PETERNEL U BUJICI:”INDEX JE ZASLUŽIO KAZNU”

PETERNEL U BUJICI:”INDEX JE ZASLUŽIO KAZNU”

19. svibnja, 2016.

 

„To je svakako govor mržnje. Što više puta takve članke spominjemo, više će puta dobivati na težini. Poslovna politika Indexa je ideološki različite teme prikazati brutalno, tako oni zarađuju, ocijenio je dopredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Igor Peternel, komentirajući odluku Vijeća za elektroničke medije koje nije osudilo Index zbog teksta „Mrtvaci uživo: nekrofilske katoličke orgije su najluđi show na HRT-u“.

„Začudila me ta odluka Vijeća za elektoničke medije, no nisam vidio obrazloženje. Ne znam koje su njihove mogućnosti u kažnjavanju portala, no zabranili su emitiranje Televiziji Z1 i to nije metoda kojom bi se trebalo raditi u 2016. godini – bez obzira koji medij je u pitanju“, istaknuo je Peternel.

Predsjednik Udruge „Blaženi Alojzije Stepinac“ Krešimir Miletić dodao je da se „na takav način govorilo o skupovima srpske nacionalne manjine, tada bi se u Saboru čitava ljevica digla na noge da se govori o fašizaciji te o nepostojećim trendovima da postoji obnova fašističkih vrijednosti u Hrvatskoj“.

Potom je Miletić naglasio da spomenuti portal i „gradi svoju popularnost na provokacijama“.

Na pitanje da komentira odluku VEM-a koje nije osudilo spomenuti tekst portala, Peternel je kazao da bi „oko biranja tijela čije je glavno oružje poštenje i stručnost u Saboru trebao postojati konsenzus“…T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code