskog rata.

o Predlažemo da se zakonom uvede Dan žrtava Križnih putova i to 20. svibnja, dan kada je 1945. Tito u Varaždinu poručio da „jedinice JA obavljaju važne zadaće „u konačnom obračunu s hrvatskim smradom“ i najavljuje da će svi protivnici njegova režima „u novoj komunističkoj državi svjetlost dana gledati samo do najbliže jame“. Tih je dana Josip Broz Tito u Ljubljani izjavio. „Likvidirali smo 200.000 bandita“,

o Pojačati suradnju s vladinim i znanstvenim institucijama susjednih država, posebno u Sloveniji i BiH; potrebno je odrediti gdje pohraniti zemne ostatke ubijenih koji nisu identificirani, da li da ostanu na mjestu gdje su ubijeni, ili ih prenijeti u zajedničke grobnice, kao što je ona u Teznom kod Maribora ili ona buduća na Udbini, čiju izgradnju podupiremo.

o Od vlasti agresorskih država Srbije i Crne Gore tražimo priznavanje postojanja zatočeničkih logora na njihovim područjima od 1991. do kraja mirne reintegracije te popise zatočenih i nestalih te mjesta njihova stradanja. Tražimo i predaju mapa minskih polja, koja su posijali po Hrvatskoj; od hrvatskih sudova tražimo da se u postupcima protiv ratnih zločinaca, kao što je kapetan Dragan kojem se sudi u Splitu, dosudi da izvršenje kazne provedu na čišćenju mina koje su oni ili njihove zločinačke postrojbe ostavile u Hrvatskoj.

o Prosvjedujemo protiv odluke suda u Vukovaru koji je odbacio kaznenu prijavu protiv Vojislava Stanimirovića, optuženog za teške zločine u Vukovaru.

o Tražimo od hrvatskog pravosuđa da protiv Olivera Frljića i njemu sličnih postupi onako kako je to učinjeno u Poljskoj gdje je Frljić kazneno prijavljen, jer je vrijeđao vjersko i nacionalno dostojanstvo Poljaka.

o Tražimo od nove Hrvatske vlade da prestane financirati novcima hrvatskih poreznih obveznika razne udruge i njihove projekte i glasila koje otvoreno šire antihrvatske laži poput srpskih Novosti.

o Predlažemo donošenje zakona o lustraciji u Hrvatskoj, jer, kao što je rečeno: Bez lustracije, nema Croacije. Tražimo da se u školskim udžbenicima i medijima financiranim iz Hrvatskoga državnog proračuna ili obveznih pretplata kao HRT. primijeni jedinstveni pristup za sva tri totalitarizma 20. stoljeća: fašizma, nacizma i komunizma kao što to traže rezolucije Vijeća Europe, Europskog parlamenta i Hrvatskoga sabora.

o Odlučeno je da se sljedeći Osmi hrvatski žrtvoslovni kongres održi u rujnu 2019. u Zagrebu, Krapini i na Maclju, mjestu najbrojnijeg hrvatskog stradanja iz 1945.

o Kongres je za počasne članove HŽD-a za višegodišnji doprinos istraživanju stradanja hrvatskog naroda, proglasio: mons. Josipa Mrzljaka i mons. Valentina Pozaića, mons. Vladu Košića, mons. Milu Bogovića, akad. Josipa Pečarića, Nevenku Nekić, Josipa Jurčevića, Zdravka Tomca, Ivana Hrvoića, don Antu Bakovića, Nikolu Debelića, Ljubomira Radovančevića, Domagoja Antu Petrića, Marija Filipija, Milu Pešordu, Miljenka Romića, Predraga Peđu Mišića, Romana Leljaka, Stjepana Bačića, Vinka Vicu Ostojića, fra Andriju Nikića, Marka Veselicu, Baricu Spudić, Tomislava Josića, Vladu Iljkića, Ivana Jaklina, Franju Talana, Damira Borovčaka, Antona Kikaša, Petra Gelu, Antu Belju i Jadranku Lučić.

Zvonimir ŠEPAROVIĆ, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva Zagreb, Varaždin i Svibovec Toplički, 2. listopada 2016. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Luka
  #1 Luka 15 siječanj, 2017, 10:57

  Frano Petrušić ne zaslužuje da živi u zemlji koju su naši očevi odbranili 95-te! UMRI PEDERČINO!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. basinac
  #2 basinac 20 listopad, 2016, 22:37

  Dosta je komunistickih lazi.Zlocinac Tito je na svjetskoj listi sa nekih milijun zrtava i jos neki sa 18 i 27 tisuca zrtava,ali nema tamo Pavelica nikako na tom popisu.Dakle lazi su srpski nacin politike

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 18 listopad, 2016, 22:29

  STEPINČEVI KRVOLOČNI SLJEDBENICI ,POBJIEĐENI, IDU U KOLONAMA ,U POSLIJEDNJE POČIVALIŠTE ,U CRNU RUPU ZA KOJU IH JE OSUDILA DIJALEKTIČKO- MATERIJALISTIČKA POVIJEST.

  TKO TO OPET ŠETA SA RASPELIMA I ZASTAVAMA , SIMBOLIMA KRIŽARSKE ,KOLJAČKE QUISLINŠKE SATRAPIJE ,STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE I ŠALJU PORUKE ,UMJESTO POKAJNIČKIH ZA ZLOČINE SVOJIH OČEVA I DJEDOVA ,NJIHOVE PORUKE SU PORUKE MRŽNJE ,NACI FAŠISTIČKOG SADRŽAJA I OSVETNIČKE . I OPET IH PREDVODI KATOLIČKA I OSTALE CRKVE ,ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE ,PO DUHU I NAUMU ,JER JE TO SUŠTINA DUHA KATAOLIČAKOG POSTOJANJA. I JOŠ DO DANAS , TAJ KATOLIČKO KRIŽARSKI DUH SE NIJE OSVIJESTIO. KAKVE ZLOČINAČKE PORUKE I ČINE SU IM OSTAVILI NJIHOVI PRECI KOJIH SE TREABA STIDJETI DOKLE GOD LUDSKI UM BUDE IMO POTREBE SJEĆATI SE TIH POVIJESNIH VREMENA ZLA I MRŽNJE. TAJ OSTATAK OSTATAKA STEPINČEVIH KRIŽARSKIH PORTOMAKA JOŠ NISU SVATILI STUPANJ I OBLIK NAJZLOČINAČKOJEG PONAŠANJA NJIHOVIH OČEVA , ISTREBLJENJA ČITAVIH NARODNIH ZAJEDNICA , ZBOG ČEGA JE TAJ KRIŽARSKI POKRET BIO OSUĐEN OD CIJELOG SVIJETA ,ČIJIM SE VOĐAMA I PREDVODNICIMA SUDILO U NIRBERGU NA KOJEM SU OSUĐENI NA NAJOKRUTNIJI OBLIK SMAKNUĆA KAO MJERILA ZLOČINAČKOG DUHA I PRAKSE TOG POKRETA. PA OTKUD NAUM DANAŠNJIM NOVINARIMA ILI INFORMATIVNIM AGENCIJAMA DA NAM OPET ŠALJU PORUKE O DANU PORAZA NJIHOVIH KRVOLOČNIH OČEVA STEPINČEVSKIH KRVOLOČNIH SPODOBA,KAO O DANU SJEĆANJA NA TOBOŽ NEVINE ŽRTVE STEPINČEVSKIH HODRI ,PA TAJ DANA ,KADA SU POBJEĐENI OD AUTOHTONIH SLAVENSKIH HRVATA KOJI SU SE ORGANIOZIRALI U OSLOBODILAČKE ODREDE ,UZELI PUŠKE DA SPASE NARODNU ZAJEDNICU HRVATSKIH AUTOHTONIH SLAVENA –GRAĐANA OD KRVOLOČNIH ALTAJSKO-MONGOLSKIH HORDI U SLUŽBI ,VJEČITO ZLOČINAČKOG I POHLEPNOG KRŠĆANASTVA, PA DANAŠNJI OSTACI OSTATAKA, POTOMACI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA,NAM SERVIRAJU ,OPET ,ONAKO KATOLIČKI, BEZOČNO, TE KOLONE STEPINČEVIH KRVOLOČNIH HAJDUKA,RAZORUŽANIH ,POBJIEĐENIH, SA MJESTA NA KOJEM SU BILI OSUĐENI U CRNU RUPU ZA SVA DJELA KRVOLOČNIH POHODA ,KADA SU SIJALI STRAH I SMRT SVIMA DRUGIM I DRUGAČIJIM,PUNEĆI KRAŠKE JAME I RIJEČNE RUKAVCE POGUBLJENIM CIVILIMA I POSEBNO DJECE I STZRACA. PA TA KATOLIČKA POŠAST KOJA JE HARAČILA EVROPOM 1O GODINA I NITKO NIJE IMAO NI UMA NI HRABROSTI DA JOJ SE SUPROSTAVI OSIM MARXISTIČKIH UMOVA ,KOJI SU JOŠ U ZAČETKU TE KATOLIČKE POŠASTI TRIDESETIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA USTALI FIZIČKI I UMNO DA ORGANIZIRAJU EVROPSKE GRAĐANE, UPOZORAVAJUĆI IH NA NEPREDVIĐENE ZLOČINE PROTIV LJUDSKOSTI I MATERIJALNOTG RAZARANJA CIVILIZACIJSKIH TEKOVINA. DUH TOG KATOLIČKOG POŠASNOG NAUMA SE ZAKOLUTAO JOŠ PRVIH GODINA POSLIJE I SVIJETSKOG RATA U ITALIJI A NJEN SE NASTAVAK AKTIVIRAO U NJEMAČKOJ,DA BI PRVE PROBE TOG KRIŽARSKOG KOLJAČKOG ,KATOLIČKOG PROGRAMA ISPROBALI NA TLU ŠPANIJE .
  .
  I SVAKOM JE JASNO ,TKO IMALO IMA SVIJESTI ,MAKAR NA NIVOU OPAŽANJA ,MORAO BI RASPOZNATI DUH ZLOČINAČKOG KATOLIČANSTVA KOJE JE ORALO PO EVROPI RAZARAJUĆOM VOJNOM TEHNOLOGIJOM I ANTROPOIDNIM POHODIMA KATOLIČKIH HOMO EREKTUSA SA PROGRAMOM :UBITI ,ISKORIJENITI SVE ONE KOIJI NISU KAO MI JER NE PRIPADAJU NAŠEM ANTROPOIDNOM POIMANJU ČOVJEKA KATOLIKA ,ZAPADNOG KRŠĆANINA . SVAKOM JE ,BAR DANAS, DOSTUPNO DA PROVJERI POSLIJEDICE TE KATOLIČKE POŠASTI O BROJU ŽRTAVA I MATERIJALNOM RAZARANJU. A ONIMA KOJI SU UZELI PUŠKE I DRUGO ORUŽJE DA SE ODBRANE I NA KRAJU OSLOBODE SE TE KRIŽARSKE SREDNJOVJEKOVNE POŠASTI U ČEMU SU I USPJELI , NJIH SE DANAS ,GLE P A R A D O K S A , OPTUŽUJE JER NISU IMALI NA TO PRAVO ,ONI SU KOMUNISTIČKI DJELOVALI,UMNO LJUDSKI,A KATOLIČKI DUH JE DUH MITA I DOGME ,TAMO SE NE RAZMIŠLJA NEGO SLUŠA.
  .
  I NA KRAJU EVROPA,ONA NACISTIČKA, OD N A R V I K A DO GIBRALTARA ,DO MARBELLE, KOJA JE LOJALNO I AKTIVNO UČESTVOVALA U TIM POKOLJIM KATOLIČKE POŠASTI,DANAS NAS OPTUŽUJE ,NAS KOJI SMO IH PORAZILI ,NAS KOJI SMO USTROJILI SOCIJALISTIČKI SUSTAV POSLIJE OSLOBOĐENJA,NAS OPTUŽUJU ŠTO SMO IH VOJNIČKI PORAZILI ,I ORUŽJEM I DUHOM LJUDSKOSTI ,LJUDSKOSTI JER SMO BRANILI GOLI ŽIVOT OD TE POŠASTI I TAJ NAŠ OTPOR I POBJEDU PROGLAŠAVAJU TOTALITARNIM I ZLOČINAČKIM REŽIMOM KOGA TREBA KAZNITI ZA SVE ONO ŠTO SMO UČINILI BRANEĆI GOLI ŽIVOT I POSTOJBINU.
  I ,GELE ŠTA PIŠU DANAŠNJI ANTROPOIDNI NOVINARČIĆI,KRIŽARSKE, DINARSKO TRIBALIDNE SVIJESTI, NA NIVOU OPAŽANJA ,DA NAM ČITAJU BUKVICU, NAMA POTOMCIMA ONIH KOJI SU BRANILI GOLI ŽIVOT I POSTOJBINU ,DA SMO ČINILI ZLOČINE ZATO ŠTO SMO POGUBILI TE KATOLIČKE ANTROPIDE JER PO NIHOVOM TO SU LJUDI ,VOJNICI I PRIJE SVEGA KATOLIČKI POŠASTVENI POSLUŠNICI. A TI, KATOLIČKI ANTROPOIDNI STEPINČEVI POSLUŠNICI NISU NI LJUDI NI VOJNICI ,JER ONI NISU RATOVALI ,ONI SU PO KATOLIČKOM ZLOČINAČKOM PROGRAMU, EUGENIČKI,PO KATOLIČKIM KRITEIJIME FIZIOGNOMIKE FIZIČKI LIKVIDIRALI LJUDSKA BIĆA JER NISU NA NIVOU KATOLIČKIH FENOTIPSKIH PROPORCIJA.

  DANAŠNJA EVROPA JE SLIJEDBENIK ONE NACI-FAŠISTIČKE ,GENOCIDNE EVROPE,OD NARVIKA DO GIBRALTARA, JER NJOME UPRAVLJAJU ŽIVI POTOMCI TIH ZLOČINAČKIH UMOVA ,TAKO TREBA KONSTATIRATI ,JER SE TAKO SVIJEDOČI NJIHOVO DJELOVANJE KRORZ RAZNE DEKLARACIJE I POVELJE U KOJIMA SE PREDICIRA NJIHOV NASLIJEĐNI DUH ,DUH NJIHOVIH ANTROPIDNIH PREDAKA, ZLOČINAČKIH UMOVA. PA JE JEDNA OD TAKVIH DEKLARACIJA I DEKLARACIJA EVROPSKE ZAJEDNICE ,TOBOŽ, O OSDUI TOTALITARNIH REŽIMA U KOJI SU NA PRVOM MJESTU UBROJILI NAŠ SOCIJALISTIČKI SUSTAV KAO TOTALITARNI I K’ TOME DA POČIVA NA ,ČUJTE LJUDI O V O ,NA ZLOČINU!!!! I TO NAM SRERVIRAJU U DANAŠNJOJ HRVATSKOJ ,UPRAVO , POTOMCI STEPINČEVI ATROPOIDNIH KRIŽARA,I NEDAVNI TAKOZVANI BRANITELJI VJERSKO-GRAĐANSKOG RATA KOJI SU ,U ULOZI I SA OSVETOM ,PONOVILI ZLOČINE SVOJH PREDAKA ,PA SU NAM OSTAVILI U AMANET NOVI TERET ZLOČINA KOJIM SE SUDUI NA NAŠIM SUDOVIMA I MEĐUNARODNOM SUDU U HAGU.
  .
  ZATO POZIVAM SVE MISLEĆE ,A NE DOGMATIČARE KATOLIČKOG ZLOČINAČKOG UMA DA SE ODUPRU JAVNO OVOJ KATOLIČKOJ PROPAGANDNOJ POŠASTI SA KAPTOLA I OSUDE SVAKO HODOČAŠĆE NA MJESTA GDJE ONI SMATRAJU DA SU NEPRVEDNO POGUBLJENI NJIHOVI ANTROPOIDI. UMJESTO HODOČAŠĆA NA BLEIBURG ,AKO BI I NETKO IMAO MALO LJUDSKE OSJEĆAJNOSTI ,ONDA BI U SVOJE IME I SVOJIH PREDAKA TAJ KATOLIČKI ZATUCANI UM TREBAO OBIĆI STRATIŠTA PO BOSNI I HERCEGOVINI KOJA JE DOŽIVJELA NAJVEĆI POKOLJ ONIH KOJI NISU KATOILICI PO PROCJENAMA DINARSKE ANTROPOIDNE SVIJSTI NA NIVOU OPAŽANJA , DA IH ZA POKAJANJE POVEDU ,TI CRKVENI PRELATI NA KRAŠKU JAMU U HERCEGOVONI ,Š U R M A N C E , GDJE SE UZ PJESMU PAVELIĆU PJEVALO U ČASU ZLOČINA: PAVELIĆU ŠTA ĆEMO OD SRBA ,VE’Ž U LANCE GONI U ŠURMANCE.= A SJEVERNA BOSNA ,OD ROMANIJE I MJESTA ,BANJA LUČICA, ČEKAJU POKAJANJE OD TIH ANTROPOIDNIH KATOLIKA ZA TE KRVAVE I MASOVNE ZLOČINE ,NE NAD VOJNICIMA,NEGO NAD CIVILIMA!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Viktimolog
  #4 Viktimolog 18 listopad, 2016, 21:04

  Za vašu informaciju, poštovani g. Saša, od početka godine radi se na obilježavanju sedam desetljeća prešućivanih stratišta i grobišta žrtava JBT-ova zločinačkoga režima u vremenu 1945. – 1951. Pod nazivom “Križ istine”, sisački Ogranak “Hrvatskoga domobrana” u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom i Sisačkom biskupijom, pet dana prije mitomanskog komunističkoga orgijanja u Brezovici, 17. lipnja 2016., kod društvenoga doma Novoga Sela Palanječkoga blagoslovljen je prvi križ sa spomen-pločom za šest tisuća žrtava te posavsko-lonjske šume. U župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca održana je sveta misa zadušnica. A 9. srpnja, ponovo blagoslovom mons. dr. Vlade Košića, biskupa sisačkoga, “Križ istine” postavljen je u Crncu za 14 domobranskih ranjenika iz sisačke bolnice, čija su tijela bačena u rijeku. Njima u spomen, na pročelju zgrade staroga internog odjela bolnice iz 1896. postavit će se spomen-ploča mučki ubijenim hrvatskim vojnicima i plemenitom ravnatelju dr. Ivi Pedišiću, koji je uz opasnost za osobnu sigurnost nesretne vojnike pokušao spasiti. Viktimolozi, međutim, ne zaboravljaju ni masovna strijeljanja oko tri tisuće žrtava u capraškoj šumi Lasinji, Preloščici, Gušću, Kratečkom i Lonji, te u Sunji.Na redu su i Petrinja, Glina, Topusko, Gvozd, Kutina, Novska… Sasvim za kraj: Na području Sisačko-moslavačke županije registrirano je 119 stratišta, najviše u RH, pa je o godinama masovnih stradanja Hrvata i preuzetoj obvezi obilježavanja njihovih zašikarenih počivališta na Sedmom hrvatskom žrtvoslovnom kongresu u Zagrebu i Varaždinu početkom listopada ove godine podnesen i referat autora iz devetočlanoga sisačko-moslavačkog županijskoga povjerenstva.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Bale
  #5 Bale 18 listopad, 2016, 17:06

  Hrvatska je i dalje komunisticka drzava koju vode komunjare

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Saša Leopold
  #6 Saša Leopold 17 listopad, 2016, 21:22

  Hrvatski žrtvoslovni kongres uz pomoć i podršku Svete Katoličke Crkve istražuje i podupire istine koje se od 1945. godine pa do danas, uporno sakrivaju od svekolikog Hrvatskog puka i to je ono što žalosti. Zašto se i danas ne može govoriti o pobijenim Hrvatima, bojovnicima, starcima, ženama i djeci čije kosti i dalje leže razasute po raznim jamama i stratištima. Zašto se i danas ne može jasno i glasno reći da su ih pobile pijane i lude partizansko-četničke horde. Jer to normalni ljudi nisu mogli uraditi. Zašto u Sisku, nisu obilježena stratišta Hrvata (šumica, fakultet i druge) gdje na manje od pola metra Hrvatske zemlje leže Hrvatske kosti po kojima za svaki 01. svibnja i dalje skaču potomci gore narečenih povampirenih hordi.
  Reći će potomci istih da su pravedno “riješili” izdajnike. Koje izdajnike? Hrvate koji su 1941. godine nakon dugih stoljeća dočekali svoju nezavisnu državu. Tko su tu izdajnici? Po meni oni koji su u Srbu i Žabnu (mit o Brezovici) ustali protiv iste Hrvatske države.
  Ubiti neprijatelja, bojovnika u razmijeni vatre je legitimno djelovanje jednog prema drugom. No u času predaje i polaganja oružja ubojstvo protivnika postaje i ostaje ratni zločin, bez obzira o kome se radilo i/ili što je taj ranije činio. O ubijanju civila, djece, žena i staraca bespredmetno je i govoriti. Kako objasniti gonjenje djevojčice stare 14 godina koja za ruku vodi svog brata starog 10 godina u koloni po Križnim putovima. Kako objasniti famoznu Hrvatsku šutnju o tome i danas.
  Jadan li smo mi narod. Netko bi rekao da smo bolesni. LIJEK JE LUSTRACIJA.
  Uvaženom novinaru HVALA na članku..

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.