GORKA DINJA I SLATKI PELIN DJELOTVORNIJI OD KEMOTERAPIJE

GORKA DINJA I SLATKI PELIN DJELOTVORNIJI OD KEMOTERAPIJE

17. studeni, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

 Spoj visoke koncentracije pelina i željeza može biti tisuću puta djelotvorniji od kemoterapije u napadima na stanice raka, osobito kod karcinoma dojke. Većina dostupnih kemoterapija na svakih pet do deset ubijenih malignih stanica uništi približno i jednu zdravu stanicu. Kod slatkoga pelina uništi samo jednu zdravu stanicu na 12.000 stanica raka uz vrlo malo nuspojava. U mnogo slučajeva, štoviše, ove tvari iz prirode mogu uništiti stanice raka bez oštećivanja okolnih zdravih stanica, pa je jedino pravo rješenje slatki pelin

Napisao: Karlo Brener

Dok najveći svjetski znanstvenici i farmaceuti desetljećima tragaju za spasonosnim lijekovima koji bi mogli pomoći oboljelima od zloćudnih bolesti, zaljubljenici u prirodu i njene ljekovite mogućnosti – poput Vrbovčanina Zdenka Jambrešića (67), koji je prije dva desetljeća počeo povrtlarski uzgoj i proizvodnju prirodnih sokova – ne odustaje od izrade pripravaka koji pomažu u olakšavanju liječenja ili čak potpunu izlječenju tumora, dijabetesa, bolesti unutarnjih organa i izostanka imuniteta. Neposredan povod traženju pomoći iz prirode, bila je teška bolest Jambrešićeva oca, kako nam je objasnio.

 Izvorna priroda i zdravlje

“Na površini od 20 hektara u zavičajnom Habjanovcu moje je ekološko imanje plantaža, 15 km udaljeno od Vrbovca, Križevaca i Čazme, na kojem proizvodimo u svijetu najljekovitije biljke, voće i povrće. Medju biljkama su gorka dinja, slatki pelin, maslačak, stevija, sibirska borovnica, goji bobice, aronija, kupina, drijenak, oskoruša, breskva, nektarina, kruška, trešnja, rajčica, paprika, mahuna i grožđe.

Preparati su gorka dinja i slatki pelin s dodacima koprive i maslačka, a nastaju u sjedištu obrta JAMI u Dubravi kod Vrbovca (4 kilometra od eko-imanja Habjanovac) hladnim prešanjem i pasterizacijom, bez konzervansa i koncentrata, bez umjetne arome i dodatnih šećera. Sokovi u bocama 0,2 i 1 litre ne izazivaju nuspojave, a ljekovita prirodna vrijednost je sačuvana. Pogodni su i kod dijetalne prehrane, u kulinarstvu, svagdje gdje se traže izvorna priroda i zdravlje, domaći hrvatski proizvod”, veli g. Jambrešić.

Upitan za ljekovite prednosti gorke dinje, naš sugovornik kaže: -“Taj ljekoviti sok kao tekući dodatak prehrani pozitivno djeluje na dijabetes, regulaciju probave, liječenje gušterače, jetre i ostalih unutarnjih organa, jača imunitet, a može pomoći i kod većine tumora u poodmaklim etapama oboljenja. Gorka dinja, k tome, olakšava podnošenje tretmana kemoterapije, a dobiva se hladnim prešanjem koja kao istisnuti sok puni u staklenke sadržaja 200 ml dnevne doze. Gorku dinju, s mogućim dodacima pet biljaka, punimo i u 500-miligramske celulozne kapsule. Što se tiče slatkoga pelina, također proizvodimo ekološki sušenjem, meljavom i punjenjem u celulozne kapsule. Bez imalo pretjerivanja, istraživanja pokazuju da je slatki pelin velika nada za liječenje najzloćudnijih bolesti, jer bez bolova i nuspojava, na prirodan način, može ciljano uništavati tumorske stanice. Naime, sadrže velike količine željeza. Dodavanjem slatkoga pelina, dolazi do reakcije slobodnih radikala koji potom oštećuju i  uništavaju tumorske stanice. Bez obzira koji je stadij oboljenja.”

 Artemisinin u kineskoj drevnoj medicini

Nakon susreta s upornim Vrbovčaninom zaljubljenim u tajne prirode, pod ruku nam je došao tekst “Nexus-Svjetlosti”, u kojem su upozorava na dosadašnje spoznaje nekih američkih istraživača. Naime, spoj visoke koncentracije pelina i željeza može biti tisuću puta djelotvorniji od kemoterapije u napadima na stanice raka, osobito kod karcinoma dojke. Većina dostupnih kemoterapija na svakih pet do deset ubijenih malignih stanica uništi približno i jednu zdravu stanicu. Kod slatkoga pelina uništi samo jednu zdravu stanicu na 12.000 stanica raka uz vrlo malo nuspojava. U mnogo slučajeva, štoviše, ove tvari iz prirode mogu uništiti stanice raka bez oštećivanja okolnih zdravih stanica, pa je jedino pravo rješenje slatki pelin.

Pelin je autohtona biljka nekih predjela Europe, Azije i Afrike, a slatki pelin sadrži aktivni sasstojak artemisinin, koji se u kineskoj medici koristi već stoljećima za ojačavanje imuniteta i uklanjanju parazita. U prisutnosti željeza artemisinin je toksičan, iako je općenito neškodljiv. Sve stanice raka izložene pripremljenu holotransferinu ugibaju u samo 16 sati. Takvim se pristupom utječe na sve vrste stanica raka, osobito onih u oboljenju ženske dojke, jer posjeduju i do petnaest puta više receptora željeza nego stanice u okružju. Sa željezom artemisinin stvara slobodne radikale koje stanice raka tjera na ugibanje. Povećan unos željeza u kancerozne stanice čini ih ranjivima na slobodne radikale koje stvara artemisinin. Slatki pelin sadrži i antikancerozne spojeve kvercetin, limonen i B-pinen.

Ako želite nešto više doznati o pripravcima od gorke dinje i slatkoga pelina, iz iskustva g. Zdenka Jambrešića, adresa je JAMI ekološkoga imanja u Dubravi Vrbovečkoj, Kalnička 10, a prethodne konzultacije moguće su i posredstvom telefonije: 01/2725-646 i 098/655-655. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.